Halloweenværdige tv-serier (uddrag fra Lostbadeand.dk)

 

Oktober er for mange lig med uhygge - mangler du nogle serier til den lidt uhyggelige side, så har vi nogle bud på, hvad du skal se (også til de sarte sjæle)!

Uddraget er fra Lostbadeand.dk. For at læse hele indlægget må I endelig kigge forbi her: http://www.lostbadeand.dk/5-halloweenvaerdige-tv-serier/

 

Oktobermåned er en måned, der er fyldt med en masse (u)hygge. Det er måneden, hvor efteråret for alvor er gået i gang (især i år, hvor vi nærmest har haft sommer i september), men det er også måneden, hvor dagene for alvor bliver kortere og nætterne længere, hvilket selvfølgelig giver anledning til en masse hygge med varm kakao, stearinlys og Netflix. Men det vigtigste omkring oktober er ikke hyggen, men uhyggen. Oktober er nemlig en Halloweenmåned, og selvom man egentlig først fejrer Halloween den 31. oktober, fejrer vi det hele måneden her på bloggen (og nogle gange også før og efter…).

Og siden efterår især er en serie- og filmårstid, vil vi selvfølgelig anbefale 5 tv-serier, som kan hjælpe med at komme i den rette halloween-stemning.

Det er både gyserserier, og serier, der bare har nogle uhyggelige vibes. Alle serier kan findes på Netflix. Eller sådan næsten.

1: Scream

De fleste kender nok Scream-filmene. Og hvis ikke, kender I nok parodierne fra Scary Movie. Men nu har MTV lavet en tv-serie baseret på slasherfilm-serien, så hvis du har lyst til at binge watche slasherfilm, men stadig se tv-serier, må Scream være lige noget for dig!

Serien foregår i den fiktive by Lakwood, hvor der sker en række brutale mord på teenagere. Mord, der henleder opmærksomheden på byens mørke fortid, hvor selv samme slags mord skete for 20 år siden af en maskeret morder – men dengang blev morderen skudt, så hvem er personen bag masken? Og hvorfor er vedkommende især interesseret i seriens hovedrolle, Emma Duval?

Serien kredser sig om en flok teenagere, der både er centrum i deres eget teenagedrama, og en morders plot, der både består af chikane igennem de sociale medier og mord. På mange måder kan serien minde om Pretty Little Liars i en mere slasherudgave (så serien er selvfølgelig ikke for  sarte sjæle). Serien gør også brug af selvironi, og kan til tider virke mere humoristisk end egentlig uhyggelig, men det gør ikke så meget – jeg er fan!

Tjek traileren ud, og se, om det er noget for dig!

 

 

2: iZombie

En anden serie, jeg har bingewatched på det seneste, er iZombie! Denne lægger sig mere til den humoristiske side end den uhyggelige, men det er også det, der får den til at skille sig ud fra andre zombieserier.

Serien handler om Liv, der efter en fest vågner op som en zombie og nu må affinde sig med en tilstedeværelse, hvor hun ikke alene må holde sig væk fra dem, hun elsker, men også må erstatte sine daglige måltider med hjerner. Og det stopper selvfølgelig ikke her. Hun begynder at få syner, minder fra de hjerner, hun spiser. Minder, der kan hjælpe med at finde ud af, hvordan vedkommende er død.

Liv bruger sin nyfundne ‘evne’ til at hjælpe politiet, men finder snart ud af, at hun ikke er den eneste af sin slags – og at det ikke er alle zombier, der bruger deres tilstand til at hjælpe andre.

Som sagt er serien utrolig humoristisk, så hvis du er mere til det sjove, er iZombie noget for dig. Det skal dog siges, at der selvfølgelig er en masse blod, og det går ikke altid lige sjovt, så hvis du forventer en komedie, er det ikke iZombie, du skal se – men tjek traileren ud. Måske er den alligevel noget for dig?

 

 

Vi kan selvfølgelig nævne en masse serier, men har udvalgt 5, der kan ses af lidt forskellige! 

Husk at tjekke resten af artiklen ud her

 

Og skriv endelig, hvad jeres foretrukne Halloweenmåned-serie er! 

Knus Sif og Subangi

Loading ...