A different turn

Dit verhaal gaat over de 16 jarige Merve, een grote fan van 5SOS en One Direction. Ze gaat samen met haar beste vriendin Mimi (16), naar het concert van de 1D boys in Amsterdam met 5SOS in het voorprogramma,
Op de dag zelf gebeurt er van alles.
Het loop heel anders dan ze ooit hadden durven dromen, en zeker omdat 5SOS nog opzoek is naar een voorprogramma in hun toekomstige wereld tour..

0Likes
0Comments
107Views
AA

1. Concertdag

''Merve! Wakker worden!'' roept mijn moeder.

''ja ja!, ik kom zo uit m'n bed!'' roep ik terug.

Man, wat heb ik slecht geslapen vanacht... vast door al die zenuwen!

Niet voor niets, want vandaag ga ik naar het Concert van One Direction!

Met 5SOS in het voor programma! Kan niet beter!

 

Ik stap uit bed, met m'n ogen nog half dicht, ik pak mijn badjas, doe de tv aan en ga weer in bed liggen.

Eigenlijk is dat mijn dagelijkse routine. De tv gaat aan en hij staat aan op RTL 4.

RTL Boulevard staat op, en ik ben net optijd want net op dat moment switchen ze over op

het grote nieuws van vandaag ''One Direction in Concert – Amsterdam Arena, WWA Tour''

''AAAHHH'' een gil ontglipt me, ''de jongens zijn in het nieuws!, mijn dag kan gewoon niet beter worden!'' denk ik bij mezelf. Meteen zet ik mijn tv harder en ren ik naar de tv toe en luister.

Ook al zeggen ze van alles wat ik al lang weet, het is altijd geweldig om ze op tv te zien.. zeker Nederlandse tv. Ik bekijk het hele stuk over de jongens, zie een stuk interview met ze, en dan gaat het nieuws opeens nieuws over 5SOS. ''De jongens van 5 Seconds Of Summer, zijn natuurlijk aan het touren met de jongens van 1D. Maar na deze tour, gaan ze zelf ook nog touren over de wereld. Want ze zijn enorm populair geworden in de afgelopen tijd.. maar waar ze mee zitten, is dat ze maar geen geschikt vast voorprogramma kunnen vinden!'' zegt de presentator.

Mijn hart slaat over van opwindig, en al weer sla ik een kreet uit ''WTF, ze zijn dus opzoek naar iemand!, dit is mijn kans... maar hoe?! Twitter is geen middel, ik word nooit herkend tussen die andere miljoenen, veel leukere meisjes... pfft''

Het nieuws gaat over op het weer van vandaag, en mijn aandacht is al lang weer ergens anders op gericht: Hoe kan ik de aandacht trekken van 5SOS?.

Ik bedoel, ik kan best goed zingen... ik speel in een band en mocht laatst een nummer opnemen wat best goed uit de verf kwam... ik krijg vaak complimentjes en mijn leven draait gewoon om muziek! Ik zing altijd en overal, hardop op straat, in mijn hoofd in de les. Ik leef voor zingen en performen!

I just love it!

Maar hoe moet ik dit nou ooit gaan flikken?! Het voorprogramma zijn van 5SOS... ze weten niet eens dat ik besta! Het is niet zo dat ik ze gewoon kan opbellen en zeg ''Yo, ik wil jullie voorprogramma wel zijn joh, no prob!'' … yeah sure.

Mijn gitaar meenemen naar het concert, voor als ik ze misschien nog tegen het lijf loop, is ook geen optie... Ach, ik kan niet alles hebben in het leven... maar wat zou ik dit graag willen! Touren met ze!dat is gewoon de ultieme droom van elke 5SOS fan! Ze leren kennen, chillen, een road family, elke avond doen waar ik voor leef... wauw.

Ik zou me geen beter leven kunnen voorstellen.

 

Opeens heb ik door dat mijn moeder me al de hele tijd roept, en ze klinkt nu niet zo gezellig meer...

''Fuck'' denk ik bij mezelf en ren naar mijn deur, doe 'm open en roep ''sorry mam! Hoorde je niet!''

''Het is echt niet leuk meer Merve!, heb je iets aan je oren of zo? Misschien moet ik die nieuwe oortjes van je innemen, zal vast werken!''

''MAM, als je het waagt! Er is niets mis met mijn oren, trust me. Ik zat gewoon even weg te dromen in mijn gedachtes, is heel menselijk hoor!''

''Oja, zat je weer aan die band te denken? Hoe heten ze ook al weer... Onesecond direction of zo?''

Ik loop naar beneden en sta nu voor mijn moeder ''voor de laatste keer, ik ga naar het concert van ONE DIRECTION en het voorprogramma is 5 SECONDS OF SUMMER, duidelijk genoeg?

Haha, volgens mij heb jij iets met je gehoor mam! Of beter je geheugen!''

mijn moeder begint te lachen en zegt, ''niet zo bijdehand jij! Misses smart ass!, kom op, kleed je aan, je moet straks weg! Mimi en haar ouders komen over een uurtje al!''

''oja!,ik ga me aankleden!'' ik schiet weer naar boven, en pak mijn uitgekozen kleding van de stoel en kleed me om, doe mijn haren en make up en ik ben klaar. Klaar om te gaan en de beste tijd van mijn leven te hebben.

Wanneer ik naar beneden loop, schieten mijn gedachtes nog snel even naar dat 5SOS voor programma gedoe. ''haha, what was i thinking! Ik ? Voorprogramma van hun? Kom op Merve, wees wat realistischer. Ik moet hier maar niet meer aan denken, word ik er alleen maar depri van.

Dat zal toch nooit gebeuren.''

Ik sta in de woon kamer, waar mijn broers ook zitten.

''Goeie morge!'' zegt Danny.

Danny is mijn oudste broer, en ik ben dol op hem! Toen we nog wat kleiner waren gingen we altijd vissen op ons lievelings vis stekje. Haha, wat een leuke tijd was dat ;)

''Heey, goeie morge!'' reageer ik opgewekt terug.

''O nee he, daar gaan we weer! Begin nou alsjeblieft niet over die band waar je naar toe gaat, niet in de ochtend! Ik ben net wakker!'' zegt Benjamin.

Benjamin is dus duidelijk mijn jongere broer, nog vol in de pubertijd, dus irritant.

Ik hou wel van hem, maar het is duidelijk dat ik iets meer heb met mijn oudere broer.

''Ik heb nog geen woord gezegd over die band!'' snauw ik.

''Ik zag dat je het van plan was! Dus ik waarschuw je! Nog 1 woord en ik scheur je lievelings poster van die ene Neil kapot!''. Ik kijk hem met een dodelijke blik aan en begin mijn rant.

''Ten eerste! Hij heet NIALL!, is dat zo moeilijk om te onthouden? Ten tweede, als jij ooit in de buurt komt van posters en andere merch, ga je eraan jongetje!''

''Oke oke! Zo is het wel genoeg geweest!'' zegt mijn vader, die net van boven komt.

''Nou Merv, ik vind het heel leuk voor je ! Ik hoop dat je een leuke dag hebt !'' zegt Danny.

''Dankje Dan!'' zeg ik terug.

De bel gaat en ik schrik een beetje.

Mijn moeder rent op me af en doet een laatste check.

''Ik heb alles bij me mam! Geloof me!''

Mijn moeder kijkt een beetje gespannen en geeft me mijn rugtas.

''Nou, veel plezier meisje, wees voorzichtig! Alsjeblieft!''

''Ja ja, komt wel goed joh!'' zeg ik ontspannen en ik draai me om naar m'n vader en broers.

'dag!, tot vanavond''.

Iedereen zegt me gedag en ik loop naar de deur. Voor de deur stop ik nog even en denk:

''Dit gaat de beste dag van m'n leven worden! Ik kan niet wachten!''

Mijn hand reikt naar de deurklink, maar als mijn de deurklink aanraak, stop ik en denk ik toch nog even aan het gezochte voorprogramma van 5SOS, ik kan het gewoon niet vergeten!

''Wees niet zo dom Merv!'' denk ik bij mezelf, en al snel hervat ik mezelf en open de deur.

Daar staat Mimi, mijn beste vriendin. ''Merve! Hoi schat! Alles goed? Ik kan niet wachten! Ik ben zo zenuwachtig!'' Ik ren naar haar toe en zeg ''Mij mij kan het niet beter haha! Ik kan ook niet wachten!'' Mimi pakt mijn arm en trekt me met zich mee. ''Kom ! We gaan snel naar de auto!''

We rennen naar de auto, stappen in, ik zei gedag tegen de ouders van Mimi, en kort daarna reden we al weg, de weg op. Op naar de beste avond van ons leven.

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...