FemaleDenmarkMember since 14 Jul 12Last online 20 hours ago

“There is a crack in everything. That's how the light gets in.”
― Leonard Cohen,

“Mockingbirds don’t do one thing but make music for us to enjoy. They don’t eat up people’s gardens, don’t nest in corncribs, they don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird.” ― Harper Lee, To Kill a Mockingbird

 • Snapshots - Virkeligheder på 300 ord
  Snapshots - Virkel...
  55
  1880
  144
  by Tohpi
 • Hvad ville du gøre?
  Hvad ville du gøre...
  21
  610
  62
  by Tohpi
 • Musikhjørnet
  Musikhjørnet
  23
  732
  45
  by Tohpi
 • Colors of life
  Colors of life
  56
  2488
  178
  by Tohpi
 • Tohpi
  2 weeks agoReply
  2 Likes
  Ihh! Jeg klapper i mine hænder af glæde! Hvis jeg skal litteratur-fan-girle over nogen, må det være over Josefine Ottesen! Hvor er det bare vildt, at hun har lyst til at hjælpe os :D
  Men når jeg lige er faldet ned over, at få lov at stille et af mine helt store litterære forbilleder et spørgsmål, så må jeg jo også hellere se at få mit spørgsmål formuleret, så:
  "Hvordan gør du en scene nervepirrende? Jeg tænker mere konkret på de scener, hvor spændingskurven gerne skulle være ved at blive sprængt, så som under slåskamp, flugt eller lignende. Har du nogle værktøjer eller gode råd til hvordan man udover fortællertempoet, kan fange læseren og opretholde spændingen under fx en hel flugt."
 • Det Regnbuefarvede Får
  Nå ja, jeg blev vidst egentligt tagget til det her for en uge siden af søde @[Tohpi], så nu vil jeg også lige tage min tur! :-)
  Hmm, synes, der er så mange herinde, der fortjener min ros, men går den til @[Sofie R. E.]. Jeg kunne godt skrive en super lang roman om, hvad jeg gerne vil rose hende for, men jeg nøjedes med at skrive, at jeg virkeligt synes, at hun fortjener rosen for sit arbejde med sine historiske fiktioner, som man tydeligt kan mærke, at der lægger et kæmpe arbejde i. Og at hun brænder for! :D
  Sofie R. E.
  3 weeks ago
  1 Like
  Årh tusind tusind tak! :D Glæder mig så meget til at fortsætte på Kærmindetrilogien!
 • Tohpi

  mumbled "Elsker du også fantasy og en kop varm te på en kold vinter aften?"

  3 weeks agoReply
  3 Likes
  DRAGESMUGLERENS DATTER
  Dragesmugling er forbudt i Aveda og straffes med hængning. Det er Yanis far ligeglad med. Der er mange ting, han er ligeglad med og en af dem lader til at være Yani; men en dag får Yani nok af livet på landevejen og den evige flugt fra soldaterne. Hun træffer en beslutning, der sender hende ud på en lang og farefuld rejser, som fører hende til steder, hun kun har hørt om i de gamle historier, og som hun aldrig havde drømt om at besøge. En rejse der ikke blot kommer til at ændre hendes eget liv men også mange andre.

  "Kærren bumlede hen over den mudrede landevej. Duften af regn hang stadig tungt i luften. Yani skuttede sig og trak hætten tættere sammen om hovedet. Det dryppede endnu fra fyrretræerne. Som græd de. Yani skød tanken ud af hovedet. Dumme tanker var der nok af.
  Hun elskede duften af mos. Vådt mos især. Duften af regnvåd fyrreskov, havde altid virket så eventyrlig. Som en fjern drøm eller en gammel historie, hun havde glemt for længe siden. Hun trak benene op under sig. Det kunne tydeligt mærkes, at de snart ville nå Miljáha-Bjergene. Om få dage ville de kunne lugte sneen i luften, så sent på året, som det efterhånden var. Yani skuttede sig bare ved tanken og mindedes somrene i Eldora-Dalen for så længe siden.
  ”Hvor langt er der igen?” spurgte hun sin fars ryg og trak kappen tættere til rundt om skuldrene.
  ”Njaah, kortere end der har været…” gumlede ham. ”Kortere end sidst du spurgte!”
  Yani sukkede; når han var i det humør, var det bedst blot at tie og lade ham forbande de evigt svin-dende quinán-lagre i fred. Så meget havde hun da lært."

  Sådan starter, Dragesmuglerens Datter, en fantasyroman, som jeg har fiflet lidt med på det sidste. De første 15.000 sider er skrevet. De næste 85.000 kommer forhåbentligt snart men allerede nu, har jeg virkelig brug for din hjælp, så hvis du syntes at uddraget var spændende og kunne tænke dig at læse mere, så sig endelig til og jeg ville blive meget glad for at høre din mening om mit projekt!
  Dragesmuglerens Datter bliver ikke publiceret her på Movellas, men jeg sender den gerne til dig pr. mail eller lignende.
  Jeg håber, du har lyst til at begive dig ind i en verden af eventyr, drager, gamle myter og spænding sammen med mig og følge Yani på hendes rejse.
  Ronja
  3 weeks ago
  Nu føler jeg mig doven, når jeg har vinterferie... :P
  Tjoh... ja, min historie er også ved at snige så langt op i sidetal, men hvis jeg nu bare sender et kapitel ad gangen, og så kan du læse det når du har tid og lyst og komme med en tilbagemæling? Hvis det fungere for dig, gør det også for mig :) Og hvis du stiger helt af på et tidspunkt, er det også okay.
  Jeg sender i hvert fald det første kapitel til dig, og så vil jeg glæde mig til at læse, hvad dragesmulerens datter er for noget :)
  Tohpi
  2 weeks ago
  Du skal bestemt ikke føle dig doven, det er bare mig der har gang i et lidt skørt pendler/skoleforløb de næste 3 måneders tid :) Det lyder som en rigtig god måde at gøre det på :) Jeg har sendt dig mit første kapitel også :)
  Ronja
  2 weeks ago
  Jamen så har du min medlidenhed, sådan noget pendler-ish ville jeg aldrig overleve.
  Jamen så er alting jo dejligt. :)
 • Tohpi
  3 weeks agoReply
  Et sent velkommen til Movellas! :) Eller bienvenido måske rettere sagt! Dejligt at der er andre end mig med en forkærlighed for den spansktalende del af verden ;) måske kan du også endda være med til at sætte lidt skub i den spanske del af siden, der virker til at ligge ret død desværre. I hvert fald velkommen, og det bliver spændende at se hvad du har af gode idéer for siden :)
  Rebecca GuacanEditor
  3 weeks ago
  1 Like
  Gracias :) Du kan tro det er noget der ligger mig meget på sinde, og jeg er bestemt åben for at dyrke det spanske herinde også! Hasta pronto :)
Loading ...