Millioner kilometer

Lusica er 12 år og har en lille søster som er 5. De for at vide de skal flytte langt langt væk. Lusica prøver at få dem på andre tanker men det hjælper ikke det bliver bare være. så nu har Lusica kun hendes lille søster og deres hule. men kan de lave om på det? det kan du finde ud af hvis du læse denne her novelle.

3Likes
0Comments
361Views
AA

1. Flytte

Faren kaldte ude for køkkenet at Lusica og Mira skulle komme. 
Lusica så på moren som så lidt ked af det ud. Lusica fandt hurtigt ud over hvorfor. Faren fortalte nemlig at de skulle flytte. Men ikke bare over på den anden side af vejen eller ned til søn nej helt til Danmark. 
For Sverige til Danmark der må være flere millioner eller milliarder nej 100.000 milliarder kilometer tænker Lusica. 
"Men hvorfor far" spurgte Mira.
"Åhh lille Mira Ja det er jo fordi mig og mor mødtes i Denmark, hvor jeg er opvokset. Mor var på studie tur, og så var hun på diskotek og så mødtes vi og blev vi kærester. Mor og jeg aftalte at når du Lusica blev 12 år som hun er nu skulle vi flytte til Denmark". Mira sukkede og gik ind på sit værelse med små langsomme og triste skridt, imens hun mumlede et eller anden. 
"Men far hvad skal du arbejde som" spurgte Lusica. 
"Ja jeg har fået arbejde på en lille skole i udkanten af København. Og vi har faktisk fundet et hus rat tæt på. Vil du se det" sagde faren. 
"Nej tak!" Sagde Lusica og gik udenfor. 
Lusica satte sig på sin gynge, og tænkte på hvordan det var i Denmark. Hun kommer nok virkelig til at blive drillet fordi hun havde rød, langt, krøllet hår. I Denmark havde alle pige nok helt hvid kort hår. Tænkte hun. Og hvad men Mira hun bliver sikkert drillet med sine småbitte fødder. Det overlever Mira ikke hun hader at folk gør grin med det, selvom der ikke er nogen der har gjort det endnu, men det er jo også fordi de bor i Sverige hvor alle er så søde. Tænkte hun. 
Hun gik ind til sin far og mor og fortalte at de ikke kunne flytte for så vil hun og Mira blive drillet og alt det det. Faren kigget underligt på Lusica og så begyndte han at grine. "Lille Lusica". Lusica sendte ham et und blik. "Nåh ja STORE Lusica sådan er det slet ikke. Der er mange der har rødt hår". Lusica begynder at smile. Hun går ind på hendes og Miras værelse. Mira sad i den nederste seng og leger med en træ figur som hun har fået af deres mor. Lusica tog den anden træ figur og en snor og gik op i den oversete seng og lade sig. Hun bandt snoren om figurerne og hejste den ned. Og begyndte at synge om et vidunderligt sted. Mira grinet og sang med. 
banke banke på. Kom bare ind mor sagde de i kor. Hør her pige vi flytter om 5 uger sagde moren. De sukkede. De gad ikke at flytte. Jeg er heler ikke så glad men det skal nok blive sjovt. De sagde ikke noget.
"Nåh børst jeres tænder og gå så i seng".
"ja ja". 
Lusica og Mira elskede og synge foran spejlet inde de skulle sove.
Moren kom og gav Lusica hendes røde natkjole og Miras blå med Lilla prikker. Hun kysset dem godnat og slukkede lys. 

 

 

 

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...