FemaleDenmarkMember since 14 Jul 12Last online 2 hours ago

“There is a crack in everything. That's how the light gets in.”
― Leonard Cohen,

“Mockingbirds don’t do one thing but make music for us to enjoy. They don’t eat up people’s gardens, don’t nest in corncribs, they don’t do one thing but sing their hearts out for us. That’s why it’s a sin to kill a mockingbird.” ― Harper Lee, To Kill a Mockingbird

 • Måske
  Måske
  10
  344
  5
  by Tohpi
 • Mødet
  Mødet
  4
  152
  0
  by Tohpi
 • Snapshots - Virkeligheder på 300 ord
  Snapshots - Virkel...
  56
  2398
  143
  by Tohpi
 • Hvad ville du gøre?
  Hvad ville du gøre...
  21
  844
  62
  by Tohpi
 • Tohpi
  5 months agoReply
  Fedt initiativ Cecilie :) hvis du har lyst må du meget gerne kigge forbi min lille novelle "måske" den (og jeg) ville blive glad for lidt trafik :)
  Feedback Café
  Feedback Café
  20
  848
  26
  En feedback store.
  Cecilie Reckendorff
  Helt sikkert. Det vil jeg gøre. :)
 • Tohpi
  5 months agoReply
  1 Like
  Øv min kommentar blev åbenbart ikke gemt i går, så jeg prøver lige at komme med en måske lidt kortere sammenfatning udfra de noter jeg tog da jeg læste :) for det første kan jeg rigtigt godt lidt at du på trods af at der er tale om en sci-fi lader starten omhandle noget så normalt og "dagligdagsagtigt" som mobning i stedet for at bombardere med teknologiske fremskridt og mærkelig storpolitisk fra starten af, det gør at man kan forholde sig til din hovedperson og får et mere personligt og menneskeligt forhold til ham og du har dermed muligheden for langsom at føre læseren ind i dit plot igennem hovedpersonen. Du er virkelig dygtig til at beskrive! Især beskrivelserne omkring faldet på toiletterne et virkelig gode og meget levende men generelt har du et flot og beskrivende sprog. Dog synes jeg det til tider virker som om du enten har haft lidt for travlt eller har været lidt for ivrig efter at bruge usædvanlige ord, og du ender derfor med at få brugt nogle ord det ikke helt passer ind i sammenhængen eller som du bruger i en betydning der ikke helt matcher med den måde du bruger dem på. Fx beskriver du en snurren i hans mave som ømtålelig, der hvor han falder på badeværelset. Du kan sikkert sagtens finde stederne ved en gennemlæsning :) generelt kunne 1. Kapitel nok have godt at en gennemlæsning med fokus på sprog, ikke forstået som grammatiske fejl eller stavefejl, men med fokus på ordvalg fx virker ordet "forpulet" meget mærkeligt sammen med "bøsserøv" og det lyder mærkeligt at Jesse vælger sådan et ord. Samtidig kunne du med fordel skære ned og dermed få din historie og dit sprog til at stå meget skarpere. Der er rigtig mange stedet hvor du bruget overflødige ord eller skriver det samme på flere forskellige måder fx åndeløst hev han efter vejet. Hvor du enten kan sige at han er åndeløs eller at han hiver efter vejret :) du kunne ved samme lejlighed sætte nogle flere punktummer og dermed gøre teksten mere læservenlig. Din indledning er rigtig god og det er fedt at du starter så meget lige på og hårdt, men jeg synes du skal tage et kig på sætning nr 2, den et ret rodet og lang og det er ærgerligt så tidligt i historien, især når de følgende sætninger er så gode!
  Men jeg synes du har fået skrevet en rigtig spændenden start og har nogle rigtigt gode beskrivelser så der et meget lovende og en gennemlæsning med fokus på nedskæring og sproglige detaljer ville få starten til at sidde lige i skabet :)
  Dødens Søvn
  Dødens Søvn
  106
  16.2k
  665
  I en ganske nær fremtid får den amerikanske forsker indenfor lægevidenskaben - Nathan Sarcony -, efter et universitetsforedrag i Oregon, en idé, som han omgående ved kan forandre menneskehedens historie....
  Karamelle
  5 months ago
  Hej Tohpi, undskyld det sene svar ^^
  Altså, med henhold til det med sci-fi, har jeg to ting at sige: For det første foregår historien i 2050, hvilket ikke er særlig langt ude i fremtiden, og derved i et samfund, der ikke er sååå markant anderledes fra det, vi har nu (vi snakker trods alt kun omkring 35 år), og for det andet har jeg virkelig arbejdet på, at gøre teknologien og udviklingen i historien så troværdig som overhovedet muligt, ved blandt andet at kigge på, hvor den nuværende teknologiske og samfundsmæssige udvikling er på vej hen (selvom man selvfølgelig ikke kan forudsige fremtiden med 100 procents sikkerhed). Derudover handler den her historie - som stort set alle andre af mine historier - om det at være menneske og den menneskelige tilstand, så udover at være en sci/fi-thriller, er det ligeså meget en psykologisk drama om, hvordan mennesker kan smuldre og bukke under for idéen om, at revolutionere verden, og hvordan det kan skubbe mennesker, der i forvejen kæmper mod indre dæmoner, udover kanten af både vanvid og sindssyge :) Så er glad for, at du observerede den detalje med, at det virker realistisk og dagligdagsagtigt, for det er også meningen ^^

  Tak for din gode, gennemførte og konstruktive feedback, og på de ting, du i rigtig gode detaljer lige gjorde mig opmærksom på, at der er ting, jeg skal have kigget på. Det er sådan noget feedback, der altid gør én bedre (y)

  Igen, tak for din gode kommentar :D
  Tohpi
  5 months ago
  Jeg er glad for at du kan bruge min kommentar til noget og ikke tager den ilde op :) det lyder som en virkelig god idé at lade din sci-fi handle om mennesker og menneskeskæbner, det giver den en dimension jeg ofte savner i sci-fi :)
 • Tohpi

  mumbled "Tilbage for en stund"

  5 months agoReply
  1 Like
  Kære skønne movellister! Så er jeg tilbage igen i hvertfald for en lille stund. Eksaminer, jagt på lejelighed, arbejde og andre kedelige voksenagtige ting har optaget min tid på det sidste, så det er ikke blevet til meget skrivning. Resultatet af de voksenagtige ting får i måske at høre om senere i en anden mumble :)
  Men nu er jeg igang igen! Og jeg har skrevet et lille bidrag til flugtkonkurrencen, som jeg ville blive rigtig glad, hvis du ville bruge 7 minutter på at læse og måske endda yderligere et minut eller to på at fortælle mig hvad du synes om :) ihh og nu glæder jeg mig bare til at kunne hellige mig skrivningen i hvertfald en lille smugle de næste par uger <3 knus og kram fra Tohpi (som desværre ikke har en pi-tast på sin telefon)
  Karamelle
  5 months ago
  Uh vil gerne kigge forbi den :D
  Vil du så ikke også lige tage et kig på min sci-fi/thriller, Dødens Søvn? :3 Kigger på din uanset hvad, men ja xD
  Tohpi
  5 months ago
  1 Like
  Det er jeg rigtigt glad for at høre! Jo jeg skal nok tage et kig på Dødens Søvn jeg er ude og køre i tog så med mindre jeg mister forbindelsen, så kan du forvente en kommentar i løbet af en times tid :)
  Karamelle
  5 months ago
  Det vil jeg glæde mig til :D
Loading ...