På blinddate med en bog part 1.

by , Wednesday May 9, 2018
2 Likes
 På blinddate med en bog part 1.

På blinddate med en bog

Første del af min blinddate med en bog. 

"Man skal aldrig dømme en bog på dens omslag." 
For de fleste er det ordbog sikkert velkendt. Og det er da også rigtigt, for selvom en bogs cover virker uinteressant kan bogen sagnets være glimmerende. Dog har sikkert mange andre - ligesom jeg selv, netop lagt en bog tilbage på hylden fordi at omslaget ikke frister nok. 
Men hvad nu hvis man ikke kunne se bogens forside? Hvis det eneste der er til at lokke læseren var et par stikord om bogen? Ville man så alligvel tage bogen fra hylden? 
Det er netop det mit eget kære biblotek har gjort. På et bord har de sat en masse bøger, som er pakket ind i blå gavepapir. Det eneste der kan lede læseren til hvilken af bøgerne han/hun skal vælge er et par stikord. Det er simpelhen en blindate med en bog. 

Valget af min bogdate. 

Lige fra det jeg så biblioteket ide var jeg vild med det! Men det tog mig lang tid om at gå over og finde min bogdate. 
For selvom jeg var helt solgt på idéen, så virkede det til at de andre på biblioteket var mere tøvende.  Dem jeg så gå hen til bordet, kiggede kun og ingen af dem tog en hemmelig bog med sig. Derfor blev jeg også selv lidt tøvende. Og så begyndte jeg også at spekulere på hvordan jeg må skulle scanne den ind, når den var pakket ind i gavepapiret. 
Heldigvis tog jeg mig til sidst sammen og gik over for at vælge en. Jeg kan ikke huske alle stikordene der stod på den bog jeg valgte, men "Nordkorea" og "frihed" var to af dem. Det var især det med Nordkorea som fangede min opmærksomhed. Jeg har tidligere læst en bog om nogle som flugter fra det lukkede land, og da den var spændende, fangede ordet mig med det samme. Dog havde jeg en frygt for om det mon var den samme bog, så da jeg tog papiret af kunne jeg heldigvis ånde lettet op. 

Den mytiske bogdate. 

Og hvilken bog blev så min mytiske bilnddate? Det blev bogen "Pigen med de syv navne - Min flugt fra Nordkorea" af Hyeonseo Lee. 

På bogens bogside står der: 
" Mit navn er Hyeonseo Lee. Det er ikke det navn, jeg er født med, og hellere ikke et af dem, jeg gennem tiden har været tvunget til at tage. Det er det navn, jeg gav mig selv, da jeg kom ud i friheden. Hyeon betyder solskin. Seo betyder medgang. Jeg valgte det, fordi jeg ville leve mit liv i lys og aldrig vende tilbage til skyggen. 

Hun voksede op i Nordkorea. Som ung kvinde tog hun sin skæbne i egne hænder og flygtede ud i friheden. "Pigen med de syv navne" er hendes gribende historie. En personlig fortælling om overlevelse og håb - en påmindelse om, at der er mennekser i konstant fare verden over." 

Bogside teksten lyder allerede utrolig spændende! Og selvom man ikke må dømme en bog på dens omslag, så tegner det lovende ;) Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang med at læse den. 

~ L. K. Hartwig. 

 

Loading ...