FemaleDenmarkMember since 14 Jul 12Last online 7 hours ago

“There is a crack in everything. That's how the light gets in.” ― Leonard Cohen, “Mockingbirds don’t do one thing but make music for us to enjoy. They don’t eat up people’s gardens, don’t nest in corncribs, they don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird.” ― Harper Lee, To Kill a Mockingbird

 • Hvad ville du gøre?
  Hvad ville du gøre...
  20
  558
  55
  by Tohpi
 • Musikhjørnet
  Musikhjørnet
  22
  704
  45
  by Tohpi
 • Slut
  Slut
  7
  55
  2
  by Tohpi
 • Colors of life
  Colors of life
  55
  2377
  178
  by Tohpi
 • Tohpi

  mumbled "Kære Danmark, hvad sker der for dig?"

  2 days agoReply
  6 Likes
  Kære Danmark,
  Du har en helt særlig plads i mit hjerte, men jeg er nervøs for, at du ikke har det alt for godt i øjeblikket.
  Det kan godt være at jeg er langt hjemmefra, og at jeg efterhånden er blevet meget internationaliseret. Måske er det derfor jeg ikke forstår dig.
  Men kære Danmark, hvad blev der af din tolerance? Hvor blev din medmenneskelighed af? Din kritiske sans? Jeg savner dem utroligt, meget når jeg læser med på facebook og på diverse netaviser.
  Kære Danmark, jeg håber at jeg får dig tilbage som jeg kender dig.
  Kærlig hilsen

  For et år eller to siden skrev jeg et digt "Hvad ville du gøre?" hed det og handlede om "flygtningeproblematikken". Første vers lød sådan her:
  "Hvad hvis der var krig i Danmark.
  Hvis din by blev bombet til ruiner.
  Hvis din skole var smadret,
  og undervisningen var aflyst på ubestemt tid,
  Hvad ville du gøre?"
  Det er vist mere end nogensinde blevet uhyggeligt relevant, og derfor synes jeg at du skulle tage et kig på det og overveje hvad du vitterligt ville gøre.
  Hvad ville du gøre?Hvad hvis der var krig i Danmark? Hvis din by blev bombet til ruiner? Hvis din skole var smadret og undervisningen var aflyst på ubestemt tid? Hvad...

  Kram fra


 • LenaBlak

  mumbled "2-årsdag"

  5 days agoReply
  8 Likes
  Så... ja... Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal starte denne her mumble, så jeg tror bare, jeg går lige på og hårdt: ja har 2-årsdag med Movellas i dag, og jeg følte lige, at det var en mumble værd.

  Her lige før gik jeg ALLE mine gamle mumbles igennem (og der er 188 af dem), som en slags digital walk down memory lane - en måde for mig at være ulækkert nostalgisk, sådan som jeg kan lide at være.

  Og det er en speciel følelse at sidde og læse sin lidt ligegyldige sludren gennem 2 år kombineret med billeder (for noget jeg lærte om mig selv er, at jeg virkeligt godt kan lide billeder og videoer af mig selv... Just kidding, det vidste jeg godt i forvejen).

  Så det har sat nogle tanker i gang: Hvorfor er mit hår ikke lige så blankt længere? For fanden hvor ser jeg bedre ud nu end for et års tid siden. Er nok de to første jeg kommer på. Men der er også nogle andre. Nogle små som: Min mumbles har aldrig billeder længere. Mine mumbles burde have billeder igen (jeg savner mine mumble-selfies). Jeg mumbler også alt for sjældent om ligegyldig pludren, hvor jeg snakker om min dag.

  Så er der de mumbles, der springer i hovedet på en - de mumbles jeg skrev, da jeg var på Nationalmuseet, hvor jeg slet ikke vidste, at jeg netop havde mødt nogle mennesker, hvoraf mange ville blive utroligt vigtige for mig.

  @[Tohpi] og @[Cecilie G.] fra den dag (jeg håber ikke det gør noget med billedet - det lå allerede oppe i en anden mumble, hæhæ)

  Min mumble fra da jeg vandt 'Årets Digt 2012'


  (Det var forresten med mit digt 'Engen', der var min første Movella og kan lsæes lige her:
  EngenEt digt inspireret af byens travle natteliv og et sted dybt inde i skoven.


  Og så er der de der mumbles med titler, der ude af sammenhæng bare er dybt forstyrrende: "Hjemkost, busulykke, min stakkels computer og mere cybermobning og facebook" - jeg mener JUST WHAT THE HELL?

  En mumble fra da jeg noget til min fan nr. 50

  (I skal vide, jeg stadig får lyst til at skrive en takke-mumble hver gang jeg får en ny følger)

  Og fra da jeg blev færdig med Anna & Louise


  Og så er der bare alle de mange mumbles, hvor Movella har været en del af min hverdag og mit liv: Som da I alle sammen "skulle med på Roskilde" (hvor jeg brugte en hel dag på at læse og græde over 'Sandhedschatten' i stedet for at drikke og feste med mine venner)


  Og så er der sådan cirka 5.000 Mandagscafé mumbles, der minder mig om alle de sweatere, jeg ikke har gået med i alt for lang tid. Og mindst lige så mange mumbles, der minder mig om historier: de historier jeg altid vil elske, de historier jeg aldrig blev færdig med (oh Jesus, for mange af dem) - hver og en nogle, der bringer minder og følelser frem.

  Så mange ting slår mig ved denne walk down memory lane i anledning af min 2-årsdag (endnu flere end dem, der er plads til i en mumble): Jeg savner skinnende hår, jeg er glad for, at jeg er pænere i dag, jeg tager ikke nok selfies - og mere end noget andet: Movellas er en uerstattelig, latterlig stor del af mit liv, og jeg ved ikke, hvor jeg ville have været havde det ikke været for jer og denne vidunderlige side. Jeg elsker jer alle sammen - hver og en. I er så ekstremt vigtige for mig: både jer, der følger mig og jer, der ikke gør: jer, der kender mig og er blandt mine bedste venner, og jer der kun har snakket med mig et par gange (og især jer, jeg ikke kender endnu). I er uvurderlige. Stay beautiful.

  Kyskys♥
  Lena
  Janice H
  5 days ago
  Enig, Maria! :)
  LenaBlak
  5 days ago
  Det tror jeg også er min plan ;-) Og taaaaak♥
  Cecilie G.
  4 days ago
  1 Like
  Nat på Museet <3
 • Tohpi
  6 days agoReply
  1 Like
  Sikke et fint lille digt og egentligt meget sigende :)
  Omringet af mørke og hvid tåge
  Omringet af mørke...
  7
  69
  3
  Digtet er fra en tema-uge fra min egen skoletid, omkring 6. eller 7. klasse
 • Tohpi

  mumbled "Fantasylæsere søges"

  6 days agoReply
  Kære medmovelister,
  Jeg er lige startet på et romanprojekt i fantasygenren og har på nu værende tidspunkt skrevet første kapitel (11 a4 sider). Min historie hedder "Dragesmugleren Datter", og er en high-fantasy historie, der handler om en piges kamp for en plads i verden og den uforudsigelige rejse, hun må ud på, får at finde den. Her får du en smagsprøve på starten af første kapitel:
  Kærren bumlede hen over den mudrede landevej. Duften af regn hang stadig tungt i luften. Yani skuttede sig og trak hætten tættere sammen om hovedet. Det dryppede endnu fra fyrretræerne. Som græd de. Yani skød tanken ud af hovedet. Dumme tanker var der nok af.
  Hun elskede duften af mos. Vådt mos især. Duften af regnvåd fyrreskov, havde altid virket så eventyrlig. Som en fjern drøm eller en gammel historie, hun havde glemt for længe siden. Hun trak benene op under sig. Det kunne tydeligt mærkes, at de snart ville nå Miljáha-Bjergene. Om få dage ville de kunne lugte sneen i luften, så sent på året, som det efterhånden var. Yani skuttede sig bare ved tanken og mindedes somrene i Eldora-dalen for så længe siden.
  ”Hvor langt er der igen?” spurgte hun sin fars ryg og trak kappen tættere til rundt om skuldrene.
  ”Njaah, kortere end der har været…” gumlede ham. ”Kortere end sidst du spurgte!”
  Yani sukkede; når han var i det humør, var det bedst blot at tie og lade ham forbande de evigt svindende quinán-lagre i fred. Så meget havde hun da lært.
  ”Kortere end der har været… det siger jeg dig… kortere end der har været.” Snøvlede han atter fra kuskebænken. Det var godt nok, at feltflasken efterhånden var tom, for hvis blot han havde fået en enkelt dram mere af quinánen at drikke, ville det vist være ren utopi, at håbe på en nat i en varm seng til en afveksling. Det var flere dage siden, at hun sidst havde kunnet tørrer sit evigt halvklamme tøj over en varm ovn og lægge sig til at sove i en blød seng. Det var vist omtrent lige så længe siden, at hun havde været sådan rigtig mæt.

  Projektet er endnu ikke klart til at komme på Movellas, men hvis de ret sparsomme oplysninger her har fanget din opmærksomhed, så håber jeg at du har lyst til at hjælpe mig. Jeg søger nemlig folk, der vil læse og ikke mindst give en omgang konstruktiv kritik på mit projekt, som det ser ud ind til videre og hjælpe mig med at gøre det til min første rigtige roman.

  Ersen
  5 days ago
  Taaark.(:
  Tohpi
  5 days ago
  Det er vist mig der skal takke ;)
  Ersen
  5 days ago
  Har sendt feedback! :D
 • Tohpi
  1 weeks agoReply
  Du ved jeg elsker den <3
  The rose-seller
  The rose-seller
  14
  224
  14
  "That was his biggest flaw, the rose-seller thought to herself. He always saw beauty, but he never saw past beauty. " (The beautiful cover is made by @Adison.)
Loading ...