Kronen

Historien foregår i det 1800-århundrede. Vi følger Katherine, en tronfølger i London, England. Hun skal giftes med William Hayes, men hun elsker ham ikke. Find ud af hvad der sker. XOXO ClaraBlue/

0Likes
1Comments
93Views
AA

1. Krimkrigen

1854:

Han stirrede på mig. Han stirrede med det blik, som enhver anden pige kun ville kunne drømme om. Han blev med. Jeg prøvede at skjule kvalmen, jeg fik hver gang jeg så ham. Hvordan skulle jeg gifte med mig en, jeg ikke engang elsker. Jeg kiggede ned. Jeg havde næsten ikke rørt min mad, og nu var den helt sikkert blevet kold. Far sad i den anden ende af bordet. Han spiste som en gris, men ingen påpegede det. Hvorfor skulle de? Far ville kunne knipse med fingrene, og du ville få hugget hovedet af. Så meget magt har han. Far gav mig tegn på at gå, og jeg gjorde selvfølgelig som ham sagde. Jeg rejste mig og gik over mod døren. Min forlovede, William stoppede mig, han tog min hånd, og kiggede spørgende på mig

"Kan vi snakke senere?" Spurgte han.

"Ja selvfølgelig." Selvom jeg allerhelst ville svare nej. William smilte, kyssede min hånd, og gik så hen til bordet igen. Far smilte. Jeg smilte falskt tilbage, og forlod så salen. Jeg stod udenfor døren lidt. Gad vide om William vidste at jeg ikke elskede ham. Jeg ville aldrig kunne elske ham. Aldrig. Altså William ser fin ud, kort lyst hår, brune øjne. Det er ikke hans udseende der er noget i vejen med. Det er hans personlighed. Det er hvordan han behandler andre folk. Hvordan han behandler folk, der ingen penge har. Han spytter på dem. Som om det ikke var nok, så er han med i min fars hær. Den hær der dræbte uskyldige i Krimkrigen. Eller dem der dræber uskyldige. Krimkrigen er her stadig.

Jeg fokuserer på haven udenfor. Jeg kan se dem gennem vinduet. Haven er stor, den er fyldt med roser, og buske. Jeg husker de dage hvor jeg sad derude og læste. Men det er lang tid siden nu. Jeg har næsten ikke været derude siden sidste sommer. Jeg har ikke haft tid. Jeg har haft travlt med krigen, og med min forlovelse. Jeg begynder at gå mod den store trappe. Da jeg er ved trappen, står en lille lyshåret pige ved gelænderet. Hun kan ikke være mere end 10 år.

"Undskyld mig? Hvem er du?" Spørger jeg. Den lille pige kigger på mig. Hun er beskidt, men hendes blå øjne skinner. Der løber en lille tåre ned af hendes kinder

"Jeg... jeg.." Hun ser ekstremt bange ud. Hendes hænder er gemt under hendes kjole. Hun er sikkert sendt hjemmefra, for at få et arbejde her. Eller måske havde hun allerede fået et. Nora, en køkkenmedhjælper, kommer ud fra køkkenet. Hun kigger på pigen. Nora bukker for mig, og går så hen til hende.

"Må jeg se?" Spørger Nora. Jeg undrer mig. Hvad vil hun se? Pigen tager hænderne ud fra under kjolen. De er helt blodige. Hun har små rifter på begge hænder. Jeg gisper.

"Hvad er der sket?" Spørger jeg. Nora kigger på mig, så på pigen.

"Kathleen, gå du bare ind i køkkenet og vask dig." Den lille pige, eller Kathleen går ud i køkkenet med tårer der næsten vælter ud.

"Nora, hvad sker der?" Spørger jeg igen.

"Hun spiste noget af brødet i går. Det må vi ikke." Nora ligner en der snart skal græde.

"Hvad er der sket med hendes hænder?"

"Hun blev...." Nora snøfter.

"Hun blev pisket." Jeg gisper igen.

"Det kan man da ikke gøre ve..." Nora afbryder mig.

"Undskyld Katherine, men denne straf var retfærdig. Vær venlig ikke at nævne det for nogen." Nora går ind i køkkenet igen. Jeg kunne se på hende, at hun er enig i at straffen var uretfærdig. Jeg løber op til mit værelse. Mit værelse er stort, der er fyldt med bøger. Min terrasse har udsigt ud til byen. Byen ligger ca. 5 km væk herfra. Pladsen udenfor er bevogtet med soldater. Soldater der ikke var modige nok til at gå i krig. Jeg sætter mig ved sengen, og stirrer op i loftet. Loftet er fyldt med malerier af skyer og engle. Jeg rejser mig, og kaster et blik over mod spejlet. Mit krøllede brune hår er sat op, og mine fregner er mere tydeligere, da det er sommer. Mine øjne er blå, og min næse er lille og tynd. Jeg kigger ned på min kjole. En massiv kjole, med blonder og et blomstret mønster. Det banker på døren. Jeg åbner døren, og der står William. Jeg kigger væk, og tænker på om han havde pisket pigens hænder.

"Vil du med ud at gå, min smukke forlovede." Jeg nikker, og han tager min hånd.

---

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...