Simultankapacitet

Elsa börjar sista året på gymnasiet. Hon är tillsammans med ett år äldre Fredrik som har bil och allt. Men Måns börjar i Elsas klass. Elsa faller genast för honom och han verkar också intresserad. Men hon vill ju inte lämna Fredirk, de har det ju så bra. Hon inser att det inte alltid är så bra att ha många järn i elden samtidigt.

1Likes
0Comments
541Views
AA

1. Vid första ögonkastet

 

Jag hoppar upp på motorhuven och pussar Fredrik på pannan.

”Tack för att du körde mig.” säger jag milt med ansiktet nergrävt i hans mörkbruna hår. Jag får massa wax eller gelé runt munnen och jag reser huvudet igen.

”Varsågod, älskling. Jag måste utnyttja min körlicens nu när jag väl har fått den.” svarar han och jag skrattar. Jag har redan fått mitt körkort med hjälp av massa privatlektioner.”Vad som helst för min prinsessa!” han lyfter ner mig från motorhuven och ger mig en kyss. Jag ser Dina och Joanna sitta på en bänk längre bort och titta på oss, så jag antar att de väntar på mig. Jag säger snabbt ”Hejdå, vi ses efter skolan!” och skyndar iväg mot dem.

”Åh, jag önskar jag hade pojkvän!” säger Dina avundsjukt när jag kommer fram till dem.

”Jag med!” instämmer Joanna. ”Och speciellt någon som är äldre, som Fredrik...”

”Du har sån tur, Elsa!” Dina lägger armarna i kors över bröstet.

Jag fnissar ”Åh, kom igen! Han är bara ett år äldre än oss! Och vi har bara varit tillsammans två månader! Man vet aldrig vad som händer, ni hittar väl också någon...”

Vi börjar gå mot ingången till andra rings lokaler.

”Ett år är bättre än inget år!” protesterar Joanna.

”Och två månader är bättre än inga månader!” säger Dina och vi skrattar.

Det är första dagen och det vimlar av folk i korridorerna. Vi får knuffa sig fram till våra skåp där jag lägger in cirka sjuttio anteckningsblock. Jag tar ett av dem och vi börjar gå mot aulan. Vi sätter oss näst längs fram och när jag tittar bakåt sänds det en ilning genom hela kroppen. Jag kollar den vackraste killen jag någonsin sett rakt in i ögonen. Han har blont hår som är draget år höger sida, hans ögon är stora, gnistrande smaragder och hans mun är ett streck med ändarna böjda uppåt. Hans skrattgropar några centimeter nedanför ögonen och i mungiporna för mig nästan att dö. Han har skarpa ansiktsdrag och är klädd i en lila t-shirt. Lila. Min favoritfärg. Jag slår vad om att hans överkropp nästan bara består av muskler. Och det är inte Fredrik.

Jag vänder bort blicken och sätter mig rakt igen. Jag armbågar Joanna hårt i sidan så att hon skriker till.

”Vad gör du!?” viskar hon.

”Vem är det...?!” frågar jag och nickar bakåt med huvudet. Jag sneglar bakåt och ser att han är på väg hitåt.

”Vem?” Joanna vänder sig om och spanar ut över alla elever.

”Sluta” väser jag mellan tänderna ”Han kan se oss!” jag drar ner henne i stolen och ser att han är vid raden bakom oss. ”Han där...” Jag nickar med huvudet och både Joanna och Dina förstår.

”Aha... Jag tror han heter Måns. Han är ny, han ska gå i vår klass.” viskar Dina glatt.

Han har gått förbi vår rad och längst stolarna längst fram. När han går förbi oss fångar de gnistrande smaragdögonen min blick och han säger ”Hej...!” med den finaste rösten jag någonsin hört. Som sockervadd med chokladsås och strössel på. Mjuk och söt. Jag öppnar munnen och hör hur jag stammar ”H-h-he...” men min röst dör ut på slutet. Jag biter mig i läppen och han släpper inte min blick för än han har satt sig, tre stolar bort från Dina. Jag önskar att han satte sig längre bort, så han inte skulle höra vad jag sa, fast jag kände att jag ville vara nära honom, även om jag bara vetat vem han är i ungefär en halv minut. Jag tar upp min mobil och skickar ett sms till Dina och Joanna där det står: ”Om jag inte hade haft Fredrik skulle jag gått rakt fram till honom nu!” Dina var först med att svara: ”Elsa!” hon ger mig en blick och skrattar tyst. Joanna tar jätte lång tid på sig att skriva och jag förväntade mig en jätte lång text men hon skrev bara: ”Jag med...” Fan. Då får jag honom inte för mig själv.  

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...