FemaleDenmarkMember since 14 Jul 12Last online 16 hours ago

“There is a crack in everything. That's how the light gets in.”
― Leonard Cohen,

“Mockingbirds don’t do one thing but make music for us to enjoy. They don’t eat up people’s gardens, don’t nest in corncribs, they don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird.”
― Harper Lee, To Kill a Mockingbird

 • Snapshots - Virkeligheder på 300 ord
  Snapshots - Virkel...
  53
  1776
  144
  by Tohpi
 • Hvad ville du gøre?
  Hvad ville du gøre...
  20
  572
  55
  by Tohpi
 • Musikhjørnet
  Musikhjørnet
  22
  712
  45
  by Tohpi
 • Colors of life
  Colors of life
  55
  2404
  178
  by Tohpi
 • Tohpi
  1 weeks agoReply
  2 Likes
  “There is a crack in everything. That's how the light gets in.”
  ― Leonard Cohen
  “Mockingbirds don’t do one thing but make music for us to enjoy. They don’t eat up people’s gardens, don’t nest in corncribs, they don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird.”
  ― Harper Lee, To Kill a Mockingbird
  “Happiness can be found even in the darkest of times, when one only remembers to turn on the light.”
  Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
  “Home is behind, the world ahead,
  and there are many paths to tread
  through shadows to the edge of night,
  until the stars are all alight.”
  ― J.R.R. Tolkien, The Lord of the Rings
  og så en helt fantastisk bøn der er med i Winona's Web (som er så ukendt at den ikke kan findes på nettet) må nok være nogle af mine litterære favoritter, men der er jo så mange at tage af!
 • Tohpi

  mumbled "Et biologisk drageparadoks "

  2 weeks agoReply

  Ja, jeg sidder og arbejder på min fantasyroman, hvor drager spiller en ret central rolle men er undervejs kommet ud for et større anatomisk dilemma. For er drager mon er endoterme eller exoterme? Det spiller jo en super central rolle i forhold til deres adfærd. Jeg valgte derfor at se på lignende dyr for at prøve at afgøre hvad der ville være mest realistisk.
  Ser man på krokodiller er de jo exoterme, altså vekselvarmere, det samme gælder for slanger som man jo historisk/mytologisk set har forbundet med drager. Fordelen ved dette er, at dragerne logisk set som exoterme ikke ville have brug for pels eller fjer for at kunne holde varmen.
  Dernæst har jeg undersøgt, hvad forskningen siger om dinosaurer, som jo har en del ligheder med drager. Her er forskerne stadig uenige. Traditionelt set har man haft en forståelse af at dinusauere var vekselvarmere, men de senere år har flere ting peget i retning af at de måske er endoterme/ensvarme: Der har levet dinusauere i arktiske egne, flere ting peger imod at fugle nedstammer fra dinusauere og man har fundet ud af at mange dinusauere har haft pels/fjer højest sandsynligt for at kunne isolere sig. Og så tilbage til mit dilemma om dragerne:
  Fordelen ved at lade dem være varmevekslere, er jo at de ikke behøver at have pels/fjer (com' on hvem har set en drage med fjer... det ville jo ligne en forvokset kalkun!) Desuden ville de kunne overleve uden ret meget mad. Desuden ville det give dragerne nogle tydelige ulemper i og med at de ikke ville kunne være nataktive og ikke ville kunne leve i koldeegne uden at være i dvaletilstand, idet vækselvarmere skal varmes op af omgivelserne.
  Fordelen ved at lade dem være endoterme/varmblodige er at de ville kunne være vågne om natten også. Man ville desuden kunne sløve dem ved ikke at give dem mad i og med at de skal bruge meget energi for at opretholde kropstemperaturen. Dog vil dragerne her være tvunget til at leve i varme egne og ville dø i et koldt klima med mindre de har fjer...
  Desuden er der så den lille detalje at drager jo spyger med ild. Varme kræver energi, hvis man skal skabe så meget varme at man kan spyge ild, må det kræve en hulens masse energi, med mindre energien kommer fra en ekstern energikilde.
  hmm så ja jeg har lidt drageanatomiske problemer, som jeg meget gerne vil høre jeres tanker omkring!
  ACVE
  2 weeks ago
  se den! Den er så god! Især hvis du kan lide drager xD
  Linette Harpsøe
  2 weeks ago
  1 Like
  Ihh nu vil jeg også se tegnefilm! XD
  Tohpi
  2 weeks ago
  1 Like
  Nu har jeg fundet den på nettet på spansk, så ved jeg da hvad resten af eftermiddagen skal bruges på :)
 • Tohpi

  mumbled "Skriveweekend"

  2 weeks agoReply
  1 Like
  Jeg har for første gang siden i sommers en hel weekend, hvor jeg slet ikke har nogen planer, og hvor jeg har lejligheden helt for mig selv! Det skal udnyttes, så jeg har planer om at holde et storstilet skrivemaraton! Jeg skal skrive 5.000 ord, hvilket med min skrivehastighed er rigtig meget!
  Jeg er allerede smug-startet i dag og er ved at skrive dagens 3. Snapshot. Jeg har læst alle mine Snapshots igennem og har fundet ud at der er tre af dem, simpelthen ikke er skarpe nok. Da jeg gerne vil have i alt 30 Snapshots på 300 ord - lidt æstetikker er man vel- så har jeg måttet til tasterne igen og håbe på et lidt bedre resultat denne gang :)
  Snapshots - Virkeligheder på 300...En lille samling af små hverdags historier på præcis 300 ord hver. De beskriver hver et lille stykke af forskellige virkelighed og handler om alt imellem...
  første Snapshot er allerede publiceret og de andre to kommer i morgen og i overmorgen.
  Mit store weekend projekt bliver at skrive andet kapitel på min fantasyroman Dragesmuglerens Datter. Jeg er ret spændt på hvordan det kommer til at gå, for jeg har ikke hundred procent styr på min plotline endnu.
  Er der nogen der har lyst til at skrive med?
  God weekend til jer alle her fra det Spanske!
  Knus
  Tohpi
  2 weeks ago
  Du må sige til hvis du dør helt over det spanske ;)
  Fluen
  2 weeks ago
  Jeg skal i hvert fald også skrive :D Har også et mål der hedder noget alla 5.000 ord :D
  Tohpi
  2 weeks ago
  Dejligt :) så kan vi da motivere hinanden lidt :)
 • Tohpi
  1 months agoReply
  Altså jeg vil mene at Miss Agatha Trunchbull fra "Matilda" må være med på listen over mindst likeable karakterer. Magen til heks skal man lede længe efter og selv ikke Dolores Umbridge kommer op på siden af hende!
  Janice H
  1 months ago
  Kunne virkelig ikke være mere enig!
  Tohpi
  1 months ago
  1 Like
  Bonus info: I filmen spilles hun af samme skuespiller som spiller aunt Marge i Harry Potter!
 • Tohpi

  mumbled "Kære Danmark, hvad sker der for dig?"

  1 months agoReply
  6 Likes
  Kære Danmark,
  Du har en helt særlig plads i mit hjerte, men jeg er nervøs for, at du ikke har det alt for godt i øjeblikket.
  Det kan godt være at jeg er langt hjemmefra, og at jeg efterhånden er blevet meget internationaliseret. Måske er det derfor jeg ikke forstår dig.
  Men kære Danmark, hvad blev der af din tolerance? Hvor blev din medmenneskelighed af? Din kritiske sans? Jeg savner dem utroligt, meget når jeg læser med på facebook og på diverse netaviser.
  Kære Danmark, jeg håber at jeg får dig tilbage som jeg kender dig.
  Kærlig hilsen

  For et år eller to siden skrev jeg et digt "Hvad ville du gøre?" hed det og handlede om "flygtningeproblematikken". Første vers lød sådan her:
  "Hvad hvis der var krig i Danmark.
  Hvis din by blev bombet til ruiner.
  Hvis din skole var smadret,
  og undervisningen var aflyst på ubestemt tid,
  Hvad ville du gøre?"
  Det er vist mere end nogensinde blevet uhyggeligt relevant, og derfor synes jeg at du skulle tage et kig på det og overveje hvad du vitterligt ville gøre.
  Hvad ville du gøre?Hvad hvis der var krig i Danmark? Hvis din by blev bombet til ruiner? Hvis din skole var smadret og undervisningen var aflyst på ubestemt tid? Hvad...

  Kram fra


Loading ...