You're the one

Michie ska få sin högsta önskan uppfylld. På sin 16 -årsdag får hon i present att åka till Japan och få se YOHIO uppträda. YOHIO är inte bara en artist för henne, utan personen som kom att förändra hennes unga liv.


0Likes
0Comments
284Views

1. Prolog

Jag kände Aprils blöta nos kittla mot min handflata. Utan att öppna ögonen lyfte jag på handen och stök fingertopparna genom hennes mjuka päls. Det var kvalmigt och fruktansvärt varmt, jag kunde inte stå ut mer än några få minuter innan jag drog av mig de lätt fuktiga lakanen och stegade fram till det tjocka fönstret. Jag fick knuffa till det rejält med handen innan det gled upp på vid gavel. Det kom en sval bris som fick mitt långa svarta hår att fladdra till en aning. Jag slöt ögonen och drog ett djupt andetag av den syrerika luften samtidigt som jag kände junisolen värma min bleka hy. Ännu en solig sommardag, fast inte vilken som helst. Min födelsedag. 

Jag joggade ner för trappan i bara pyjamas, som bestod av en magtröja och ett par mjukisshorts. Det första jag kände var doften av nybryggt kaffe och rostbröd, och hur mamma skramlade runt i köket nynnande på en sommarvisa hon alltid sjöng för mig när jag var mindre. Jag log för mig själv samtidigt som jag rörde mig mot köket. Men tydligen var jag inte tillräckligt diskret, för mamma hann upptäcka mig innan jag hann komma halvvägs. Hon rusade emot mig och slog armarna runt min midja.

-Grattis gumman, tjöt hon och borrade ner sitt ansikte i min halsgrop. 

-Du har ju till och med vuxit om mig, skrattade hon. 

Hon hade dukat upp frukost till mig på köksbordet. Den bestod av bröd, marmelad, te, jordgubbar, grädde, juice och yoghurt. Jag skrockade förläget, mamma var väldigt entusiastisk speciellt när det gällde min födelsedag. 

hela tiden när jag mumsade i mig frukosten satt hon och tittade på mig med ett hemlighetsfullt ansiktsuttryck. Det slutade med att mina ögon fastnade på den blommiga duken som låg på bordet. 

När jag var mätt och belåten sköt jag ifrån mig tallriken och tittade på mamma med en mycket misstänksam blick. Den ända förklaring jag fick var ett tunt kuvert hon sträckte fram mot mig, jag tog tveksamt emot det och mamma blinkade med ena ögat. En tydlig gest att hon ville att jag skulle öppna det. 

Inuti låg ett vanligt vitt ihop vikt papper. Försiktigt vecklade jag ut det och läste innehållet

Hej Gumman, jag älskar dig!
Eftersom jag vet hur mycket du
gillar YOHIO har jag planerat att du
ska få åka till Japan, flygbiljetterna är

bokade, likaså biljetterna till konserten

 Puss ♥ //Mamsen 


Jag tittade på henne med stora ögon några sekunder innan jag med ett lyckotjut hoppat upp i hennes famn, Jag älskar dig!! Hon strök sina fingrar genom mitt hår och gav mig en liten puss i pannan som  genast fick mig att börja rodna.

-Fast...vänta lite... Jag blev genast misstänksam och kände glädjen svalna rejält. Vart ska jag bo...?

-Hos faster Saya. Mammas ord borrade sig in i mig och jag svalde hårt.

-Jag vet att du inte är så förtjust i henne men hon är snäll om man lär känna henne bättre, och du får verkligen chansen när du ska bo hos henne. 

-Mm, mumlade jag fortfarande lite skeptisk. -Det kommer gå bra, sa mamma tröstande och blinkade mot mig igen. Jag litade på hennes ord och log svagt tillbaka.

  

 

 

 

 

 

 

 

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...