Science Fiction!

af , onsdag 7. december, 2016
4 Likes
Science Fiction!

Erfaringer fra en Sci-fi-fan

Hvilke bøger skal du læse, og hvad tænker forlagene? Læs med her!

 

Af BeSkydreamer

 

 

Personlige erfaringer

Jeg tror vi alle sammen kender spørgsmålet ’hvilken genre skriver du så i?’, når vi siger til folk at man skriver og drømmer om at være forfatter. Når jeg blev stillet det spørgsmål, begyndte pulsen at stige, for hvad var min genre? Jeg havde den opfattelse, at jeg skulle have en genre. Men indtil for ½ år siden vidste jeg ikke hvilken genre jeg fortrak. Men så skete det. Jeg fandt min genre - science fiction. Selvom jeg var vokset op med science fiction, og faktisk ret ofte skrev i den genre, var det først for halvt år siden, at det gik op for mig, at jeg elsker science fiction. Det var ligesom i tegnefilm hvor en pære lyser over ens hoved. Jeg følte mig lettet og glad. 

 

Desværre opdagede jeg så hurtigt at udvalget af science fiction bøger er meget begrænsede. Jeg gik rundt i boghandel til boghandel og fandt de samme 5-9 bøger. Når jeg spurgte om hjælp blev jeg ofte vist til sektioner med fantasy. Til sidst kom jeg til konklusion, at science fiction bare ikke er særligt hipt eller populært som andre genrer.

 

Boganbefalinger

Jeg oprettede mig på e-reolen og forsøgte mig der. Her fandt jeg bogen ’Ready Player One – spillet om OASIS’ af Ernest Cline. De 486 sider slugte jeg alt for hurtigt og jeg nød hver side i bogen. Nu havde jeg også en yndlingsbog!

 

Caldera trilogien af den danske Mette Bundgaard Laursen er værd at tjekke ud. Hendes serie ligger tæt under Cline på min favorit liste. Jeg læste hendes tre bøger på blot TO dage mens jeg var på ferie. 

 

’9 år efter loopet’ af Peter Adolphsen er en ganske special og anderledes bog. Den er kort og hurtigt læst. Der er nogle ting, som man først fanger anden gang man læser bogen. Hvis man er til de lidt anderledes ting kan den anbefales.

 

Lige nu læser jeg ’Uplink’ af Claus Holm, som jeg mødte til Herlufsholm fantasy bogmesse. Jeg er godt halvvejs i bogen og er fanget. 

 

 

Som genre

Den Store Danske definerer science fiction følgende: ”litteratur- og filmgenre, hvis handling oftest er henlagt til fremtiden eller en fjern fortidsverden, men som også kan foregå i nutiden eller en nær fortid.” Så science fiction er faktisk en ret bred genre. Ofte forgår de i en fjern eller nær fremtid og tit i en dystopisk verden. 

 

Science fiction er desværre ikke særlig udbredt og bliver ofte set ned på. Nogle beskriver det som en genre for børn. 

 

Flere af de forfattere jeg har talt med oplever at når de har haft et science fiction manuskript til vurdering bliver svaret ’historien er god, men kan du fjerne science fiction delen?’ eller ’der er et for lille et marked til science fiction’. Nogen gange bliver science fiction romaner udgivet under ’fremtidsromaner’ for at undgå der reelle genre navnet. Men lige nu får rorlagene flere og flere antal science fiction manuskripter så måske kommer der en science fiction bølge? Jeg kan kun håbe, og måske bliver det en af os, som starter bølgen?

Loading ...