Farligt emne. Religion!

af , tirsdag 21. februar, 2017
2 Likes
Farligt emne. Religion!

Farligt emne. Religion!

I Danmark har vi religionsfrihed. Du kan tro på lige hvad du vil. Kristendommen, Jødedommen, Hinduisme, Islam osv. Men selv om vi er det lykkeligste land, tror jeg stadig vi er meget ulykkelig. Vi har ikke religionsLIGHED. Hvorfor? Godt spørgsmål. 

Se på dine venner, og fortæl mig hvad i har tilfælles? Måske er det interesse, samme kropsbygning, hårfarve, samme seksualitet, måske ligner i hianden virkelig meget eller måske deler i samme religion?

Hvor kender i så hianden fra? Fodbold? Skolen? Natklub eller en fest? Måske en Kirke eller andre helligesteder (moskeer osv.)

Fortæl mig så... Hvad synes du om kristendommen? Mange vil sikkert sige: "Det vel helt fint, jeg er ligeglad." Mens andre vil sige. "Gud er mit et og alt." Og en 3. vil sige. "Ikke noget for mig." Okay, fair nok. Du har ytdingsfrihed, du må tale frit, og have din egen mening. 

Fortæl mig hvad du så synes om Islam. Kan allerede fornemme at mange vil sige. "Jeg synes det er skræmmede, at de kommer og tager 'vores land'  som om vi ikke har noget og skulle have sagt." En anden gruppe siger. "De skulle bare skydes. "  og en 3. siger. "Jeg har ikke noget i mod dem. " Selv om man måske inderst inde har lidt i mod dem...  

Jeg vil gerne lige tilføje her, at det er ikke 'dit land', det er heller ikke din verden og verden er ikke fair mod nogen. Vi har alle vores fordomme, om hinanden og om religion, men HVIS vi alle sammen tror på, at ALLE er skabt af en eller anden gud, og alle er fra lige DEN gud, kommer vi så ikke fra den samme? Er vi så ikke søskende?

 

Jeg har oplevet en jeg kender, hvor grusomt det kan være ikke at blive accepteret på grund af tro. Jeg går jo på en kristen efterskole, og fordi stor set ALLE tror på gud og jesus og den hvide due (Helligånde)  så er der bare nogen der også er det modsatte. Og det SKAL man acceptere.  Jeg har to drenge venner her på skolen der er Satanisme, og jeg spurgte så ind til hvad det var. De sagde så.

 

"Det er f.x at du ser mange af de kristne synder som en nydelse. (Sex før ægteskab, druk osv. ) I satanisme er gud ikke ond, han er der faktisk ikke. Satan er heller ikke ond, men han er heller ikke god. Han er en 'gråzone' han er ikke med eller i mod nogen. Man tror på at mennesket er den overlegne race og at du skaber selv dine handliger. Det er ikke gud, eller satan der skaber den for dig."

Og det giver okay mening. Men ligesom i andre religioner, er der flere sider af den 'sag'  altså andre måder at fortolke ting. Når jeg forklare det på den måde, lyder det jo slet ikke så voldsomt vel? 

Sidste år, var jeg og mine venner  på tur, sammen med efterskolen. Det var ude i en skov af en art, og vi besluttede os for at tagne et pentagram. Det gjorde vi så. Jeg gjord edet jo mere for sjovs skyld, men de tog jo noget af det seriøst. Hvilket jeg har respekt for.  Pludselig kommer der to kristne piger og ser det de har gang i.

 

En uge sener får de skæld ud for at have tegnet et pentagram, hvilket jeg iikke forstår. De skal kunne acceptere andre religion, det står der at de skal som efterskole. Hvorfor skal de så have skæld ud for det? Vi provikerede jo ikke nogen, vi hjernevaskede heller ikke nogen. Jeg kan ikke forstå hvorfor de må be til gud, og alt det, når de ikke engang må føre deres retualer for sig selv i en skov hvor ingen burde kunne tage sig af det. 

Vi har frihed, men ikke ligehed. Jeg synes det er så synd for dem, at de ikke må udtrykke sig for den de er, eller for det de tror på.Der var ikke noget blod, eller offring, eller andet hulabula ting som der er på film, når det kom til satanisme. Satanisme er jo slet ikke så slem som i kristen dommen. I biblen står der jo, at kvinder skal stenes til døde, og i følge USA er det at være homoseksuelt en synd. 

 

Hvis alle religioner siger, at de går ind for kærlighed som de nu siger de gør. Hvorfor viser vi så ikke den kærlighed overfor hinanden, og respktere hinaden. 

Nu vil jeg lige forklare to ord, der har stor forskel.

At acceptere, betyder, at du giver dem ret til at være her. de må gerne være her.

At respektere, betyder, at du respekterer deres religion og forstår hvorfor de handler som de gør, og at du ikke tvinger dem til at gøre andet. 

Der er forskel, og vi mangler simpelhen at respekter hinandens kultur og religion. Jeg siger det kun for alles bedste. Vi skal jo alle sammen gå rund her. 7,4 miliarder mennesker, der har hver sin religion og holdning. Vi skal jo alle sammen være gode mennesker overfor dem vi møder.

Hvorfor skal en religion så komme i vejen? Hvad har det af betydning. Vi bliver nød til at forstå, at ikke alt er sort og hvidt. Det er for sygt, at vi skal leve af fordomme og løgne.

Vi kender jo ikke en skid til det. Og jeg har helt sikkert også udtrykket mig lidt forkert, men så længe at du forstår hvad jeg mener. Er jeg glad. Skal lige siges at jeg ikke er religiøs, jeg tror ikke på noget. Og det er der også en masse der gør. Jeg skriver mere til alle dem der tror på noget.

Jeg er ateis. Jeg tror ikke på noget, vi mennesker skaber selv vores verden, ikke en gud. Det er det jeg tror på, og det har jeg lov til. Det er min ret. Om du så vil behandle mig anderledes fordi det ikke er det samme, det er op til dig. For nej, vi har ikke lighed, kun frihed. 

 

 

 

 

Håber at jeg kan få noget respons, vil gerne høre jers mening. Tak. Elsker jer. <3

Loading ...