Gør det sjovt at læse om at være sund!

Gør det sjovt at læse om at være sund! 

Så skal der gang i pennen - OG kroppen! 

 

Som I nok kan regne ud, elsker vi at læse og skrive herinde på Movellas, men det betyder også, at vi sidder rigtig meget ned det meste af dagen. Måske er det noget, mange af jer læseglade brugere på Movellas kender til, og derfor vil vi, i samarbejde med Forlaget Klim, starte en skrivekonkurrence, der går ud på at bevæge sig - og samtidig skrive om det selvfølgelig! Efter al decemberhyggen med julekalender, slik, kager og julemad trænger vi i hvert fald gevaldigt til at komme i løbeskoende her på Movellas. Det kræver nemlig både et sundt sind og en sund krop at skrive godt!

 

 

Vi vil motivere jer det bedste vi kan med billeder fra vores egne sundhedsrelaterede aktiviteter på Movellas' sociale medier, og vi vil opfordre jer til at gøre det samme, så vi holder modet oppe! Hver gang du deler noget, skal du bruge hashtagget #sundmovellasstyle2016

 

 

 

Vi har dog et krav til konkurrencen, og det er, at jeres bidrag og aktiviteter ikke må fokusere på vægttab. Det skal lige så meget være på mental sundhed som fysisk, og derfor skal den sunde fornuft være med hele vejen, og der skal være en positiv vinkel på sundhed og træning. 

 

 

 

 

 

Det skal du gøre: 

 

1. Sæt dig selv et sundt mål og skriv en tekst (min. 400 ord) om det. 

 

2. Skriv en fiktiv historie om dét at lægge sit liv om med en sund og positiv vinkel. 

 

3. Skriv en valgfri historie, one shot eller digt om dine tanker om sundhed. Hvor meget fylder det fx i dit eget og i dine venners liv og hvordan kommer det til udtryk i din hverdag? 

 

 

 

Det kan du vinde: 

1. Plads: Et eksemplar af 'Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe' af Haruki Murakami sponsoreret af Forlaget Klim og et gavekort til Amazon på 30 dollars (ca. 200 kr.) 

 

2. Plads: Et eksemplar af 'Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe' af Haruki Murakami 

 

3. Plads: Et eksemplar af 'Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe' af Haruki Murakami 

 

 

 

Om bogen 

’Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe’ er en glimrende indgang til Murakamis øvrige skønlitterære forfatterskab.  I et lettilgængeligt sprog beretter Murakami om sine erfaringer og oplevelser med løbedisciplinen.Vi får tips og anekdoter serveret fra forskellige verdensdele som forfatteren har besøgt, enten via sine mange maratonløb eller gennem gæsteprofessorater på prestigefyldte universiteter. Murakami har gennem næsten 3 årtier løbet dagligt og hans afhængighedsforhold til sporten er tydelig og inspirerende. Løb fylder meget i hans daglige liv og hans bedrifter tæller mere end 20 maratonløb og enkelte triatlon løb.

 

Det er tydeligt at læse i ’Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe’ den nødvendighed den daglige løbetur er for forfatterskabet. Haruki Murakami tilskriver i den grad anstrengelserne og svedeturene på lande-og grusveje hans succes som forfatter. Det er to ligeværdige og indbyrdes afhængige faktorer.

 

Set i det lys er bogen også tjene som en inspirationskilde til vordende skribenter. At være forfatter er hårdt arbejde - det kræver ganske enkelt en sund og stærk krop at skrive bøger. Samtidig giver løbeturene Murakami en form for mental hygiejne, så timerne ved computeren er lettere at udfylde. Dette ses jo tydeligt i hans indtil videre imponerende og kreative bogudgivelser.

 

’Hvad jeg taler om når jeg taler om at løbe’ er en hyldest til en sport, til en filosofi og til en livsstil, der som her, kan føre udøveren geografisk og mentalt vidt omkring - i Murakamis tilfælde til gavn for os læsere. (fra Litteratursiden.dk) Bogen er udkommet på Forlaget Klim i 

 

 

Om forfatteren

Haruki Murakami blev født i Kobe i 1949. Efter at have læst klassisk græsk drama ved universitetet i Waseda, bestyrede han en jazzcafé i Tokyo fra 1974 til 1981. I den periode skrev han sine første tre romaner ved køkkenbordet om natten, når han kom hjem fra caféen, og hans helt unikke stil gjorde ham hurtigt til en af Japans førende moderne forfattere. 'En vild fårejagt', der kom på dansk i 1996, indbragte ham Japans mest prestigefyldte litterære pris, Noma-prisen.


Herefter skrev han yderligere to romaner, hvoraf den ene vandt Tanizaki-prisen og den anden, 'Norwegian Wood', blev solgt i mere end to millioner eksemplarer i Japan.  Med romanen 'Trækopfuglens krønike' fik han sit store internationale gennembrud, og den betegnes af anmeldere verden over som hans absolutte hovedværk.

Murakami har boet i Frankrig, Italien og Grækenland, og han har i en årrække været tilknyttet både Princeton University og Tufts University i Cambridge, Massachusetts som såkaldt Writer-in-Residence. Her har han ved siden af sit forfatterskab oversat en lang række moderne amerikanske forfattere som John Irving, Raymond Carver, Raymond Chandler og Paul Theroux til japansk. På dansk er foreløbig udkommet otte romaner, en novellesamling og et selvbiografisk essay om at løbe og skrive. (Fra Forlaget Klims hjemmeside). Murakami har lige vundet den danske prestigefyldte H.C. Andersen litteraturpris, og kommer i den forbindelse til Danmark i løbet af 2016 for at modtage prisen. 

 

 

 

Læs om Forlaget Klim på deres hjemmeside.

Følg Forlaget Klim på Facebook. 

 

 

 

Konkurrencen løber til 18. April - så du har god tid til at kridte løbeskoene!  ;-) Husk at bruge #sundmedmovellas2016

 

 

 

 

 

 

 

Loading ...

Winners: