Competitions

Minecraft - Ulykken

3
by , Wednesday October 31, 2018
13
Minecraft - Ulykken

Det kan være fortrøstningsfuldt at flygte ind i gamingverden, når virkeligheden bliver for meget

Men hvad hvis det er mere end bare et spil?

 

Hvad hvis dit liv på et splitsekund blev vendt op og ned? Hvis opgaver, der førhen var nemme at overkomme, pludselig virkede helt umulige? Det kan være fristende at tage en pause fra det virkelige liv i sådanne situationer - om det så er ved at binge en Netflix-serie, skrive et kapitel til en af vores historier eller noget tredje. For hovedpersonen i Tracey Baptistes nye roman, Minecraft - Ulykken, er gaming hendes portal til en lettere tilværelse. Bogen er netop blevet oversat til dansk og blev den 17. oktober 2018 udgivet af Politikens Forlag.

 

Om bogen

Bianca og hendes bedste ven Lonnie er involveret i et biluheld, og da Bianca vågner, er hun næsten lammet og skal blive på hospitalet i længere tid. Hun søger tilflugt i en ny virtual reality-udgave af Minecraft, hvor hun møder to andre, der også er indlagt på hospitalet. De tre børn opdager, at der er nogen fanget i spillet. Intet fungerer, som det burde, og de bliver angrebet af figurer, der ligner mennesker, som Bianca kender fra det virkelige liv. Sammen giver de sig til at lede efterLonnie. Men er Lonnie egentlig også med i spillet, og kan Bianca hjælpe ham tilbage til virkeligheden?

 

 

 

Minecraft - Ulykken er anden bog i Minecraft-serien.

 

Om forfatteren

Tracey Baptiste er født I Trinidad, hvor hun voksede op med de zombie-historier, som har inspireret hende til flere bøger. Før hun begyndte at skrive, arbejdede hun som skolelærer og redaktør, og med denne bog fortsætter hun forfatterskabet i fantasiens verden.

 

Uddrag fra bogen

”Efter at have arbejdet nogle minutter fornemmede jeg, at nogen kiggede på mig. Jeg vidste, at jeg var inde i et spil. Jeg vidste, at alt det her bare var en illusion, men blikket føltes af en eller anden grund meget virkeligt. Det var ligesom det der intense blik, man mærker, når man ved, at nogen kigger på en i den anden ende af et lokale, selv om man står med ryggen til. ”Det er jo latterligt,” sagde jeg. ”Det her er bare et spil.” Men alligevel vendte jeg mig om. En landsbyboer i en mørkeblå trøje med et stort X foran stirrede på mig ovre fra den anden side af floden tæt på det sted, hvor båden havde ligget. Jeg blinkede et par gange og spekulerede på, om det bare var mig, den var gal med, eller om jeg måske var ved at blive forvirret igen. Men landsbyboeren gloede bare på mig. Der var noget bekendt ved personen. Hårene rejste sig i nakken på mig. Jeg kendte en med præcis den T­shirt. ”L­Lonnie?” Jeg kunne nærmest mærke mine porer snøre sig sammen. Hvordan kunne det lade sig gøre? Det var ikke Lonnies avatar. Dertil manglede hans skin mods og kapper. Men der var ingen tvivl: Landsbyboeren var på en eller anden måde Lonnie. Den underligt klædte landsbyboer forsvandt pludselig ind i landsbyen igen. ”Hey, vent! Kom tilbage!” Jeg løb efter den. Jeg tænkte, så det knagede. Var der sket en systemfejl, da Lonnie forsøgte at logge sig på, så han på mystisk vis var blevet forvandlet til en landsbyboer?”

 

Det skal du gøre

Om du foretrækker at skrive en novelle, et digt eller noget tredje er fuldkommen op til dig - bidraget er kvalificeret, så længe det tager udgangspunkt i et af de to nedenstående muligheder: 

1. Skriv en movella, hvor hovedpersonen er en avatar i et computerspil. Det behøver ikke at være Minecraft - måske din historie handler om at lære det sprog, de bruger i Sims-universet, eller at finde Yoshi i Super Mario. Så længe der er en tydelig reference til det valgte spil, sætter fantasien ingen grænser for, hvordan du vil strukturere handlingen.

​2. Skriv en movella om at flygte fra virkeligheden. Dette kan fortolkes på mange måder, så vi er spændte på at se, hvad du kan komme på! 

 

Det kan du vinde

1. pladsen: Vinder Minecraft - Ulykken af Tracey Baptiste samt feedback

2. pladsen: Vinder Minecraft - Ulykken af Tracey Baptiste

Bedste visuals: Vinder Minecraft - Ulykken af Tracey Baptiste

 

Vi håber, I vil gå sammen med os om at udforske de mange computeruniverser, der findes! Held og lykke ;-)

Loading ...