FemaleDenmarkMember since 14 Jul 12Last online 4 hours ago

“There is a crack in everything. That's how the light gets in.”
― Leonard Cohen,

“Mockingbirds don’t do one thing but make music for us to enjoy. They don’t eat up people’s gardens, don’t nest in corncribs, they don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird.” ― Harper Lee, To Kill a Mockingbird

 • Måske
  Måske
  6
  156
  5
  by Tohpi
 • Mødet
  Mødet
  4
  152
  0
  by Tohpi
 • Snapshots - Virkeligheder på 300 ord
  Snapshots - Virkel...
  56
  2125
  143
  by Tohpi
 • Hvad ville du gøre?
  Hvad ville du gøre...
  21
  704
  62
  by Tohpi
 • Tohpi
  1 months agoReply
  Fedt initiativ Cecilie :) hvis du har lyst må du meget gerne kigge forbi min lille novelle "måske" den (og jeg) ville blive glad for lidt trafik :)
  Feedback Café
  Feedback Café
  18
  761
  24
  En feedback store.
  Cecilie Reckendorff
  Helt sikkert. Det vil jeg gøre. :)
 • Tohpi
  1 months agoReply
  1 Like
  Øv min kommentar blev åbenbart ikke gemt i går, så jeg prøver lige at komme med en måske lidt kortere sammenfatning udfra de noter jeg tog da jeg læste :) for det første kan jeg rigtigt godt lidt at du på trods af at der er tale om en sci-fi lader starten omhandle noget så normalt og "dagligdagsagtigt" som mobning i stedet for at bombardere med teknologiske fremskridt og mærkelig storpolitisk fra starten af, det gør at man kan forholde sig til din hovedperson og får et mere personligt og menneskeligt forhold til ham og du har dermed muligheden for langsom at føre læseren ind i dit plot igennem hovedpersonen. Du er virkelig dygtig til at beskrive! Især beskrivelserne omkring faldet på toiletterne et virkelig gode og meget levende men generelt har du et flot og beskrivende sprog. Dog synes jeg det til tider virker som om du enten har haft lidt for travlt eller har været lidt for ivrig efter at bruge usædvanlige ord, og du ender derfor med at få brugt nogle ord det ikke helt passer ind i sammenhængen eller som du bruger i en betydning der ikke helt matcher med den måde du bruger dem på. Fx beskriver du en snurren i hans mave som ømtålelig, der hvor han falder på badeværelset. Du kan sikkert sagtens finde stederne ved en gennemlæsning :) generelt kunne 1. Kapitel nok have godt at en gennemlæsning med fokus på sprog, ikke forstået som grammatiske fejl eller stavefejl, men med fokus på ordvalg fx virker ordet "forpulet" meget mærkeligt sammen med "bøsserøv" og det lyder mærkeligt at Jesse vælger sådan et ord. Samtidig kunne du med fordel skære ned og dermed få din historie og dit sprog til at stå meget skarpere. Der er rigtig mange stedet hvor du bruget overflødige ord eller skriver det samme på flere forskellige måder fx åndeløst hev han efter vejet. Hvor du enten kan sige at han er åndeløs eller at han hiver efter vejret :) du kunne ved samme lejlighed sætte nogle flere punktummer og dermed gøre teksten mere læservenlig. Din indledning er rigtig god og det er fedt at du starter så meget lige på og hårdt, men jeg synes du skal tage et kig på sætning nr 2, den et ret rodet og lang og det er ærgerligt så tidligt i historien, især når de følgende sætninger er så gode!
  Men jeg synes du har fået skrevet en rigtig spændenden start og har nogle rigtigt gode beskrivelser så der et meget lovende og en gennemlæsning med fokus på nedskæring og sproglige detaljer ville få starten til at sidde lige i skabet :)
  Dødens Søvn
  Dødens Søvn
  103
  11.4k
  622
  I en ganske nær fremtid får den amerikanske forsker indenfor lægevidenskaben - Nathan Sarcony -, efter et universitetsforedrag i Oregon, en idé, som han omgående ved kan forandre menneskehedens historie....
  Karamelle
  1 months ago
  Hej Tohpi, undskyld det sene svar ^^
  Altså, med henhold til det med sci-fi, har jeg to ting at sige: For det første foregår historien i 2050, hvilket ikke er særlig langt ude i fremtiden, og derved i et samfund, der ikke er sååå markant anderledes fra det, vi har nu (vi snakker trods alt kun omkring 35 år), og for det andet har jeg virkelig arbejdet på, at gøre teknologien og udviklingen i historien så troværdig som overhovedet muligt, ved blandt andet at kigge på, hvor den nuværende teknologiske og samfundsmæssige udvikling er på vej hen (selvom man selvfølgelig ikke kan forudsige fremtiden med 100 procents sikkerhed). Derudover handler den her historie - som stort set alle andre af mine historier - om det at være menneske og den menneskelige tilstand, så udover at være en sci/fi-thriller, er det ligeså meget en psykologisk drama om, hvordan mennesker kan smuldre og bukke under for idéen om, at revolutionere verden, og hvordan det kan skubbe mennesker, der i forvejen kæmper mod indre dæmoner, udover kanten af både vanvid og sindssyge :) Så er glad for, at du observerede den detalje med, at det virker realistisk og dagligdagsagtigt, for det er også meningen ^^

  Tak for din gode, gennemførte og konstruktive feedback, og på de ting, du i rigtig gode detaljer lige gjorde mig opmærksom på, at der er ting, jeg skal have kigget på. Det er sådan noget feedback, der altid gør én bedre (y)

  Igen, tak for din gode kommentar :D
  Tohpi
  1 months ago
  Jeg er glad for at du kan bruge min kommentar til noget og ikke tager den ilde op :) det lyder som en virkelig god idé at lade din sci-fi handle om mennesker og menneskeskæbner, det giver den en dimension jeg ofte savner i sci-fi :)
 • Tohpi

  mumbled "Tilbage for en stund"

  1 months agoReply
  1 Like
  Kære skønne movellister! Så er jeg tilbage igen i hvertfald for en lille stund. Eksaminer, jagt på lejelighed, arbejde og andre kedelige voksenagtige ting har optaget min tid på det sidste, så det er ikke blevet til meget skrivning. Resultatet af de voksenagtige ting får i måske at høre om senere i en anden mumble :)
  Men nu er jeg igang igen! Og jeg har skrevet et lille bidrag til flugtkonkurrencen, som jeg ville blive rigtig glad, hvis du ville bruge 7 minutter på at læse og måske endda yderligere et minut eller to på at fortælle mig hvad du synes om :) ihh og nu glæder jeg mig bare til at kunne hellige mig skrivningen i hvertfald en lille smugle de næste par uger <3 knus og kram fra Tohpi (som desværre ikke har en pi-tast på sin telefon)
  Karamelle
  1 months ago
  Uh vil gerne kigge forbi den :D
  Vil du så ikke også lige tage et kig på min sci-fi/thriller, Dødens Søvn? :3 Kigger på din uanset hvad, men ja xD
  Tohpi
  1 months ago
  1 Like
  Det er jeg rigtigt glad for at høre! Jo jeg skal nok tage et kig på Dødens Søvn jeg er ude og køre i tog så med mindre jeg mister forbindelsen, så kan du forvente en kommentar i løbet af en times tid :)
  Karamelle
  1 months ago
  Det vil jeg glæde mig til :D
 • Sif:)

  mumbled "Vil I hjælpe mig? (I får digitale kram for det)"

  2 months agoReply
  Jeg skal snart ud og læse nogle digte højt, og jeg vil selvfølgelig gerne have, at det nogle folk synes er ret gode :) Derfor tænkte jeg om I, dejlige følgere, måske kunne hjælpe mig?
  Har I et yndlings Sif-digt eller to? Eller bare et I husker særlig godt?

  Jeg tagger lige nogen folk jeg ved har en holdning til mine digte :) @[Tohpi] @[Cecilie Reckendorff] @[Padlihtam] og alle andre der har noget at sige, selvfølgelig ;)
  Tusin tak på forhånd <3
  Sif:)
  2 months ago
  1 Like
  Tænker selv at tage "Vin" fra "Lad os skrive fred på tagene"
  Det kunne lyde som om jeg også skal lade være med at være så selvkritisk ift. Fiktive Folk :P
  tak for hjælpen <3
  Janice H
  2 months ago
  VIN <3
  Tohpi
  2 months ago
  Den med alkoholikeren har for evigt rørt mig :)
 • Cecilie Reckendorff

  mumbled "Musik, musik, musik - tagget."

  5 Likes
  Jeg er blevet tagget af sødeste @[Janice H] til at lave den her musiktaggeleg. Here we go:

  1.En sang du kan lide med en farve i titlen:
  Yellow - Coldplay

  2. En sang du kan lide med et nummer i titlen:
  102 - The 1975

  3. En sang der minder dig om summer:
  I’m yours af Jason Mraz

  4. En sang der minder dig om en, du hellere ville glemme:
  Der er faktisk ingen sange, som minder mig om nogen jeg har lyst til at glemme. Så i stedet for skriver jeg en sang, der minder mig om en jeg gerne vil huske.
  Ida fra x Factors cover af ”Save the world” minder mig om min lillebror, fordi han havde en periode, hvor han var rigtig glad for superhelte og Ida sang den her sang i x-factor, mens min mor var meget syg og indlagt en del. Den mindede mig bare om ham og hvordan jeg havde lyst til at tage ud og fikse verdenen sammen med ham.

  5. En sang der bare skal spilles HØJLYDT:
  Heroes - David Bowie

  6. En sang, der giver dig lyst til at danse:
  Come on Eileen - Dexy's midnight runners

  7. En sang om alkohol eller stoffer:
  Fade into you - Mazzy Star.

  8. En sang der gør dig glad:
  Girls just wanna have fun eller Renaissance Girls af Oh land. Jeg bliver generelt virkelig glad af girl-power sange.

  9. En sang der gør dig ked af det:
  ”Never wanna know” - Mø, fordi det handler om at gå fra en man stadig elsker
  ”Roses are not red” - Simone White, fordi den handler om at blive hos en man aldrig har elsket.

  10. En sang du aldrig bliver træt af:
  ”Hallelujah” af Jeff Buckley.

  11. En sang fra dine pre-teen-år:
  ”You’re beautiful” af James Blunt.

  12. En af dine yndlings-80'er-sange:
  ”Asleep” af The Smiths er fra 80’erne, så jeg går med den. Så har jeg også kun tre sange med fra Perks. Oh well.

  13. En sang som du ville elske at høre til dit bryllup:
  ”Made to love you” af Abbie Jeff.

  14. En af dine fortrukne klassiske musikstykker:
  Jeg kan egentlig godt lide klassisk musik, men jeg kan ikke navnene. Hvis vi nu leger at Agnes Obel er helt klassisk, så vælger jeg: ”Dorian.”

  15. En sang fra det år du blev født:
  ”I’ll stand by you” - The pretenders.

  16. En sang der får dig til at tænke:
  Herfra hvor vi står - Skousen & Ingemann

  17. En sang, som du synes, har mange betydninger:
  ”Smashed birds” - Sóley

  18. Yndlingssang med et navn i titlen:
  For Emma - Bon Iver

  19. En sang du synes alle skulle lytte til
  ”Frit land” - Ulige numre

  20. En sang af et band, du ville ønske stadig var sammen
  Wonderwall - Oasis

  21. En sang af en kunster eller band, der ikke længere er i live:
  Hurt - Johnny Cash

  22. En sang der giver dig lyst til at forelske dig:
  ”Take care” - Beach House

  23. En sang der knuser dit hjerte
  ”Sweat” af Ry x. Men der også et eller andet utrolig råt over ”Chelsea Hotel no. 2” af Leonard Cohen, der knuser mit hjerte hver eneste gang. Cohen ved generelt bare hvordan man knuser mit hjerte.

  24. En sang af en kunstner, hvis stemme du elsker
  ”Fast car” - Tracy Chapman

  25. En sang du kan huske fra din barndom:
  ”Sådan nogen som os” - Poul Krebs.

  26. En sang der minder dig om dig selv
  Jeg har lyst til at sige: ”Hand in my pocket” af Alanis Morissette. Men det er jo så løgn. Men jeg passer til dens vibe, måske. I don’t know.

  (27) Jeg synes lidt der mangler et ”Yndlingsalbums--spørgsmål" - så den tilføjer jeg lige selv.
  Mine yndlings album all-time er ”Grace” af Jeff Buckley og mit pt. yndlingsalbum er ”Pure Horoine” af Lorde (og The Lumineers’ album) (og Georges Ezras) (og Taylor Swifts 1989) (og Agnes Obels Aventine) (og Nick Caves Push the sky away) - okay jeg forstår faktisk lidt nu at den ikke er med … der er alt for mange.

  Der bliver altså intet selfie (sorry) jeg har ikke noget kamara i nærheden og så har jeg i øvrigt presset en dårlig hår-dag, dårlig hud-dag og dårlig tøj-dag ned i en dag ... og det vil jeg gerne skåne jer for. ;)

  Jeg tagger:
  @[Damana]
  @[Tohpi]
  @[Sif:)]
  @[Anna MV.]
  Sif:)
  3 months ago
  Hvor hører du altså god musik, Cecilie :D
  Anna MV.
  3 months ago
  Åh, hallelujah bliver aldrig gammel <3
  Cecilie Reckendorff
  1 Like
  Lige over, Sif. ;)
Loading ...