FemaleDenmarkMember since 19 Feb 12Age 22Last online 10 hours ago

“My alone feels so good, I'll only have you if you're sweeter than my solitude.”
- Warson Shire

Goodreads: https://www.goodreads.com/user/show/10192704-cecilie

6 tips til at skrive et resume

by , Friday September 23, 20162 Comments
 6 tips til at skrive et resume

Resumeet er – sammen med coveret og titlen – en stor del af at tiltrække læsere til en historie og derfor er det også vigtigt, at det bare sidder der. Det er altså ikke her du skal være doven og kun bruge ti minutter på hurtigt at skrive noget. Desværre kan resumeer også være rigtig svære at skrive, fordi du på nogle ganske få linjer skal fange essensen af hvad din historie handler om, samtidig med at du skal vække din læsers interesse. Men svært er ikke umuligt, så her er et par tips til at få nailet det der resume. 

 


Read more

 • Cecilie Reckendorff
  1 Like
  Årh, Janice, det er jeg ked af at høre. <3
  Jeg tror faktisk, at selvom det virker som om mange har let ved at falde til, så har de fleste svært ved det. Lige netop fordi man ikke har lyst til at være hende (eller ham) der indrømmer, at det ikke er helt fantastisk. Det er bare nemmere, når man sidder en gruppe mennesker sammen, at sige: "Jeg elsker bare gymnasiet" og så får man kørt en stemning op omkring det, så man godt kan føle, at ingen har det ligesom en selv. Jeg ved, at @[Damana] også havde det svært med overgangen og jeg havde det også svært. Der er bare vildt mange ting, der pludselig forandrer sig. Nye mennesker, nye steder, mere pres. Det er helt normalt, at man nogle gange slet ikke kan overskue det og nærmest ikke kan komme ud af sengen. Du er så fandens sej, så jeg tror på, at du nok skal komme igennem det. You got this, girl <3 - og hvis ikke og det bliver værre, så er det altid en god ide, at hive fat i en studievejleder. (hedder de det på gymnasiet? Jesus, jeg har allerede glemt alt) og snakke om det. De er så vant til de problemer og så kan I finde ud af det. Nogle gange er det også bare rart at få sat nogle ord på det hele, så man ikke føler sig så alene. <3
  Du er i øvrigt amazing, bare at du skriver det her indlæg. Jeg er sikker på, at der er en masse, som kan se sig selv i det du skriver og det er bare vigtigt, at få åbnet op om det. I øvrigt er tre måneder lang tid, at gå ikke rigtig at føle sig hjemme et sted. Det føles i hvert fald sådan, mens man er i det. ;) Jeg håber, det bliver bedre! Kæmpe kram. <3
  Janice H
  1 days ago
  <3 <3 Du er så skøn, Reckendorff. Men ja, det er i hvert fald nemmere at sige "jeg elsker gymnasiet", for selvom det har været lidt en kamp, så har det også været godt at starte der og min klasse er jo ikke dårlig overhovedet, de er meget rare. <3
  Cecilie Reckendorff
  Nej, det lyder heller ikke sådan - du skal nok bare lige vænne dig til det og falde mere til. Det kan også sagtens tage tid og det er okay. ;) <3
 • Cecilie Reckendorff

  mumbled "Harry Potter tag - del 2."

  5. Hvad er din holdning til Snape?
  Jeg har virkelig et soft spot for Snape. Der gør helt ondt på mig, når jeg hører, hvor mange der hader ham og jeg synes også det er under et lidt tamt grundlag, der ikke rigtig har noget at gøre med god historiefortælling, for selvom man hader Snape, så synes jeg alligevel at man i det mindste burde kunne se, hvor spændende en karakter han er og hvor meget han giver historien. Hvis han var min lærer, så ville jeg da også hade ham, men så længe han bliver inde imellem siderne på min bog, så elsker jeg ham. Han er sådan en interessant karakter, som man aldrig helt 100 procent regner ud – selv efter den store afsløring – fordi han er så mystisk og har så mange facetter og dualiteter. Snape er en af de karakterer, hvor man godt ville kunne forstå, hvis han havde valgt at gå tilbage til Voldemort, fordi han er en enormt tragisk karakter, der kommer fra et meget kærlighedsløst hjem og det eneste menneske, som vi ved, at han nogensinde elskede afviste ham. Han når at være Voldemorts følger i lang tid, før han beslutter sig for at skifte side, da Voldemort ”dør”. Han kunne let have skiftet side, da Voldemort pludselig genopstår, men han vælger at beskytte Harry og gøre det rigtige. Det er ikke en let beslutning. Måske hvis man som Ron og Harry kommer fra en familie, der altid har taget skarp afstand fra alle de værdier, som Voldemort repræsenterer, men den verden er Snape ikke fra. Så kan man så stille sig selv det spørgsmål om hvad der er mest ædelt: aldrig at have gjort noget forkert eller at indse, at man har gjort noget forkert og så ændre det. Det første er måske mere uskyldigt, men det andet har så mange flere omkostninger og kræver meget mere mod. Snape ender som en ulykkelig karakter, der altid bliver set lidt ned på af resten af troldmandsverdenen og som i mange år ikke får lov til at undervise i det fag, han virkelig brænder for, fordi Dumbledore ikke stoler nok på ham. Han ville sikkert være blevet værdsat mere på den anden side, men han vælger at gøre det rigtige. Han er ikke en fejlfri karakter, men det havde også været kedeligt.

  6. Hvilket kollegium på hhv. Hogwarts og Ilvermorny tilhører du?
  Ilvermorny aner jeg ingenting om – men jeg er en Hufflepuff. Queen Rowling har i øvrigt sagt, Hufflepuff er et af hendes yndlingskollegier i et interview. Bare lige en side note til alle Hufflepuff haters. ;)

  7. Vil du hellere dræbe Molly Weasley eller Hermione?
  Av, et spørgsmål. Men det må blive Molly. Hun har levet et langt liv allerede og når man tænker på hvor knust hun var, da Percy boycuttede familien, så kan jeg ikke forestille mig andet end at hun ville være helt ødelagt efter Freds død. Det tvivler jeg på, at hun nogensinde kommer sig over – så hvis det skal være en, så må det være hende. Selvom stakkels Hr. Weasly.

  8: Vil du hellere tage Harry Potters rolle som den udvalgte og opleve alt han har gået igennem eller være en gennemsnitlig elev på Hogwarts?
  Så et forældreløst barn med en dødsdom hængende over hovedet eller en gennemsnitlig elev? Easy. Gennemsnitlig, selvfølgelig – i øvrigt er det Hogwarts. Selv de mest gennemsnitlige elever skal nok opleve rigeligt med drama og magi.

  9: Vil du hellere have bøgerne ender med at Hermione ender sammen med Ron eller med Harry?

  Ron. Ron, Ron, Ron. Jeg shippede det så meget, da jeg var barn og de er stadig mit yndlingspar indenfor Harry Potter universet.

  Jeg beklager stavefejl, jeg er som sagt syg, så mit hoved er lidt træt. Alle der har lyst skal selvfølgelig være velkomne til at lave tagget, uanset om de vil lave det ene eller det andet eller et mash-up som mig. Det kan godt være, at det ikke officielt er Harry Potter måned mere, men alle måneder er lidt Harry Potter måneder, så I kan sagtens nå det. ;)
  Bye! <3
  LenaBlakEditor
  2 weeks ago
  Jeg elsker, at du netop påpeger, at Snape er en tragisk karakter, for hvis man ser på hele idéen om en tragisk helt (som i helt siden oldtidens Grækenland), så er det lige præcis sådan en, som Snape er. Aristoteles skrev, at en velfungerende tragisk helt er ikke ond, fordi så har ingen sympati for ham, men han er heller ikke 100% god, fordi så virker det utroværdigt, at shit goes to hell for ham. I stedet skal han være af middel moral og så begå en kæmpe stor fejl (at være dødsgardist fx), som han ikke kan vende tilbage fra. Og det er lige præcis det, som Snape gør og ikke kan.
  Nu hvor du er syg, burde du virkeligt læse Ilvermornys historie og så tage quizzen på Pottermore, det er en sindssygt god og spændende historie! :D Hahaha, jeg elsker, hvordan Hufflepuff'ere altid tror, at andre hater. Der er literally INGEN, der har andet end gode ord at sige om Huff ;) Det er ligesom fynboer, der altid tror, at alle os andre hele tiden siger: "Der går Odense i det", når det er et udtryk, man literally kun hører i Odense ;)
  Hahahah, det var præcis min pointe - gennemsnitlighed ftw! :D
  God mash-up! :D
  Cecilie Reckendorff
  Årh, ja, klart - jeg havde ikke selv tænkt Aristoteles indenover, men når du siger det, har du helt ret i man kan trække en parallel der. Det er ret sjovt hvor mange litterære virkemidler, man kan spore så lang tilbage. :o
  Jeg synes bare så tit man hører folk, der er skuffet over at være kommet på Hufflepluf eller ser det som kollegiet, der bare sådan lidt er der, for folk der ikke er gode nok til at komme ind på alle de andre. Jeg ville virkelig også ønske, at der var flere fremtrædende Huffleplufer med i bogen. Jeg er sådan lidt ligegyldig med Cedric og Tonks - Jeg har virkelig aldrig i mit liv hørt udtrykket: "Der går Odense i det" :D - generelt synes jeg lidt, at Fyn tit ligeså let sniger sig udenom hate. I hvert fald i forhold til Jylland og Sjælland ;)
  Thanks girl. <3
  LenaBlakEditor
  2 weeks ago
  Altså lige med Jo overrasker det nu ikke - bare i navnene kan man se, man har at gøre med en kvinde, der er FAN af det antikke ;)
  Nej, du har helt sikkert ret i, at der mangler fremtrædende hufflepuffere.
  Hahaha, ej, det var så sjovt! I gymnasiet var vi på sådan en mini-studietur til Odense, hvor vi havde om bysociologi, så vi skulle lave alle mulige interviews med folk i Odense og snakke med byplanlæggere, og de var allesammen sådan (uden overdrivelse) "Ej, og så siger alle de københavnere, at nu går der Odense i den, men det gør der ikke"... Og alle os københavnere var jo bare sådan "say what?". Tror bare det fordi, vi ikke tager Fyn seriøst ;)
 • Cecilie Reckendorff

  mumbled "Harry Potter tag - del 1."

  Jeg er blevet syg – hvilket også vil sige, at det er min første uge siden jeg startede på uni, at jeg ikke tager ud på uni. Det er vildt mærkeligt. Men også lidt rart med en pause og endnu mere rart, at jeg kan udnytte min lille sygdomspause til at snakke om Harry Potter, som jeg elsker. Jeg havde egentlig tænkt mig, at jeg kun ville lave en mumble, men så kom jeg til spørgsmålet om Snape og endte med at skrive en roman, så nu bliver den delt i to. Tagget er i øvrigt et mash-up imellem de to tags, fordi jeg synes de begge to er geniale, men hvis jeg skulle svare på alt, så bliver jeg aldrig færdig. Det var vidst det. Let´s go fangirl.


  1. Hvilken bog/film kan du bedst lide?
  4’eren. Fordi det er skillevejsromanen. Midten af serien, men også lige imellem barn og ung voksen, hvor man får lov til at se de første crushes – Ron, der bliver jaloux, Hermione og Krum og Harry, der for alvor begynder at få øjnene op for Cho. Jeg elsker også bare selve plottet i 4´eren og chok-effekten til sidst, der som i det perfekte mysterium, giver fuldstændig mening, men som man aldrig havde regnet ud. Og så er 4´eren også den sidste bog inden det bliver meget mørkt det hele. Men jeg elsker også, at 5´eren af den eneste, hvor Harry ikke kommer ud som en helt, at 7´eren fik rundet serien så godt af og at man virkelig får lært forældregenerationen at kende i 3´eren.

  2. Vil du hellere være Ron eller Hermione?
  Hermione. Jeg tror virkelig, at de fleste piger, der voksede op med at læse Harry Potter drømte lidt om at være Hermione.

  3. Hvem er dine yndlingskarakterer og hvorfor?
  uh, tough one. Ron, Hermione og Remus. Jeg elsker Ron, fordi han er en karakter med så mange fejl. Harry er ekstraordinært modig og Hermione er ekstraordinært klog, men Ron er virkelig bare ... Ron. Ron er selvfølgelig uden tvivl loyal og sjov, men samtidig er han jo aldrig så sjov, som sine tvillingebrødre og det er jo ikke fordi han er mere loyal end Hermione og Harry – han svigter Harry to gange i serien og Hermione to gange – hvis vi tæller hele Lavender-tingen og det gør vi. Han er en karakter med så mange dualiteter, fordi han udenpå er sjov og care free, men samtidig nok også er den i trioen, der har det laveste selvværd og som virkelig er selvsaboterende. Men det er jo derfor, han er ægte og man kan mærke ham som karakter.

  4. Hvad er dit yndlingsøjeblik?

  Da jeg var yngre: julebal. Nu: slutning af bog 5 på Dumbledores kontor, hvor Harry for første gang virkelig prøver, at hans dristighed og store missioner, ikke bare ikke betaler sig, men hvor det er skyld i at en af de vigtigste mennesker i hans liv dør. Den scene gør virkelig ondt – og samtidig er det den scene, hvor man endelig forstår hvorfor Voldemort ledte så intenst efter familien Potter. Jeg elsker også virkelig King Cross scenen i den sidste bog.
  LenaBlakEditor
  2 weeks ago
  Åh ja, nu vil jeg bare gerne være Emma Watson ;) Og Hermione. Altid Hermione. 4'eren er også min yndlings - men jeg var nu også helt vild med 2'eren, der er den mest mysterie-agtige - næsten krimi-agtige af bøgerne, 6'eren som er den mest morsomme efter min mening og virkeligt introducerer Horcruxerne godt. Og 1'eren og 7'eren, fordi de introducerer så godt og runder så godt af. 3'eren var faktisk min yndlings som lille, fordi jeg elskede Sirius Black... Så alle andre end 5'eren :p
  Rina
  2 weeks ago
  <3
 • Cecilie Reckendorff
  2 Likes
  99 % sikkert at jeg kommer - og så slæber jeg @[Bjørk Helena ] med. (hvis hun altså vil slæbes) :D
  LenaBlakEditor
  2 weeks ago
  Det vil hun! Tro mig, programmet er såsåsåså fedt (Y)
  Bjørk Helena
  2 weeks ago
  Jeg vil gerne slæbes. Hvis jeg ikke skal til julefrokost på mit frivillige arbejde :D
Loading ...