FemaleDenmarkMember since 14 Jul 12Last online 9 minutes ago

“There is a crack in everything. That's how the light gets in.”
― Leonard Cohen,

“Mockingbirds don’t do one thing but make music for us to enjoy. They don’t eat up people’s gardens, don’t nest in corncribs, they don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird.” ― Harper Lee, To Kill a Mockingbird

 • Tohpi

  mumbled "De de fantasyopfindelser"

  3 weeks agoReply
  Indenfor high fantasy genren udspiller historierne sig jo i en anden verden, med en anden historie og kultur. Idet denne verden ikke på nogen måde har været i berøring med vores verden, må man have fundet nogle helt andre løsninger på hverdagsproblemer og have udviklet en helt anden teknologi end den vi igennem vores historie har udviklet. Dog vil mange af løsningerne og opfindelserne sikkert alligevel være de samme eller tæt på de samme, man drikker sikkert også en varm drik, der overordnet set er det samme som te i Aveda, og man har sikkert udviklet i Protagïa udviklet våben, der på en eller anden måde minder om noget, vi har set et eller andet sted i våbenhistorien i vores verden.
  Men bør man som fantasyforfatter blot navngive tingene, med de navne, vi kender fra vores verden, og lade dem minde om, det læseren kender, i og med at det jo ikke er skælsættende ting for historien plot, eller bør man lade tingene være anderledes og blot minde om, som det jo nok logisk set ville gøre og så kalde det noget opfundent? Det ene er mest læservenligt, det andet måske mest autentisk.
  Og hvad med de ting man opfinder som ikke umiddelbart findes i vores verden, skal disse ting beskrives udpenslende for læseren? For historiens hovedperson vil de jo være en logisk del af hverdagen, man ville jo ikke forklare, hvordan en bil fungerede hvis man skrev en nutidig historie, men på den anden side skal læseren jo også gerne have en chance for at følge bare nogenlunde med.
  Det var en rodet forklaring, men jeg vil meget gerne høre jeres tanker om området.
  Maria Fuhlendorff
  Altså, som du siger, vil man jo sikkert have opfundet mange af de samme ting; her tænker jeg: Hvorfor kunne man så ikke navngive dem med det samme som i vores verden? Måske ikke hundrede procent det samme, men det kunne være et navn, der mindede nok om det, så man ikke var i tvivl? :) En ekstra konsonant eller en vokalændring? :)
  Milze
  3 weeks ago
  Kunne man måske ikke flette opfindelsen i action lidt ind i historien, såeh... Hvis der nu er en anden slags... Øh, ja, bil, så kan synsvinklen se bilen køre? Mæh, ved ikke helt .
  Cecilie G.
  3 weeks ago
  Nogle gange tror jeg, at vi som fantasyforfattere må afgive lidt af autenciteten for vores histories skyld. Hvis læseren bliver oversvømmet af nye mystiske ting og anderledes navne, kan det godt stjæle opmærksomheden fra historien og fra de selvopfundne ting, som virkelig ER vigtige. Ting som mystiske kompasser, der fungerer på en helt særlig måde og spiller en vigtig rolle i historien, forvinder hurtigt, hvis der er alt for mange uvigtige ting, som også har fået et nyt navn. <3
 • Tohpi
  3 weeks agoReply
  Nej hvor er det bare fint på en virkelig fin måde!
  Der sad to katte
  Der sad to katte
  8
  64
  9
  Der sad to katte på et bord, men det behøvede de jo ikke. De skulle ud og opleve verdenen!
  Mikkler
  3 weeks ago
  Det lyder meget fint :)
 • Tohpi

  mumbled "Opråb til movellister der elsker eller hader sne og snehuler!"

  1 months agoReply
  1 Like
  Idet vi desværre ikke lige har 1 meter sne eller 2 liggenende uden for vinduet, og jeg derfor ikke kan bygge en mega sej snehule og blive meget klogere på snes transparens, er jeg nødt til at spørge jer, kære movellister, om hjælp.
  Hvor meget lys slipper igennem sne?
  I skal forestille jer en klippehule hvor indgangen er føget til, fordi man har kørt en vogn hen foran indgangen for at beskytte sig imod sneen. Hvor lyst vil der være i hulen, hvis ikke der er et bål tændt? Vil der være helt sort eller sådan tusmørke derinde?
  Jeg har prøvet at forestille mig hvordan snehulerne jeg byggede som lille ville være, hvis de havde været dækket til i indgangen, eller hvordan det ville være at sidde inde i en bil, som var blevet helt dækket til af sne, men hverken google, eller jeg er kommet frem til en god konklusion, så jeg håber i kan hjælpe mig lidt på vej :)
  Milze
  1 months ago
  Øh... Jeg ville gætte sådan lidt... Tæppe-hule-mørke-ish, men jeg ved det virkelig ikke >.<
  Maria Fuhlendorff
  1 months ago
  Jeg tror, det vil være i stand til at komme lidt sollys ind, sådan lidt tæppe-hule som Milze siger... Men jeg ved det virkelig ikke! :D
  Tohpi
  1 months ago
  Hmm jeg tror jeg vil følge jeres antagelser og lade der slippe lige præcis nok lys ind til at man kan se en hånd for sig men heller ikke ret meget mere :) Tusind tak skal i have begge to :)
Loading ...