Linette H.

Jagter drømmen om at blive forfatter på fuldtid. Men altså ... først efter jeg er fyldt 35.

Lige nu har jeg en roman til udtalelse hos projektet Bogpiloten. Jeg forventer at få feedback retur inden d. 26 februar. Der efter sendes romanen til et forlag.

Indtil videre er det blevet til fire udgivelser, og alle er de at finde på www.saxo.com

- Forbudt kærlighed
- Subtext
- Digital mobning
- Vold i familien

Movellas (18)

 • Linette H.

  I er sgu søde!

  Opdagede sent i går aftes, at jeg er en af de nominerede til Årets forfatter award. Jeg er virkelig stolt og rørt, og min kæreste måtte næsten stoppe en sok i munden på mig, fordi jeg lå der i sengen og snakkede om Movellas, Movellas, Movellas. (Tror hun blev misundelig)

  Jeg vil gerne takke alle der har været så søde at nominere mig. Det er helt vildt sødt af jer. Min store drøm er virkelig er slå igennem som forfatter, så bare det at der er så mange herinde der kan lide det jeg skriver, er jo et stort skridt i den rigtige retning. Tusind tak alle sammen. I er fantastiske!

  :D
  Cece loves 1D
  Stort tillykke! Du fortjener det virkelig! :D
  Litoria
  Tillykke! Det er virkeligt velfortjent!
  Jamina Stjernholm
  Enig, det er velfortjent!
  Katinka L-F
  Ej hvor det fortjenes!!!
 • Linette H.

  snapchat!

  Keder du dig? Så snapchat mig!

  rejsekanin

  :D
  Linette H.
  Rejsekaninen er en helt flad bamse (kanin) der består af to stykker stof :) jeg fik den i dåbsgave. Af hvem er dog ingen helt klar over.
  LimiraAmbass..
  Uh, jeg er Aslumi
  Kathrine.2000
  Sofie R. E.Ambass..
  Sofi5925 :)
 • Linette H.

  Endelig!


  Endelig modtog jeg pakken med de skønne bøger, Vold i Familien! I aften kommer mine forældre så de kan få en bog med hjem :D
  Linette H.
  Og du kan købe den på Saxo.com :)
  Lukas. I. C.
  Okay, fedt :D
  Litoria
  Tror jeg køber den... Snart... Vil så gerne læse alle de gode historier xD og så din self.
  Litoria
  Også*
 • Linette H.

  Feedback tilbage fra Bogpiloten

  Så fik jeg endelig rapporten tilbage!

  Det har været en rigtig spændende process, at have været med i Bogpiloten, og jeg har fået noget rigtig fin feedback. Desværre er det kun de første 31 sider (ud af 50) der er blevet læst, da de 50 indsendte sider skulle være med halvanden linje afstand. Så det betyder at jeg har fået feedback på min synopsis, prolog, samt kapitel 1-3.


  Her er lidt af den kritik jeg har fået:

  Første råd jeg har fået er, at en synopsis maksimalt bør fylde 1 A4 side. Men den skal selvfølgelig kun sendes med til et forlag hvis forlaget beder om det ;)

  Min prolog var spot on. Den første sætning var genial som en appetitvækker for læseren, og det hele var godt udbygget som et anslag til plottet. Det eneste der var lidt utroværdigt var, at "skurken" viser intime følelser over for sin offer ved at forsøge at kysse hende. Dette hænger ikke sammen mentalt for en afsporet mand som jeg beskriver.

  I kapitel 1-3 er der skiftevis tale om spænding og suspense, og det fik jeg ros for. Der var enkelte steder hvor handlingen fik for mange detaljer, og nogle steder skulle sproget strammes lidt op. Det vil sige at nogle sætninger godt kunne omskrives så de blev kortere, og så mindede nogle ord om hinanden. Fx. Jammerligt og klynkede.

  Så fik jeg lidt kritik for nogle ting som virkede utroværdige.
  - Det virkede utroværdigt, at en 19 årig ville bruge ord som "episk."
  - Det virkede utroværdigt, at mange af dem der flytter til Kongsbjerg by hurtigt flytter igen.
  - Det virkede utroværdigt at man kunne have sex (i fuld tilstand), når man også skulle tisse.

  - Og så var det udpenslet for meget, at hovedpersonen var homoseksuel. Det er selvfølgelig vigtigt, men vedkommende der har givet mig feedback, skriver således - "På side 6 får Rolf desuden det lyde at lyde, som om nærmeste alle byens unge kvinder også er til lesbisk sex, hvilket jeg finder utroværdigt."

  Til det må jeg bare sige, at hvis man tager i byen i året 2014, og er selvsikker i sin seksualitet, så kan man faktisk godt (som lesbisk) score mange heteroseksuelle piger. Tror de fleste lesbiske har været sammen med en pige der sagde hun ikke var til piger, og mange piger vil bare gerne prøve at kysse (m.m) med en pige.

  Og så var der den opsummerende konklusion:
  Synopsen peger på et godt og spændende plot. Det er fint og genrestærkt, at der veksles mellem spænding og suspense i kapitlerne, dog skal det overvejes, om det ikke kan indikeres lidt mere, at de unge i romanen er på vej ind i noget "forfærdeligt" som er det man får indblik i, i prologen.

  Så anbefales det, at jeg tjekker romanen igennem for overflødige sætninger, ord og gentagelser.

  Og følgebrevet (jeg spurgte hvad sådan et skulle indeholde), det skal indeholde de mest nødvendige oplysninger om forfatter og manus. Det bør ikke fylde mere end en kvart side. Det skal gøre redaktøren sulten efter at læse hele det tilsendte manus. Og vedkommende der giver mig feedback skriver "Det synes jeg lykkes fint for dig!"

  Og hvis jeg vil sende mit manus til et forlag, synes vedkommende at jeg skal prøve Valeta, Byens forlag eller EC Edition. Det er nemlig nemmere at komme ind hos mindre forlag som debuant.


  Det var så den feedback jeg har fået. Føler helt sikkert at jeg har fået noget ud af det, og nu deler jeg det med jer, så håber I måske også kan få noget ud af det :)
  Linette H.
  Tak, Ida :D

  Maria Louise: Du sjov ;) Men ja. Det er meget fint feedback. Måske havde jeg ønsket at der var lidt mere, ja, jeg ved ikke ... Men nu har jeg været manuskriptet igennem igen med henblik på kritikken, så nu sender jeg det til Byens Forlag også. Og helt klart at jeg vil prøve Turbine! Det var et genialt forslag. Tusind tak :D
  Maria Louise JensenAmbass..
  LInette: Byens Forlag har vel også en OK størrelse. Jeg foretrækker nok Turbine en del, fordi det til forskel for de fleste større forlag har hovedsæde i Århus, så det ligger geografisk bedre til min fordel - og så har jeg bare læst en del af de bøger, de publicerer. :)
  Aries Bless
  Tillykke med at få feedback. Jeg håber, at du kunne bruge det til noget.
  Kathrine.2000
  Stort tillykke! :D
 • Linette H.

  Så er der sendt til forlag


  Som overskriften så fint fortæller, så har jeg sendt et manus til et forlag.

  Jeg er virkelig tilfreds med det resultat jeg har sendt af sted, og nu vil jeg så vente 8-12 uger på et svar. Jeg regner ikke med et ja i første omgang, da forlaget jeg har sendt til normalt går efter en lidt anden genre, men man skal jo starte et sted :) Og så er det spændende bare endelig at være SÅ færdig at man er kommet til denne del af processen!

  Er der andre der er ved at skulle gøre klar til at sende til forlag, eller som arbejder på et projekt der skal af sted på et tidspunkt? :)

  Ps. fejrede min færdige resultat med en hjemmebagt cheesecake.
  Linette H.
  Belz: Det skal nok komme når det kommer :D

  Mina: Det lyder rigtig spændende! Super at du vælge den "genre", det er ret stærkt.

  Maria Louise: Kan virkelig godt følge dig! Jeg sætter altså også komma'er sådan som jeg nu en gang sætter komma'er og så må vi se hvad der sker :)

  Lucky: Takker :D Min roman er på 332 sider. Det er Times new roman str. 12. :)
  ACVE
  Man opretter en bruger, Linette, og så lægger man sin historie op. Så kan nogle udvalgte folk læse den i en vis periode (som man selv har fastlagt) og så får man svar på, om manus er godtaget eller afvist. Hvis det er afvist får man adgang til alle folks kommentarer til historien :D
  Sofie R. E.Ambass..
  Tillykke! :)
  Jamina Stjernholm
  Mange tak skal du have, @[Linette H.] :-)
Loading ...