Føniks og de transsylvanske vampyrer

Føniks Graves er 14 år. Han er maget interesseret i computere. Hans far, John Graves arbejder med computerspil og har været med til at udvikle spillet Sanghelt!. Det var oprindelig meningen, at der til dette computerspil skulle høre en parallel realitydragt. Nej, man kom rigtigt ind i Sanghelt!s verden og kæmpede med computerspillets figurer. Mens faren arbejder med at udvikle Sanghelt!, var føniks med som en slags forsøgskanin og kom således via dragten selv ind i spillet. Det blev dog alt for uhyggeligt og farligt, så da computerspillet udkom, var det uden den parallel realitydragt.
Vi begynder fortællingen hjemme hos føniks.....

2Likes
2Comments
504Views
AA

1. Computerspil-designer død

Han var en høj og sportstrænet dreng med mørkt hår og bleg hud. Han så meget ældre ud end sine fjorten år. Der var noget særligt ved hans ansigt, en alt for tidlig alvor og intensitet. Han var blevet voksen før tiden. Han sad i det sene eftermiddagslys, der skar igennem køkkenet, og læste i et computerblad, som om det gjaldt livet. En enkelt sætning sprang ham i øjnene.

"Computerspil-designer død"

Der havde slet ikke været noget alarmerende i det sidste nummer af Gamestation. Tværtimod. Føniks haved skimmet de sædvanlige artikler om sidste nyt, spilleudstyr, ugens tema og snydetips, før han begyndte på anmeldelserne. Han havet vendt siderne med en vis nervøsitet, indtil han lagde midteropslaget på spisebordet. Især en af anmeldelserne var en fornøjelse at læse:

 

Minotauros brøler i labyrintens dyb. Medusa hvæser langt inde i en

fjern hule. Du er på vej ind i Sagnhelt!: Minotauros' Skygge, efterårets

femstjernede hit. Det er stærke mytologiske sager for både entusiaster

og nybegyndere. Det kræver ikke en masse GCSE'er for at få fornøjelse

af dette spil, det kræver bare nerver af stål! 3D-grafikken er lækker og

overbevisende, og du vil blive grebet af spillets forbløffende realisme.

 

Føniks smilede. Han havde spillet det spil. Også i den grad! Faktisk havde han været den første, der loggede sig på Sagnhelt! Hans far havde været med til at udvikle det, og han havde brugt Føniks som forsøgskanin. Men det var den næste linje, der forvandlede hans lille, forsigtige smil til et triumferende grin:

 

Den eneste skuffelse er, at det meget omtalte revolutionerende spille-

grej med parallel realitydragten, der skulle fremkalde en "føl alt, frygt

alt" totaloplevelse, ikke er blevet til noget, Det er temmelig flovt for

producenten, Magnacom. Dragten skulle give spilleren en illusion af at

være inde i selve spillet. Men fortvivl ikke. Selv uden parallel reality-

dragten er Sagnhelt! årtusindets hotteste gyser!

 

Føniks smilede. Han vidste godt, hvorfor parallel realitydragten ikke var blevet til noget.

Fordi jeg spillede og vandt.

Jeg gik ind i spillet og flåede hjertet ud på det.

Spiller er dødt. Spiller længe leve.

Han havde ventet på at høre om det i ugevis og havde ligget og vendt og drejet sig hver nat ved tanken om, hvordan han havde spillet. Og hvordan spillet havde spillet ham! Han gik hen og hentede en cola i køleskabet, før han læste videre i bladet. En følelse af selvtilfredshed bredte sig i ham. Han vendte en ny side. Og så fik han øje på det. En enkelt alvorlig spalte mellem alt bladets øvrige ordgejl.

 

NEKROLOG CHRIS MØRK (1961-2000)

Det er med stor sorg, redaktionen på Gamestation erfarer, at

Chris er død alt for ung. Chris Mørk designede nogle af de bedste

computerspil, der nogen sinde er lavet, fra Time Commando

til det legendariske Death Racer V.

Da Chris døde, var han netop blevet headhuntet til at løfte den i

forvejen vellykkede Sagnheltserie til nye højder.

Millioner af spillere har nydt Chris' helstøbte og opfindsomme stil

med masser af action. Sorgen over hans død forstærkes af de

tragiske omstændigheder.

Chris blev myrdet i sit hjem af ukendt gerningsmænd.

 

Føniks genlæste nekrologen med rynkede bryn og prøvede at få flere oplysninger ud af den kortfattede tekst. " Det kan ikke passe. Jeg vandt. Det kan ikke begynde igen." Han skyndet sig hen ad gangen og ind på sin fars arbejdsværelse. Det tog ham kun et par minutter at finde papkassen med de parallel realitydragter, som han troede, hans far havde ødelagt. Men dér lå de. Det var det tilbehør, der kunne gøre computerspil virkelige og føre én ind i de verdener, spildesignerne havde skabt. Den dragt, han stod med, var papirtynd. Det lignede en våddeagt, bare mindre solid. Føniks åbnede den og hørte burrebåndslukningens velkendet hvislen. Det lød som slangen i Paradisets Have.

" Ikke igen. Det kan ikke begynde igen." Han kiggede på pointarmbåndet, men LC-displayet var tomt. Til sidst undersøget han den elefanthueagtige ansigtsmaske, der sad på dragten. Den gav ham stadig kuldegysninger. Et tætsiddende umenneskeligt ansigt, der var lige så udtryksløst som døden. Tanken om nogen sinde at tage den på igen fyldte ham med væmmelse.

Men det behøvede han heller ikke. Det var jo forbi. Var det ikke???

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...