Essays and articles with, a grain of salt

Hello there dear people my name is Squirrel, and I make Essays about shit. enjoy and have a lovely day.

7Likes
7Comments
1606Views
AA

3. fuck skole

Fuck skole.

 

Jeg kan allerede forestille mig jer der sidder og læser det her og siger: åh ja, du er bare en anarkist, du. Du er bare en af de der unger, der ikke fik gode karakterer og derfor siger “fuck skolen”, ja, det nemlig bare sådan du er. Hvor det med, at jeg er anarkist måske er lidt rigtigt, er det med, at jeg har dårlige karaktere komplet irrelevant for det jeg skal tale om i dag, nemlig, hvorfor det her shit ikke funger ordentligt.

 

Jeg kan godt se de gode ting ved skolen. som medlidenhed med hinanden, en helt ny og nogen ville måske endda sige forbedret form for almen dannelse og basalt set en bedre forståelse af den verden vi lever i. Skolen kan blive kogt ned til noget virkelig godt. Ideen med at blande  socialt samvær, kreativitet, logisk tænkning og  fællesskab er jo fantastisk. Den idé er så fascinerende, men skolen kan ikke finde ud at gøre nogen af de ting, og hvis de kan finde ud af en af de ting, fejler de komplet på de andre. Det er lidt som en bil uden hjul, benzin, motor eller chauffør. Skal vi starte med det sociale:

 

Okay det første problem med det sociale er, systemets ekstreme, nærmest uhyggelige idé med, hvis et barn bare er en lille smule mærkeligt, betyder det at barnet har en diagnose, altså for det første kan diagnoser give problemer på arbejdsmarkedet, f.eks. er det ikke så sandsynligt du vil blive tilbudt i et stort firma hvis du nu har, lad os sige angst. For det andet, giver det en kæmpe forskel på børnene. Vi har nu, allerede to grupper, en gruppe med en diagnoser og en gruppe uden diagnoser.  Ikke nok med vi giver dem forskellige diagnoser, vi giver også nogle af dem piller, fyldt med kemikalier, af den ene eller den anden, slags.

Det andet problem, vi har med det sociale, er, at vi har det modsatte af Smølfernes samfund. Nu tænker du sikkert som læser, den her dreng må være skør, siden han som 14-årig, sidder og skriver om Smølferne, det er jeg sikkert. Men, hvad kan vi lære af Smølferne? At vi ikke behøver at have alle de samme interesser, holdninger, jobs, tro. osv. osv. for at fungere med hinanden, selvfølgelig er der større chance for at, mennesker har sympati for hinanden hvis man f.eks. har de samme interesser. Jeg tror, en masse mobning kunne blive forebygget ved at tænke på, at der er en stor chance for at en elev har en eller flere fælles interesser som hans/hendes sidemakker.

Det tredje problem, vi har med det sociale, går også ind under de andre punkter. Det er det lorte valg, som en lære fandt på - ideen med at sende børn uden for døren. Jeg mener virkelig, at hvis eleverne gav en fuck om det blev sendt ud af døren eller ej, ville det være fint. Problemet er bare, hvis eleven faktisk giver en fuck om viden, og du så sender ham eller hende ud, fordi personen larmer, er det måske dine evner der er noget galt med. For at tage endnu en tegneserie: Steen Og Stoffer. Steen er super intelligent men han får altid skældud af læreren og får aldrig ros eller noget some helst på trods af hans kreative færdigheder, jeg mener kan vi ikke lave et skolesystem der er lidt bedre end det, Steen er et offer for.


Det her det store problemet, med skolesystemet kommer ind. Vores helt ekstreme, vanvittige besættelse med tests, lektier, flere tests, flere lektier, endnu flere tests og du kan vel selv fortsætte rækken. Det hele skal se godt ud… På papiret. Og det bliver jeg personligt fucking træt af. For hvem gider ikke sidde og spilde sin tid på en eller anden lorte test, der skal afgøre, om man er en god nok elev eller klasse i det hele taget.

 

 

 

 

 

 

writers. note to all of you who reads this in english i will make an english translation soon enough i'm just really bussy at the moment

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...