Mumble Discussions: Sådan en strøtanke?

 • Maria Louise Persdatter

  mumbled "Sådan en strøtanke?"

  2 Likes
  Jeg kom i går på en idé på arbejde, og i stedet for at lade den falde til jorden, tænkte jeg, at det måske var værd at dele den herinde. Hvis I er nogle af de ældre movellister, vil I se, at denne idé ikke ligefrem er unik.

  Det er nemlig en skrivegruppe, der foregår på Facebook? Hvorfor?
  Selvom at Movellas rent faktisk har gruppefunktionen, så fungerer den ikke optimalt i forhold til notifikationer osv. Jeg bruger selv Facebook som et værktøj til at række ud til andre, der også deler en kærlighed for skrivning. Men det jeg mangler er et sted, hvor der findes flere unge. Lige nu bruger jeg både ForfatterForum og Skriverejsen, som er fantastisk, fordi man typisk kan hjælpe hinanden, når man ikke selv lige kan finde ud af noget. En stor del af de deltagende er dog voksne og skriver i helt andre genre end mig. Der synes jeg jo, at Movellas' målgruppe og personligheder er fede!

  Min idé er derfor at lave en form for 'indercirkel', hvor alle, der har lyst, er velkomne. Facebook-siden er dog ikke ment som at skulle omhandle Movellas, men mere skrivning generelt. Det er altså ikke om hvordan man får flere læsere, hvordan man laver bedre covers osv. I stedet vil det handle 110% om skrivning.

  Det smarte ved Facebook er, at du i forvejen er online. Hvis der bliver lagt en ny kommentar op i gruppen, så får du en notifikation, hvor man omvendt i Movellas forum selv skal falde over tråden i forum-funktionen. Det gør, at du har meget større sandsynlighed for at få hjælp. Jeg har også en forventning til, at der er en gensidig interesse i både at hjælpe og få hjælp.

  Jeg har tænkt, at man måske kan lave en ugedag, hvor man kan indsende et uddrag fra en historie, hvor man tænker 'ah shit, det her er noget sludder, hvordan kan jeg gøre det bedre'. Måske på max 600 ord, så det ikke tager overhånd. Sådan kan man også få andres øjne på ting, uden at du behøver at skulle have skaffet betalæser osv, hvis du slet ikke er så længe i processen.

  Derved er gruppen jo brugbar, uanset om du har intentioner om at publicere historier på Movellas eller om det er fordi, du skriver på ting i det private, du har henblik på at udgive?

  Jeg undskylder for, at dette nok er noget sludder. Jeg håber, at det giver god nok mening. :p
  C. R. Håkansson
  9 months ago
  1 Like
  Jeg er på!
  Jeg er også medlem af de grupper, du nævner - men ja, mange af dem skriver i helt andre genrer og til andre målgrupper, så en gruppe for unge lyder super godt! *klappe-emoji* :D
  Idaharenhue
  9 months ago
  1 Like
  Jeg er megapå, hvis det er! har mange løse tekster, der aldrig rigtigt sker noget med, så det lyder vildt fedt!
  Jeg kender heller ikke rigtigt folk, der skriver. Det har meget været en privat hobby, som jeg ikke har delt, så tanken om et netværk lyder så skønt xx
  Sofie R. E.Editor
  9 months ago
  Jeg vil gerne være med :)
  C. R. Håkansson
  9 months ago
  Er der så ikke bare en af os, der opretter en gruppe? :))
  Bøgernes Prinsesse
  Jeg er super meget med! men er der ikke allerede en facebook gruppe?(jeg er i hvertfald del af den)
  Bøgernes Prinsesse
  Der var en nanowrimo gruppe, der skiftede navn til Skrivegruppen. Mener den er åben.
  Louise Àgger
  9 months ago
  Jeg vil super gerne være med, hvis i beslutter jer for at oprette en. :)
  Maria Louise Persdatter
  1 Like
  Altså, jeg opretter gerne en gruppe selv, hvis det er. q:
  Mizulla
  9 months ago
  lyder som fed ide
  P_i_n_k
  9 months ago
  Jeg er så meget på. Fantastisk ide
  #Always...
  9 months ago
  Jeg er på!!!
  annikarys
  9 months ago
  Jeg ansøger også lige gruppen - jeg vil super gerne holde mit skriveri mere ved lige :))