MujerDenmarkMiembro desde 29 oct 13Edad 26Last online 1 weeks ago

Lærerstuderende med dansk som hovedfag og en gigantisk passion for fantasy.
Meget interesseret i konstruktiv kritik på mine skriverier.

Jeg skriver:
- Fantasy (dansk)
- Andet (dansk)
- Fanfiction (primært engelsk, få danske)
- Digte (engelsk)

Movellas er stedet, hvor jeg publicerer mine danske tekster, mens mine engelske fanfictions ryger på FF.net. Ganske få digte er at finde på Deviantart, men der er ikke så meget at komme efter, hvis jeg selv skal sige det...

God fornøjelse med læsningen :)

 • Littie

  mumbled "Vampyrer"

  3 years agoRespuesta

  Bare sådan af ren nysgerrighed... Hvordan forestiller I jer, at det fungerer, når vampyrer drikker blod?
  1) De bruger hugtænderne til at lave hul med og sluger blodet.
  2) Der er huller op igennem hugtænderne, hvorigennem de suger blodet (som en slags sugerør).
  3) Helt tredje (uddyb!).

  Jeg tror egentlig altid, jeg har forestillet mig B - altså sådan uden helt at tænke over det, men A giver vel mere mening sådan helt funktionelt. Hvad mener I? :)
  (Apropos Vampire Diaries-konkurrencen)...
  Historietøsen
  3 years ago
  Jeg har altid tænkt på det som at drikke blod, men faldt over en vampyrserie af en forfatter, der hedder Lindsay Sands, hvor det er tænderne, der nærmest suger blodet til sig. Første gang jeg læste den, tænkte jeg, at det var jeg aldrig stødt på før, men det er måske bare mig ;-) Især med vampyrer som hovedpersoner synes jeg altid, blodsmagen bliver beskrevet. Fx noget i stil med, at man forventer jernsmagen, men nu man er blevet forvandlet, bliver man overrasket over nuancerne bla bla bla. (Jeg er stor fan af vampyrer, hvis du er i tvivl. Har vist læst de fleste variationer efterhånden, ha ha) Men det er bare sådan, jeg forestiller mig det :-)
  Sofie R. E.Editor
  3 years ago
  1 Like
  Har altid tænkt det som A :P Skal faktisk igang med at skrive en vampyrhistorie, så det er et interssant spørgsmål <3
  Lukas. I. C.
  3 years ago
  1 Like
  Det lyder lidt underligt med sugerørstænder, så jeg ville sige 1. xD De bider, og så slikker/drikker de blodet :D
 • Littie

  mumbled "Teaser"

  4 years agoRespuesta
  1 Like
  Arbejder på et nyt projekt lige for tiden. Masser af overnaturlige væsener, drama, kærlighed og spænding - samt mord og mystik! Just the way we like it...
  ---------
  Indenfor sidder Nadja og Julia midt på gulvet i en trance-lignende tilstand. Alt omkring dem er smadret og knust. Billeder, glas, puder og dyner, hylder, bøger... alt ligger i småstumper på gulvet, blæst ud i hjørnerne. Væggene er revnet flere steder, tapetet skallet af. Selv pigernes nattøj hænger som laser om deres blege, stille kroppe.

  Pøblen står som en forstenet masse og stirrer på de to. Blod drypper fra deres mundvige og farver kravebenene røde i klatter. Hverken deres bevægelser eller udtryk bevidner, at de har opfanget tilstedeværelsen af andre. Faktisk er jeg ikke helt sikker på, at de er ved bevidsthed.

  Ingrid, der virker underligt determineret, knæler foran bansheerne.

  ”Hvor er liget?” spørger hun.
  KajsaSchübeler
  4 years ago
  Det lyder virkeligspændende, selvom det i uddraget/-snittet virker lidt malplaceret med den ene linje i jeg-fortæller/1. person. :)
  Har projektet et navn, eller...?
  Littie
  4 years ago
  Hele historien er skrevet med jeg-fortæller, men jeg kan godt se, at det virker mærkeligt i dette tilfælde, hvor uddraget indledes med et fortællerløst afsnit. Tanketorsk fra min side af. Men det skulle gerne virke mere meningsfuldt i konteksten ;)
  Nej, det er faktisk netop på grund at manglen på titel, at jeg ikke har kunnet oprette en movella med den endnu. Skal lige have arbejdet mere med historien, inden jeg kan påbegynde den helt officielt.
  Tak for din interesse :3
  Historietøsen
  4 years ago
  Uh ja, det lyder også som noget for mig ;-) kommer helt til at tænke på Charmed, nu du har bansheer med. Ikke dårligt!
 • Littie

  mumbled "Besværligt!"

  4 years agoRespuesta
  Jeg tror endelig, jeg har indset, hvorfor jeg foretrækker at skrive historier sat i et fantastisk univers: Der er simpelthen for lidt at skrive om i vores verden!
  Ej, det ved jeg selvfølgelig godt, der ikke er, men i fantasy har jeg sjældent været i tvivl om, hvad der skulle ske i løbet af historien. Typisk skal hovedpersonen på en slags rejse eller mission, møde nye mennesker, introduceres til magi eller lignende... og pludselig er der masser at skrive om!
  Nu sidder jeg så her og er noget så nyforelsket i mine første 1D-fanfiction, og det går nu også fint indtil videre, men jeg kan godt mærke på mig selv, at jeg ganske snart løber tør for noget konkret at skrive. Som læser vil man jo gerne have en god del handling + tanker/følelser indflettet i forløbet. Sagen er, at jeg har godt styr på det følelsesmæssige forløb i historien, men jeg skal have planlagt den konkrete handling til at bære historien af sted på. Jeg har nogle scener parat til senere i historien, men det gælder bare om at skabe det naturlige handlingsforløb, der bærer mig frem til scenarierne. Det er fristende allerede nu at tage hul på noget af det, der først skal komme senere i historien, men jeg kender også bare mig selv for godt til at tro på, at det er en god idé at skynde sig frem i plottet. Det sker så tit - både for mig selv og andre - at man skriver sig frem til historiens klimaks eller noget nær så spændende/vigtigt for hurtigt, fordi man er ivrig efter at sparke de gode sager i gang. Men jeg har aftalt med mig selv, at min fanfiction skal være realistisk, især i det følelsesmæssige handlingsforløb - ikke noget med, at de unge mennesker skal i "kassen" med hinanden allerede i kapitel 4, selvom det selvfølgelig ville være nemt, for derfra har man som regel rigeligt at skrive om. Men nej, det skal ske naturligt. Jeg vil skrive en moden historie. Den beslutning bevæger jeg mig ikke væk fra.
  Det bliver langt, det her... >_<
  Okay, pointen var først og fremmest at komme af med lidt frustration, men faktisk vil jeg også gerne høre, hvad I andre gør, når I skriver og har svært ved at fylde kapitlerne ud med noget spændende...?
  Jeg ved godt, det er nemt bare at læse og scrolle videre, men jeg vil genuint sætte pris på, hvis et par sjæle eller flere ville give sig et minut eller to til at komme med nogle råd til, hvordan man bygger et solidt historieforløb op, hvis man ikke har opfundet hele pakken fra starten...
  På forhånd tak <3
  Anna Maria
  4 years ago
  Det er vigtigt, at du starter med at have et skelet. Som forfatter må du lave en hel masse research, hvis du vil have den realistisk, og det kræver ekstra, når du skriver fanfics, fordi du skal have det ind i en realistisk ramme.
  Prøv at sætte dig ned og finde ud af, hvad dit formål er: Hvad handler den om, hvad skal der ske? Skriv det ned på et papir og find ud af, HVORFOR det sker - det kan typisk hjælpe dig i den rigtige retning, så det ikke bare er med, fordi du godt kan lide delen.
  Det er en kunst at putte spændende materiale ind, og det behøver ikke nødvendigvis være lige spændende altid. En god ting er at starte med noget karakteropbygning, så du bygger karakteren op ved hjælp af hverdagsforløbet.
  Når du skal skrive en god historie, kommer du til at skrive det om mange gange, så start med at skriv noget og læs det i gennem - hvordan fungerer det? Jeg har det med at lægge den væk i et øjeblik og kigge på min model og så spørge mig selv igen, hvordan personen skal komme derhen til næste stadie. Husk, at det ikke gælder om at få en lang historie.
  Håber det ikke vare for forvirrende, og du kan bruge det lidt, ellers er du velkommen til at spørge :D
  Littie
  4 years ago
  1 Like
  Nej nej, det giver nu perfekt mening, det du skriver :)
  Angående research vil jeg faktisk tro, at den historie, jeg omtaler, er den hidtil, hvortil jeg har researchet mest (konkret, i hvert fald). Den foregår i nogle mindre byer i England, hvor jeg aldrig selv har været, så jeg har tjekket billeder, stednavne, attraktioner, indbyggertal, omliggende byer, natur, skolekultur, aktuelle linjefag, skolens opbygning og udseende, nyt indbyggertal, bilnummerpladesystem o.s.v., o.s.v... - Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at det har hjulpet mig meget på vej og givet mig en sikkerhed i at kunne beskrive historiens miljøer ufortrødent. Så jeg vil mene, at det er et godt råd, uanset om man føler, man har problemer med sin historie eller ej! ;)
  Selve delen med skeletopbygning og ræssonnering må jeg nok indrømme, at jeg er sprunget lidt over. På den front har min fremgangsmåde slet ikke været så teknisk - jeg har bare haft en idé og kastet mig ud i den. Det kan være, det vil være smart, hvis jeg lige trykker pause og kigger på konstruktionen, inden jeg skriver ret meget videre - for at undgå at skyde mig selv i foden.
  Tak for din tid og dine råd <3
  Anna Maria
  4 years ago
  Nu er jeg efterhånden nogenlunde erfaren indenfor skrivning, så jeg bruger det ikke altid - det kommer an på, hvad det er indenfor, og hvor meget det kræver, men det kan være en god øvelse, hvis man tit kommer ud i noget, hvor man ikke ved, hvad man skal skrive :)
 • Littie

  mumbled "One Direction fanfic"

  4 years agoRespuesta
  Okay, for en uge siden ville jeg ikke have troet på det, hvis jeg fortalte mig selv, at jeg ville skrive en fanfiction med One Direction.
  Nu er det bare således, at jeg ved et tilfælde kom til at høre en af deres sange... og blev bidt. Én sang blev til tre på min musikliste, og jeg fandt hurtigt ud af, at jeg faktisk synes, de er nogle søde drenge.
  Pludselig blev en idé formet, og her sidder jeg nu og har lige publiceret min første (og formentlig eneste) 1D fanfic. Altså, ganske vist kun introen, men resten skulle gerne komme hen ad vejen :)

  Bemærk venligst, at dette blot er et afslappet forsøg. Jeg er ikke dedikeret fan, ej heller regner jeg med at skrive flere. Jeg syntes bare, der trængte til lidt fornyelse i emnet. Der er ret mange "16-/17-årig knalder og bliver gravid med en fra 1D før kapitel 5"-historier, og selvom de også er hjerteligt velkomne og sikkert også gode, så vil jeg gerne give et mindre forhastet bud på, hvordan kærligheden kan opstå.
  Også selvom jeg synes, der er aaaalt for mange 1D-historier i forvejen :P

  Nå, read if you want; don't if you don't.
  Bagerdrengen (1D)Zayn er gået solo. Louis er lige blevet far. One Direction er gået fra hinanden på ubestemt tid, og drengene er spredt for alle vinde for at trække vejret...
Loading ...