King Baldwin IV

DIT VERHAAL IS GEBASEERD OP EEN WAAR GEBEURD VERHAAL. Regeren over een koningkrijk is niet makkelijk, zeker als we over Jeruzalem praten. Als er een koningkrijk is, is er ook een koning. Deze koning is erg belangrijk, hij heerst over 3 geloven, het christendom, De Joden, en de Moslims. Hij moet ze allenmaal in banen zien te leiden. Oorlogen winnen, en je zuster in bedwang houden om niet te trouwen met een man die alleen maar bloedbaden wil. En dit allenmaal als je in 1180 na.Chr Leeft. Deze koning moet dit allenmaal doen terwijl hij een Leper is. Hij draagt een silver masker, en handschoenen, Waarom? Dat kan je allenmaal lezen! Het is een lang Mooi verhaal. De waarheid van een koning die leide aan een vreselijke ziekte. Met een beetje Fantasie, en romantiek, Maar nog steeds heeft deze koning echt geleeft!

0Likes
2Comments
313Views
AA

1. 1180 Na.Chr

Proloog

Ik werd op mijn 13 gekroond tot koning, ik was een ontschuldig kind. Niet weetende, wat mij te wachten stond. De hel die moest komen. Een paar manden later, kreeg ik te horden van Gedfey dat ik een lepper ben.

De moslims zeggen dat het de straf is voor de ijdelheid van ons koningkrijk. De straf die mij te wachten staat in hel, zou nog veel erger zijn. Als dat waar is, noem ik het oneerlijk. Vanaf mijn 13e was ik verdoemd geweest.

Op mijn 16e won ik een veldslach van Saladin, de moslimse leider. Ik voelde vanaf dat moment dat ik de 100 zou halen, maar nu weet ik dat ik de 30 niet ga zien. We weten niet wat ons einde zal zijn, of welke hand ons er zal brengen. Elk moment, als ik in de spiegel kijk raak ik met mijn hand mijn masker aan Met mijn handen in handschoenen opgeborgen, net zoals mijn gehele lichaam. Huilen kan ik, dat ik nooit een opvolger kan krijgen van mijn vlees en bloed. Maar het staat zo geschreven. Ik kan niet anders dan doorzetten vechten. Ik heb het al veel verder gehaald dan dat ik dacht.

 

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...