Fix my heart

Hvordan ville dit liv være, hvis du kunne gå hen og dø når som helst, hvor som helst?
Hvis du skulle leve med en dødelig sygdom, uden hår på dit hoved, og ingen styrke eller kræfter?

Tænk hvis du havde, en hjertefejl.

2Likes
0Comments
518Views

1. Prolog

12/04-1995

 

"Carsten, jeg har sindsygt ondt i min mave, jeg tror jeg mister barnet. Den bevæger sig slet ikke!" skreg Jeanette, som er mor til den snart nyfødte, Chili. Chilis far, så helt skræmt ud og stod skælvende med telefonen i hånden. "Skal jeg ringe.. Eller?" Han stirrede på de mange dråber blod på gulvet. "Bare få mig afsted, NU! Der er noget alvorligt galt!"

Da de nåede frem, lå Chili næsten bevidstløs inde i maven. Jeanette skreg af smerte, og Chilis far, Carsten, stod som en stiv pind midt på hosiptalsgulvet. Chilis mor blev ført ned til en afdeling, som var lavet til 'gravide med problemer'.

De fik opereret Chili ud, gennem kejsersnit. Hun var født 1½ måned for tidligt, og det aller værste var..

At Chili fik et hjertestop, sekundet de tog hende ud.

En overlæge gik ud og fortalte Carsten den dårlige nyhed, og hen brød fuldstændig sammen. Han ville ind og snakke med sin kone, men fik ikke lov. Hun var i stor livsfare.

Chili's første forsøg på genoplivning, mislykkedes. Men anden gang.. Anden gang kom der positive signaler, og Chili græd. Lægerne åndede lettede op, og gik ud og fortalte den nybagte far det.

"Bare sådan lige?" græd han, og rettede rystende på sine briller. "Tjaa.. Nu skal vi så til at undersøge om der skulle være en hjertefejl, det ses nemlig engang imellem ved genoplivning. Men De skal ikke være bange, der er proffessionelle læger tilstede" lægen nikkede tilfreds til Carsten, og gik ud.

Chili's far sad tilbage med en kone i livsfare, og en datter med, måske, hjertefejl.

Og så skete det frygtelige, Jeanette fik et hjertestop. Lægerne prøvede flere gange at genoplive hende, men det mislykkedes hver gang.

"Ville i ikke nok prøve igen?" spurgte den grædende far, og lægerne nikkede kort på hovedet.

Og så skete det.

"Hun.. Hun trækker vejret?" en læge lød helt forbavset, og kiggede en ekstra gang på hjertelinjen. "HUN TRÆKKER VEJRET!" alle lægerne klappede, og grinede.

En læge gik ud til faderen, og han blev så glad at han krammede lægen. "Tusind tak" han smilede varmt, og længtes efter sin dejlige kone. Lægen har et smil klistret fast på ansigtet. "Vi plejer ikke at kunne genoplive efter tredje forsøg, men denne gang virkede det efter 6 gange! Så der findes altså mirkaler.." Carsten smilede.

Men hvad med Chili?

Carsten fik lov til at gå ind til Jeanette og fortælle det hele, før en læge gjorde det. Jeanette gik nærmest i chok, over at have været død en halv time.

Men hvad med Chili?

Imens Chilis far var inde hos sin kone, undersøgte lægerne Chili.

De fandt desværre en hjertefejl på det lille barn, og lægerne gjorde sig klar til at fortælle forældrene at deres lille nye, er født med en farlig hjertefejl.

"Ja, det ses på den lille nyfødte pige, at hun desværre er født med en lille hjertefejl. Intet alvorligt her" Løj overlægen. Carsten og Jeanette græd, og græd. "Hvor gammel bliver hun, tror i?" hulkede Chilis mor. ".. Hvis i er heldige.. Bliver hun tolv år, det er det ældste vi har set, med denne hjertefejl"

Forældrene brød fuldstændig sammen.

I løbet af dagen kom der en masse mennesker fra "Se og hør", og "ude og hjemme", og ville interwieve de nybagte forældre. Rygtet om de to hjertestop, genoplivningen på Chili, genoplivningen på Jeannet efter 6 gang, og den knuste far spredt sig til hele Danmark.

Det fik dem kun til at føle værre.

"Vi kan ikke fortælle hende det.. Ihvertfald ikke før hun er gammel nok" hulkede Jeanette. "Jaa.. Spørgsmålet er bare om hun bliver gammel nok"

Join MovellasFind out what all the buzz is about. Join now to start sharing your creativity and passion
Loading ...