Mumble Diskussioner: Datid eller nutid

 • SLWagner

  mumbled "Datid eller nutid"

  3 years agoSvar
  Jeg har problemer med at finde ud af, hvad der lyder bedst til min nye historie. Så jeg håber at i kan hjælpe mig '-.-

  En lyshåret kvinde lå på en seng. Hun var svedig, og man kunne se hun var nevøs. Hendes kindben var flotte og markeret, og jeg kunne ikke lade være med at beundre hende. Hendes ansigt var helt modsat mit, jeg havde store æblekinder, små læber og blå øjne. Hendes øjne var helt nøddebrune, det eneste vi havde til fælles, var vores lyse hud. Alligevel følte jeg mig knyttet til hende, som om et usynligt bånd bandt os sammen. Jeg gav efter for min trang og gik tættere hen mod hende.

  En lyshåret kvinde ligger på en seng. Hun er svedig, og man kan se hun er nevøs. Hendes kindben er flotte og markeret, og jeg kan ikke lade være med at beundre hende. Hendes ansigt er helt modsat mit, jeg har store æblekinder, små læber og blå øjne. Hendes øjne er helt nøddebrune, det eneste vi har til fælles, er vores lyse hud. Alligevel føler jeg mig knyttet til hende, som om et usynligt bånd binder os sammen. Jeg giver efter for min trang og går tættere hen mod hende.

  Hvad synes I, kan nemlig ikke selv beslutte mig ..... </3
  Amalie V
  3 years ago
  Jeg er ikke til stor hjælp, da jeg synes, den første del er bedst i datid, og den sidste del bedst i nutid... ^^ men synes du skal holde fast i datid, da det (efter min mening) lyder bedst i længden. <3
  kaffe
  3 years ago
  Det kommer selvfølgelig helt an på hvordan din historie har tænkt sig at være - om den vil lyde bedst i datid eller nutid som en helhed. Jeg kan godt lide det i nutid, da det føles som om man er med til at opleve det i øjeblikket og ikke en erindring man læser om - men hvis det er sådan det helst skal læses, er datid også rigtig godt. :)
  Damana
  3 years ago
  Personligt synes jeg ikke, at det handler så meget om, hvad der lyder bedst. Det handler om, hvilken fornemmelse du vil give læseren. Fx. er nutid godt, hvis man gerne vil placere læseren i historien lige nu og her. Med datid kan man til gengæld lave forudgreb, og fortælleren kan vide noget på forhånd osv :)
  SLWagner
  3 years ago
  Mange tak for hjælpen alle sammen ;) <3