De 6-jarige oorlog met mezelf

Vanavond om 22 uur stopt jouw klok met tikken.
Heb je je leven geleefd tot het uiterste? Ben je omringd door mensen die je liefhebt? Was jouw eerste kus één die je nooit zal vergeten? Ben je tevreden met wat je hebt of is het meeste nog niet genoeg?
Stel je voor dat je maar tot 22 uur de tijd had, wat zou jij nog doen voor dat je klok stopt met tikken en je moet loslaten?
Moeilijk of niet?
De tijd tikt, het is bijna voorbij.
Tik tak
TIK tak
TIK TAK...

0Likes
0Comments
1029Views
AA

18. Dag papa

Dag papa,

 

Als je dit leest ben ik al gestorven.

Ik kan me niet inbeelden hoe het moet zijn om je eigen dochter zo afgetakeld te zien. Het spijt me voor de pijn die ik je veroorzaakt heb. Jij was een rots waarop ik kon steunen en ook al was je heel erg stil, toch heb je me zoveel liefde gegeven doorheen mijn korte leven. Je bleef zo rustig in elke nieuwe rotsituatie, dat je mij op de één of andere manier ook rustig kreeg.

Het spijt me dat ik zo vroeg moet vertrekken, we hadden nog zoveel dingen samen moeten doen. Je had me moeten zien afstuderen. Je zou me naar het altaar hebben gebracht en zo trots op me zijn geweest dat je kleine meid zo groot was geworden. En ook al zou je heel stoer doen aan de buitenkant, je zou vanbinnen kapot aan het gaan zijn omdat je enige kind al zo groot is. Je zou zo blij zijn geweest als ik je had verteld dat je opa zou worden.

Er zijn zoveel dingen  die een vader moet kunnen doen met zijn dochter in zijn leven. En het spijt me dat één van die dingen de voorbije zes jaar waren. Het is niet eerlijk dat een ouder zijn kind moet zien sterven. Het spijt me dat je je enige dochter verloren hebt. Wil je me wel iet beloven papa? Wil je me beloven dat je mama nog ontelbaren keren zal doen lachen en dat je voor haar gaat zorgen? Leef je leven zonder zorgen of spijt, papa.

 

Ik hou ontzettend veel van je

 

Je dochter’

 

Dit en een foto zijn de laatste dingen die ik nog heb van mijn dochter Cathy. Op de foto stond zij met een bolle buik alsof ze zwanger was. Op de achterkant had ze geschreven: ‘Het spijt me dat ik je geen kleinkinderen heb kunnen geven, papa. Toch wilde ik weten hoe het voelde om zo’n dikke buik te hebben en ik wilde het moment met jou delen. Ik hou van je!’

 

Ze is zo vroeg gestorven. Ook al was ze nog maar achttien jaar, ze wist bijna meer van het leven dan ikzelf. Ik heb me zes jaar ingehouden om te wenen, maar het heeft niet eeuwig geduurd. Het was verschrikkelijk om te zien hoe mijn dochter langzaam stierf voor mijn ogen en ik kon haar niet helpen. Ik kon haar pijn niet verlichten, niet op de manier als vroeger. Vroeger geloofde ze nog dat ik magische handen had en dat ik met een kusje alles weer goed kon maken. Maar mijn magische handen of magisch kusjes hebben haar niet kunnen redden van deze hel.

Ik had mijn pijn zes jaar proberen te verbergen omdat ik mijn lieve dochter niet nog meer pijn wilde geven door haar papa te zien lijden.

 

Ik beloof het je, Cathy. Ik heb geen spijt van de voorbije zes jaar en ik ben vereerd dat ik jouw papa mag zijn. Ik hoop dat je nu een beter leven hebt daarboven. Ik zie je op een dag aan de poort van de hemel, mijn dochter. Ik zal mijn leven leven zonder zorgen en ik zal je nooit vergeten. Soms kijk ik naar de hemel en in de wolken zie ik je mooie glimlach, die ik o zo hard mis. Ik kan me je prachtige gezichtje inbeelden en weer blij worden van die gedachte. Maar je stem is aan het vervagen in mijn hoofd, de manier waarop je mij riep toen je me nodig had. Ik kan me elk beeld voor ogen halen, maar elk beeld is zonder geluid. Ik mis je zo hard, mijn meisje en ik zou alles doen om je nog eens vast te pakken en jouw mooie stem in mijn oor te horen fluisteren.

Jij was mijn wondertje op deze wereld.

Ik hou van je, Cathy en ik zal je missen.

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...