Hvad er NaPoWriMo?

by , Friday March 23, 2018
1 Like
 Hvad er NaPoWriMo?

NaNoWriMo bare for poeter.

Vidste du, at ud over at være dagen, hvor man kan tage andre folk ved næsen for derefter at råbe APRILSNAR, så højt man kan, markerer 1. april også startskuddet for NaPoWriMo? Nej? Og hvad er det nu lige NaPoWriMo egentlig er for en størrelse? Frygt ej, jeg giver dig svaret.

 

Hvad er NaPoWriMo?

De fleste af jer har nok efterhånden hørt om NaNoWriMo - National Novel Writing Month - der løber af stablen i november, men for dem af os, der er mere til poesi end romaner findes der et alternativ, NaPoWriMo. 

 

NaPoWriMo står for National Poetry Writing Month og går i al sin enkelhed ud på at skrive 30 digte på en måned, og smart nok passer det med præcis et digt om dagen gennem hele April, når NaPoWriMo løber af stablen. 

 

NaPoWriMo har været samlingsstedet for poeter og digtere fra hele verden siden 2013, og ideen til det hele stammer fra Washington-poeten, Maureen Thornson. I månederne op til NaPoWriMo kan man på den tilhørende hjemmeside (napowrimo.net) finde små forberedende blogindlæg, ligesom Thornson igennem hele april lægger ‘writing prompts’ op og fremhæver digte på hjemmesiden. 

 

 

Hvad skal jeg gøre for at deltage?

Det er nemt nok, og du har to muligheder:

 

1) Gå ind på NaPoWriMo’s hjemmeside: napowrimo.net (link nederst i blogindlægget). Oppe i toppen kan du klikke på ‘Submit your site’, når du har klikket her, skal du bare følge instrukserne, og så er du med. Hvis du er i tvivl om noget, kan du klikke på ‘FAQ’, hvor du kan finde svar på alle dine spørgsmål.

 

2) Du kan sætte dig ned og skrive et digt hver dag hele april uden, at bekymre dig om at tilmelde dig noget sted. Det er helt i orden. 

 

Det vigtigste ved NaPoWriMo er, at du har det sjovt undervejs, og da der ikke er nogle præmier involveret i foretaget, betyder en tilmelding mest af alt, at du giver andre digtere verden over en chance for at opdage, at du deltager, ligesom du kan finde deres bud på månedens udfordring. 

 

NaNoWriMo på Movellas

På Movellas er der en del, der godt kan lide at skrive digte, så hvis der er nok, der vil være med, tænkte jeg, at vi kunne dele vores bidrag enten i kommentartråden her, i en gruppe eller noget helt tredje og få inspiration og feedback af hinanden, imens vi skriver. 

 

Du kan evt. bruge hashtagget NaPoWriMo, der hvor man skriver tags til sin historie, så den bliver nemmere at finde. Hvis du vil have et eksempel på, hvordan et NaPoWriMo-bidrag kan se ud, så se mit bidrag fra de sidste to år her, April 2016 og April 2017

 

 

Links

napowrimo.net

https://en.m.wikipedia.org/wiki/National_Poetry_Writing_Month

Loading ...