MujerDenmarkMiembro desde 26 nov 11Edad 22Last online 1 days ago

People laugh at me because I use big words. But if you have big ideas, you have to use big words to express them, haven't you?
― L.M. Montgomery, Anne of Green Gables


Instagram
@Mariafromthenorth

Youtube:
Literatastic

Fede inspirationsplaylister!

por , miércoles junio 27, 2018
1 Like
0 Comentarios
Fede inspirationsplaylister!

Måske er du lidt stuck i dine skriverier og ved ikke helt, hvordan du skal komme derfra? Så skulle du måske tjekke disse to playlister ud på Spotify!


Leer más

 • Maria Louise Persdatter

  mumbled "Unge Skrive-Entusiaster"

  2 Me gustan
  Jeg glemte fuldkommen at lave en mumble, hvor jeg rent faktisk fik announced, at Facebookgruppen blev skabt. Hvis du ikke aner, hvad jeg snakker om, så tjek min forrige mumble ud, der er lettest at finde via min Movellas-profil.

  For at sige det kort. Gruppen er til jer, der vil blive bedre til at skrive fra unge til unge. Facebook er allerede fyldt med Facebookgrupper, men i stedet for at skulle søge længe efter den rette målgruppe at kunne få hjælp fra, har vi nu forsøgt at samle os under navnet 'Unge Skrive-entusiaster'. Hvis du måske irriterer dig over, at dine karakterer ikke fungerer, at du gentager ord alt, alt, alt for meget eller noget helt andet, så er det stedet.
  Det handler udelukkende om skrivning, så det er et oplagt værktøj i forlængelse med Movellas. Dóg betyder det, at der ikke skal snakkes om, hvordan man f.eks. reklamerer herinde, hvordan man laver covers osv.

  Hvis det lyder som noget for dig, så meld dig ind og find introduktionstråden, hvor der er lidt spørgsmål at skulle besvare, så vi hurtigt ved lidt om hinanden. Og vær ikke genert - jo mere i spørger, jo mere lærer vi alle af hinandens holdninger og måder at arbejde på!

  facebook.com/groups/456222674877088/?ref..
 • Maria Louise Persdatter

  mumbled "Sådan en strøtanke?"

  2 Me gustan
  Jeg kom i går på en idé på arbejde, og i stedet for at lade den falde til jorden, tænkte jeg, at det måske var værd at dele den herinde. Hvis I er nogle af de ældre movellister, vil I se, at denne idé ikke ligefrem er unik.

  Det er nemlig en skrivegruppe, der foregår på Facebook? Hvorfor?
  Selvom at Movellas rent faktisk har gruppefunktionen, så fungerer den ikke optimalt i forhold til notifikationer osv. Jeg bruger selv Facebook som et værktøj til at række ud til andre, der også deler en kærlighed for skrivning. Men det jeg mangler er et sted, hvor der findes flere unge. Lige nu bruger jeg både ForfatterForum og Skriverejsen, som er fantastisk, fordi man typisk kan hjælpe hinanden, når man ikke selv lige kan finde ud af noget. En stor del af de deltagende er dog voksne og skriver i helt andre genre end mig. Der synes jeg jo, at Movellas' målgruppe og personligheder er fede!

  Min idé er derfor at lave en form for 'indercirkel', hvor alle, der har lyst, er velkomne. Facebook-siden er dog ikke ment som at skulle omhandle Movellas, men mere skrivning generelt. Det er altså ikke om hvordan man får flere læsere, hvordan man laver bedre covers osv. I stedet vil det handle 110% om skrivning.

  Det smarte ved Facebook er, at du i forvejen er online. Hvis der bliver lagt en ny kommentar op i gruppen, så får du en notifikation, hvor man omvendt i Movellas forum selv skal falde over tråden i forum-funktionen. Det gør, at du har meget større sandsynlighed for at få hjælp. Jeg har også en forventning til, at der er en gensidig interesse i både at hjælpe og få hjælp.

  Jeg har tænkt, at man måske kan lave en ugedag, hvor man kan indsende et uddrag fra en historie, hvor man tænker 'ah shit, det her er noget sludder, hvordan kan jeg gøre det bedre'. Måske på max 600 ord, så det ikke tager overhånd. Sådan kan man også få andres øjne på ting, uden at du behøver at skulle have skaffet betalæser osv, hvis du slet ikke er så længe i processen.

  Derved er gruppen jo brugbar, uanset om du har intentioner om at publicere historier på Movellas eller om det er fordi, du skriver på ting i det private, du har henblik på at udgive?

  Jeg undskylder for, at dette nok er noget sludder. Jeg håber, at det giver god nok mening. :p
  P_i_n_k
  9 months ago
  Jeg er så meget på. Fantastisk ide
  #Always...
  9 months ago
  Jeg er på!!!
  annikarys
  9 months ago
  Jeg ansøger også lige gruppen - jeg vil super gerne holde mit skriveri mere ved lige :))
 • Maria Louise Persdatter

  mumbled "Huhu, bare sådan lige en dagbog. "


  Jeg har prøvet noget nyt! I forbindelsen med den nye konkurrence herinde, der omhandler rejse, har jeg valgt at dele mine notater, da jeg var ude at sejle. Jeg ved ikke, hvor meget det giver mening for en læser, da det virkelig ikke er noget af det bedre, jeg har skrevet. Mén! Sådan er notater jo ofte, så måske at de kunne inspirere alligevel.

  Dagbogen er skrevet over mine to måneder på en båd, og som I måske kan tænke jer frem til, så oplever man altså meget af de samme over flere uger. Så derfor er der store spring i fortællingerne. Jeg har heller ingen afsluttende fortælling fra min hjemtur, hvilket jeg ikke rigtig ved hvorfor. Måske var jeg bare for optaget af nuet til at huske at dokumentere det.

  Dagbogen var også skrevet som en hjælp til en roman, jeg arbejder på lige nu. Det var altså ikke meningen, at den skulle deles med jer. Så I vil se, at den fokuserer meget på stemningsbilleder!

  Jeg synes, at i skal tjekke den ud. Den tager maks 5 minutter at læse!
  #Always...
  9 months ago
  1 Like
  Det vil jeg gøre! <3
 • Maria Louise Persdatter
  Nu håber jeg, at det falder under en af kategorierne. Jeg skrev rejsedagbog som hjælp til en roman, jeg brygger på pt, og den kunne være meget sjov at skrive af her. Det var dog ikke fra i sommers men i foråret. :p
  Adison
  10 months ago
  Helt okay, alle ferier er passende :)
 • Maria Louise Persdatter

  mumbled "Lidt nyt herfra! "

  2 Me gustan
  Hejsa smuksakker!

  Som I måske kan se, så er der altså sket et eller andet med mit navn. Grunden til det, er, at jeg har taget det næste skridt indenfor mine forfatterdrømme, og så gav det lidt sig selv, at mit navn skulle følge med. At 'Jensen' er blevet skiftet ud med 'Persdatter', skyldes ikke, at jeg ønsker anonymitet. Sagen er den, at der findes en stor forfatter med navnet 'Marie Louise Jensen', og når man søger på mit navn, så kommer den op med 'mente du...'. Så i stedet for at fjerne min identitet ved at tage et pseudonym og gemme mig bag et helt andet navn, så har jeg altså lavet et patronym i stedet.

  Jeg sendte i sidste uge mit manuskript for 'Vi er lige nu/Bagved/Bag dine blå Øjne' til et forlag, og jeg er simplethen så spændt nu. Det er første gang, at jeg er nået så langt, så jeg ved ikke rigtig, hvordan jeg skal forholde mig til det hele. Jeg ville som ekstra derfor takke både @[KajsaSchübeler] og @[H.R Hella], som har gjort et fantastisk godt arbejde som betalæsere!

  Har I andre også noget mega fedt, de vil ud med? :D
  BeSkydreamer
  10 months ago
  Synes det vil blive en fedt forfatternavn ;) Og de største held og lykke til dit manus :D
  KajsaSchübeler
  10 months ago
  Held og lykke, Maria. Du må holde os opdateret om, hvordan det går.
  Marzia H.
  10 months ago
  det med et patronym er mega genialt! :D persdatter er også noget, man husker
Loading ...