Månedens bøger

af , fredag 1. september, 2017
1 Like
Månedens bøger

MÅNEDENS BØGER

HVEM, HVAD, HVORFOR

Som titlen fortæller, så vil det her være et led i en lang række af blogindlæg om bøger. Det her går ud til alle, der elsker at læse og/eller mangler noget læsestof. 

 

Basics first: 

· Jeg anmelder/anbefaler to bøger, efter min egen lille skabelon: Hvem, hvad, hvorfor. 

· Vurderingen af bøgerne vil være i form af romber (  ), skalaen går fra 1 - 5, hvor 5 er det bedste. 

NB! Synes du, at jeg skal anmelde/anbefale en bog, så skriv det i kommentaren, og så bliver det måske en af de næste bøger jeg anbefaler/anmelder.

Der er ikke mere at sige, så let's go! 

 

A work in progress

Forfatter: Connor Joel Franta

 

HVEM, HVAD, HVORFOR

Connor Franta er en af min absolutte favoritter. Udover at være forfatter til den meget skønne bog 'A work in progress', så er han også youtuber, så hvis du synes, at du har hørt hans navn før, så er det nok fra Youtube. 

Jeg faldt over 'A work in progress' sommeren 2016, hvor jeg var på bog-shopping til sommerferien. Jeg brugte en hel time i Arnold Busck den dag, men da jeg først havde fundet 'A work in progress', så kunne jeg ikke lægge den fra mig.
Der var to ting, der fangede mig ved bogen, det første var
 coveret, der er virkelig enkelt og sødt, det andet var bagsideteksten, der virkelig fangede mig. 

Jeg kan roligt sige, at 'A work in progress' appellerede til mig ved første øjekast. 

'A work in progress' er et memoir, der lader læseren tage del i de mest følelsesladede steder i Connor Frantas liv. Bogen er utrolig velskrevet, og det er helt sikkert, at man fælder en tåre en gang eller to, når man læser den.

Udover at bogen er godt skrevet, så er den også meget behagelig at læse, fordi den er så æstetisk. Connor Franta har sat en masse billeder ind i 'A work in progress', der gør den meget tiltalende. 

I 'A work in progress' fortæller Connor Franta om sin egen oplevelse med at fortælle sine forældre og søskene, at han er homoseksuel, samt hvordan de reagerede. Oveni det, så indholder 'A work in progress' en masse råd og oplevelser, der er lette at relatere til. 

Connor Franta fortæller om alt lige fra, hvordan man siger nej, til hvordan High School (gymnasiet) påvirker én, samt hvordan man klarer sig i gennem det.

Efter min mening, så er der værdifulde råd i bogen, der kan hjælpe en læser.

 

Jeg giver 'A work in progress' 5 romber, fordi den er fængende, humoristisk, og så rammer den de rigtige steder. 

◊ ◊ ◊ ◊ ◊

Af samme forfatter: Note to self

 

 

Holding up the universe

Forfatter: Jennifer Niven

 

HVEM, HVAD, HVORFOR

Jennifer Niven er en af de forfattere, der har gjort størst indtryk på mig. Hun formår at formidle det at være ung og anderledes på den mest gribende og rørende måde. 

'Holding up the universe' stod på min ønskeliste til sidste års jul (2016), og jeg er så glad for, at jeg fik den i julegave, for den har ændret mit perspektiv på livet.  

'Holding up the universe', er en fortælling om Libby Strout, der er meget overvægtig, og Jack Masselin, der lider af prosopagnosi - ansigtsblindhed.
Som historien udvikler sig, ligeså gør ens følelser for de to hovedpersoner, der har hver deres ting at slås med. 

Selvom 'Holding up the universe' har en smule kliché over sig, så gør det den absolut ikke dårlig. Bogen appellerer til de unge læsere, og den tager i hvert fald fat i ting som unge kender til. 
Skal jeg være hudløs ærlig, så tror jeg ikke, at jeg ville være foruden denne læseoplevelse, 'Holding up the universe' er absolut fantastisk!


Jeg giver 'Holding up the universe' 5 romber, fordi den simpelthen er så velskrevet og gribende, at alle burde give sig tid til at læse den. 'Holding up the universe' viser en ny form for teenager, jeg i hvert fald ikke har set før, hvilket også er et plus på kontoen.

◊ ◊ ◊ ◊ ◊

Af samme forfatter: All the bright places

 

Jeg håber, at de her bøger vækker interesse og glæde hos andre, ligesom de har gjort hos mig.

Begge bøger jeg har listet er engelske, men 'Holding up the universe' kan fås på dansk som 'På kant med livet'. Både 'A work in progress' og 'Holding up the universe' kan købes på Saxos hjemmeside, til rimelige priser. 


Jeg håber, at du/I nød at læse den første blog om bøger, og ser frem til den næste, det gør jeg i hvert fald!
Peace out and read a book!

 

Loading ...