中國七月 - kinesisk jul

  • by
  • Rating:
  • Published: 11 Dec 2015
  • Updated: 11 Dec 2015
  • Status: Complete
Julen nærmer sig og kinesiske Xiona prøver at få styr på familien og julen. Hun bor på et hotel, og der bliver derfor pyntet utroligt flot op hver jul.

5Likes
3Comments
593Views

1. Kinesisk jul

Døren til hotellet blev pyntet op i sidste uge. Fire store mænd kom tidligt om morgenen kørende med en hel varevogn fyldt med plasticgran, guldengle og julehjerter i alverdens farver. Få timer senere var det hele hængt op under strengt opsyn fra vores vagter. I går var turen så kommet til vores park, hvor meterlange lyskæder nu har omdannet de små træer og buske til rensdyr og julenisser, som lyser og skinner ansigter op, når mørket sænker sig over byen.
Det er dog ikke kun her i vores boligkompleks, at julen har sat sine tydelige spor. Hele Beijing er klædt på til den helt store julefest. Det døgnåbne supermarked på den modsatte side af gaden har ryddet disken med mælkepulver og indrettet et julelandskab med plasticjuletræer, syngende julekort og julesokker. Amerikanske julesange brager ud af højtalerne i stort set alle indkøbscentre, og store plastikjulemænd er placeret ved indgangen til mange af Beijings finere restauranter.

I år er selv Beijing zoo og Aquarium hoppet på julevognen og giver i hele december måned børn, muligheden for at bygge snemænd af kunst-sne samt få en køretur i julemandens kane.
De fleste af byens hoteller har længe reklameret for netop deres juleaftensarrangement. Et af årets absolut mest luksuriøse tilbud finder man på det femstjernede Tianlun Dynasty Hotel, hvor assistant manager Mr. Xu glædestrålende kan berette at næsten samtlige 300 pladser er udsolgt. Om det er den store buffet med både kinesiske og vestlige retter, det overdådige underholdningsprogram med spanske og irske dansere, Bordeaux vinen, sneen fra Norge, kagen fra Milano, eller blot rygtet om at den ægte julemand i år kigger forbi hotellet, der har fået folk til at lægge 1.988 Yuan (1.400 kr.) pr. næse.

Mange andre hoteller får deres julepynt fra fabrikker i Sydkina, som står for 80 procent af verdens samlede produktion af plastikjuletræer og julepynt.

Unge piger i nissedragter står for betjeningen i hotellet, hvor størstedelen af verdens julekugler må være samlet. Den største er på størrelse med en mindre bil og hænger lige over hovedet på folk i restauranten, hvor den kunne forrette en mindre katastrofe, hvis den fik revet sig løs.

På samtlige borde står der julestjerner og små grupper af nissemænd er placeret og alle borde er fuldt besatte. Kilometervis af lyskæder lyser hotellet op overalt.
Det er naturligvis langt fra alle kinesere, der har råd til at holde jul på et af Beijings mange luksushoteller.
Juleaften var lejligheden fyldt med stearinlys, bedstefaderen læste op fra Bibelen, familien spiste masser af god mad og pyntede også op inde i stuen.Hun kunne godt mærke at flere og flere kinesere var begyndt at holde jul. Nu kunne det være svært at få en plads til søndagsgudstjenesten i den lokale kirke.

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...