FemaleDenmarkMember since 14 Jul 12Last online 4 hours ago

“There is a crack in everything. That's how the light gets in.”
― Leonard Cohen,

“Mockingbirds don’t do one thing but make music for us to enjoy. They don’t eat up people’s gardens, don’t nest in corncribs, they don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird.”
― Harper Lee, To Kill a Mockingbird

 • Peters Jul
  Peters Jul
  5
  108
  2
  by Tohpi
 • Snapshots - Virkeligheder på 300 ord
  Snapshots - Virkel...
  53
  1780
  144
  by Tohpi
 • Hvad ville du gøre?
  Hvad ville du gøre...
  20
  574
  55
  by Tohpi
 • Musikhjørnet
  Musikhjørnet
  22
  713
  45
  by Tohpi
 • Sif:)

  mumbled "Jeg er her stadig + Taggeleg og opdateringshalløj <3"

  4 hours agoReply
  Hej dejlige medmovellister <3
  Jeg ved godt, at det ikke er meget I hører til mig, i øjeblikket, men åhh, jeg har så meget at se til!
  Jeg var til DM i novelleskrivning for et par uger siden, og nøøøj det var fedt! Vi fik super inspirerende oplæg, om alt ligefra hvordan man bruger en notesbog bedst, til redaktionelt arbejde. Sidstnævnte her, er ret spændende, for med DM følger en udgivelse til foråret (I en antologi sammen med de 20 andre vindernoveller.) og der er super meget redaktionelt arbejde i det. Dét er blandt andet det jeg bruger så meget af min tid på: At skrive min novelle om, rette til, skrive om igen, og rette lidt mere og...
  Men det er absolut det hele værd!

  Jeg er blevet tagget af @[LenaBlak] i en ret så sjov taggeleg, nemlig #wouldyourather, der handler om, at hun har givet mig nogle spørgsmål (I dette tilfælde litteratur-relaterede.) og jeg skal så svare på, hvilket jeg helst vil. Jeg håber, at I forstod den lidt indviklede forklaring :P
  Spørgsmålene er:
  Ville du helst...
  Læse din yndlingsgenre og kun din yndlingsgenre eller alle andre genre end din yndlingsgenre?
  Kun min yndlingsgenre. Jeg er ultra græsen i bøger, og læser kun ting udenfor min genre, hvis det er absolut nødvendigt, faktisk.
  Læse dine tyve yndlingsbøger og aldrig nogle andre eller aldrig have læst dine tyve yndlingsbøger?
  Læse mine tyve yndlingsbøger, er jeg ret sikker på. Men det er selvfølgelig et svært spørgsmål, for hvis jeg aldrig havde læst mine tyve yndlingsbøger, ville jeg ikke vide at de var mine yndlingsbøger.. hmm...
  Læse Stephen King eller Edgar Allan Poe?
  Poe, altid Poe. Stephen King er god, rigtig god, og jeg beundrer hans skrivestil, men jeg vil altid have en kærlighed til Poe <3
  Læse John Green eller Rainbow Rowell?
  Wow, wow, Seriøst Lena mus? Det her er jo... Et af verdens sværeste spørgsmål... OMG... Øhm... Green I think...
  Læse Divergent eller Hunger Games?
  Helst ingen af dem, hvis jeg skal være ærlig... Men hvis jeg skulle vælge, ville det nok være Hunger Games.
  Aldrig læse YA igen eller kun læse YA?
  Kun læse YA, jeg er en ultra sucker for YA <3

  Nu det aller, alle sværeste, at jeg selv skal stille tre af jer nogle spørgsmål:
  Ville du helst:
  Miste evnen til at læse, eller evnen til at skrive?
  Læse Nyere litteratur, eller litteratur af ældre dato?
  Læse ebooks eller papirbøger?
  Læse romaner eller noveller (eller andre kortprosatekster)?
  Kun kunne læse den værste bog, du nogensinde havde læst, eller flytte til et land, hvor det er normalt at snuse hinanden under armhulerne?
  Ville du helst skrive en bestseller eller skrive manuskriptet til filmen baseret på den?

  Nu kan jeg ikke finde på mere, og jeg skal også ud af døren :P
  Jeg tagger:
  @[Tohpi] @[Espresso] og @[Janice H] til at svare på mine spørgsmål, og selv give den videre <3
  Knus herfra <3
  Janice H
  4 hours ago
  nej tak
  Janice H
  4 hours ago
  ej joking, nu er jeg blevet tagget to gange, så må nok hellere.... men omg, de spørgsmål der, ikke?

  @[Tohpi] Dem alle :)
  Tohpi
  3 hours ago
  Seriøst? men det er jo mega ondt overfor dem der kommer ind i legen efter en del rundter ;)
 • Tohpi

  mumbled "Søger twitter eksperter!"

  1 days agoReply

  Hej med jer søde movelister,
  Jeg ved at der er rigtig mange, af jer der er super dygtige når det kommer til de sociale medier og jeg håber derfor at der er nogen der vil hjælpe lettere IT-handicappede mig.
  Jeg har lige oprettet en twitter for en organisation jeg arbejder frivilligt for, og det er så meningen at jeg har ansvaret for at holde profilen kørende. Problemer er i midlertid at jeg slet ikke er inde i det der twitter-halløj. Jeg har set et par tutorialt på Youtube og jeg har fået oprettet min profil og har nogenlunde styr på hvordan de forskellige ting fungerer derinde.
  Det jeg mangler er noget viden om hvordan "kulturen" er derinde? hvad er no-go? hvad skal man gøre og hvordan skal man opføre sig derinde? Har i nogle gode råd til mig?
  Jeg håber der er nogen der vil hjælpe :)
  happilytomlinson
  For at få følgere skal du enlig fangirle lidt, skrive nogle populære hashtags.
  Lad hver med at ligge mange billeder ud.
  - og så være lidt underlig og så bare sige YOLO. ��
  Tohpi
  1 days ago
  Det med at fangirle fungrer nok desværre ikke så godt, når jeg bestyrer siden for en seriøs organisation, det er ret meget en balance gang at det både skal være sjovt/interessant men at det samtidigt skal skinne tydeligt igennem at det er en troværdig og ansvarsfuld organisation der står bag :)
  Det med hash-taggsene må jeg hellere komme i gang med? hvordan fungerer det? Jeg ved at man kan søge på hash-tagsene, men skriver man under nogle "faste"/kendte hashtags eller finder man bare på et eller andet man synes passer til indholdet af ens besked?
  Og hvorfor er billeder trælse?
  Janice H
  1 days ago
  Well, altså når folk lægger billeder op på twitter, ser jeg dem sjældent fordi man så skal til at trykke på et link, der fører til biledet og det er jeg egentlig bare lidt for doven til, men det er forskelligt fra person til person.
  Måske var det en ide, at følge organisationer på Twitter og se, hvordan de gør? Du skriver bare et hashtag, som du lige synes egentlig. :)
 • Tohpi
  2 weeks agoReply
  2 Likes
  “There is a crack in everything. That's how the light gets in.”
  ― Leonard Cohen
  “Mockingbirds don’t do one thing but make music for us to enjoy. They don’t eat up people’s gardens, don’t nest in corncribs, they don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird.”
  ― Harper Lee, To Kill a Mockingbird
  “Happiness can be found even in the darkest of times, when one only remembers to turn on the light.”
  Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
  “Home is behind, the world ahead,
  and there are many paths to tread
  through shadows to the edge of night,
  until the stars are all alight.”
  ― J.R.R. Tolkien, The Lord of the Rings
  og så en helt fantastisk bøn der er med i Winona's Web (som er så ukendt at den ikke kan findes på nettet) må nok være nogle af mine litterære favoritter, men der er jo så mange at tage af!
 • Tohpi

  mumbled "Et biologisk drageparadoks "

  2 weeks agoReply

  Ja, jeg sidder og arbejder på min fantasyroman, hvor drager spiller en ret central rolle men er undervejs kommet ud for et større anatomisk dilemma. For er drager mon er endoterme eller exoterme? Det spiller jo en super central rolle i forhold til deres adfærd. Jeg valgte derfor at se på lignende dyr for at prøve at afgøre hvad der ville være mest realistisk.
  Ser man på krokodiller er de jo exoterme, altså vekselvarmere, det samme gælder for slanger som man jo historisk/mytologisk set har forbundet med drager. Fordelen ved dette er, at dragerne logisk set som exoterme ikke ville have brug for pels eller fjer for at kunne holde varmen.
  Dernæst har jeg undersøgt, hvad forskningen siger om dinosaurer, som jo har en del ligheder med drager. Her er forskerne stadig uenige. Traditionelt set har man haft en forståelse af at dinusauere var vekselvarmere, men de senere år har flere ting peget i retning af at de måske er endoterme/ensvarme: Der har levet dinusauere i arktiske egne, flere ting peger imod at fugle nedstammer fra dinusauere og man har fundet ud af at mange dinusauere har haft pels/fjer højest sandsynligt for at kunne isolere sig. Og så tilbage til mit dilemma om dragerne:
  Fordelen ved at lade dem være varmevekslere, er jo at de ikke behøver at have pels/fjer (com' on hvem har set en drage med fjer... det ville jo ligne en forvokset kalkun!) Desuden ville de kunne overleve uden ret meget mad. Desuden ville det give dragerne nogle tydelige ulemper i og med at de ikke ville kunne være nataktive og ikke ville kunne leve i koldeegne uden at være i dvaletilstand, idet vækselvarmere skal varmes op af omgivelserne.
  Fordelen ved at lade dem være endoterme/varmblodige er at de ville kunne være vågne om natten også. Man ville desuden kunne sløve dem ved ikke at give dem mad i og med at de skal bruge meget energi for at opretholde kropstemperaturen. Dog vil dragerne her være tvunget til at leve i varme egne og ville dø i et koldt klima med mindre de har fjer...
  Desuden er der så den lille detalje at drager jo spyger med ild. Varme kræver energi, hvis man skal skabe så meget varme at man kan spyge ild, må det kræve en hulens masse energi, med mindre energien kommer fra en ekstern energikilde.
  hmm så ja jeg har lidt drageanatomiske problemer, som jeg meget gerne vil høre jeres tanker omkring!
  ACVE
  2 weeks ago
  se den! Den er så god! Især hvis du kan lide drager xD
  Linette Harpsøe
  2 weeks ago
  1 Like
  Ihh nu vil jeg også se tegnefilm! XD
  Tohpi
  2 weeks ago
  1 Like
  Nu har jeg fundet den på nettet på spansk, så ved jeg da hvad resten af eftermiddagen skal bruges på :)
 • Tohpi

  mumbled "Skriveweekend"

  3 weeks agoReply
  1 Like
  Jeg har for første gang siden i sommers en hel weekend, hvor jeg slet ikke har nogen planer, og hvor jeg har lejligheden helt for mig selv! Det skal udnyttes, så jeg har planer om at holde et storstilet skrivemaraton! Jeg skal skrive 5.000 ord, hvilket med min skrivehastighed er rigtig meget!
  Jeg er allerede smug-startet i dag og er ved at skrive dagens 3. Snapshot. Jeg har læst alle mine Snapshots igennem og har fundet ud at der er tre af dem, simpelthen ikke er skarpe nok. Da jeg gerne vil have i alt 30 Snapshots på 300 ord - lidt æstetikker er man vel- så har jeg måttet til tasterne igen og håbe på et lidt bedre resultat denne gang :)
  Snapshots - Virkeligheder på 300...En lille samling af små hverdags historier på præcis 300 ord hver. De beskriver hver et lille stykke af forskellige virkelighed og handler om alt imellem...
  første Snapshot er allerede publiceret og de andre to kommer i morgen og i overmorgen.
  Mit store weekend projekt bliver at skrive andet kapitel på min fantasyroman Dragesmuglerens Datter. Jeg er ret spændt på hvordan det kommer til at gå, for jeg har ikke hundred procent styr på min plotline endnu.
  Er der nogen der har lyst til at skrive med?
  God weekend til jer alle her fra det Spanske!
  Knus
  Tohpi
  2 weeks ago
  Du må sige til hvis du dør helt over det spanske ;)
  Fluen
  2 weeks ago
  Jeg skal i hvert fald også skrive :D Har også et mål der hedder noget alla 5.000 ord :D
  Tohpi
  2 weeks ago
  Dejligt :) så kan vi da motivere hinanden lidt :)
Loading ...