Sådan udvikler jeg min kreativitet

af , fredag 4. november, 2016
1 Like
Sådan udvikler jeg min kreativitet

Jeg skriver ugentligt mange historier (især inden for fantasy og realisme). Det er en beskæftigelse, som jeg elsker at arbejde med – og gerne bruger de fleste af mine vågne timer på. I den anledning er det vigtigt, at jeg konstant udvikler min kreativitet, så jeg aldrig løber tør for idéer. Dette blogindlæg skal handle om, hvordan jeg arbejder med min kreative hjernehalvdel.

Jeg læser mange bøger og får idéer

Der ligger altid mindst én bog på mit natbord, da jeg nyder at læse bøger (danske såvel som engelske). Jeg blev først bidt af at læse, da jeg blev voksen – og nu kan jeg slet ikke leve uden mine bøger. Jeg har endda skabt min egen bogreol, hvor der står omkring 120-130 bøger klar til at blive læst.

Når jeg læser, slapper  jeg af og får mange gode idéer til nye historier. Jeg læser sjældent mere end 5-6 sider af en bog, før jeg må afbryde læsningen for at skrive mine idéer ned på min notesblok. Det kan godt virke lidt forstyrrende, men det er svært at undgå, når jeg får så mange gode idéer undervejs.

I øjeblikket har jeg 12 idéer på tegnebrættet, som jeg forventer at arbejde videre med inden for de kommende år. Det er svært at følge med, når jeg hele tiden får nye idéer, men ikke har tid til at føre alle idéer ud i livet.

Jeg kan i øvrigt anbefale at læse denne bog om kreativitet: https://www.saxo.com/dk/kreativitet_julia-cameron_haeftet_9788759509814

Strikning er guld værd for mig

Strikning er en aktivitet, som jeg beskæftiger mig med, når jeg har tid. Lige siden folkeskolen har jeg elsket at strikke, ligesom jeg har været stor fan af andre former for håndarbejde. Jeg er også så småt begyndt at brodere og hækle, som ligeledes er med til at styrke min kreativitet.

Jeg læste på et tidspunkt, at strikning er med til at styrke både hukommelse og kreativitet. Det vidste jeg ikke helt, om jeg skulle tro på, men nu er min tvivl blevet gjort til skamme. Jeg har nemlig oplevet, at jeg er blevet meget mere kreativ, siden jeg begyndte at strikke. Der bliver hæklet på livet løs i min lille stue, hvor jeg strikker kreationer til mig selv og mine børn.

Jeg er bl.a. blevet fan af at arbejde med islandsk garn, som jeg har fået anbefalet af en god ven. Jeg køber ofte islandsk garn på nettet, hvor jeg har gjort mange gode handler. Det har jeg gjort her.

Inspiration via blogs og sociale medier

Jeg følger rigtigt mange forskellige blogs samt sociale medier, hvor jeg suger til mig med inspiration. Det handler ikke om, at jeg ”stjæler” andres idéer, men jeg kan mærke, at jeg bliver mere kreativ, når jeg får inputs fra andre. Jeg følger både kendte og mindre kendte forfattere, som er dygtige til at inspirere.

Jeg tror, at det er en rigtig god idé at arbejde på sin kreativitet. Hvad end du vælger at læse bøger, strikke eller finde inspiration på nettet, så bør du også tænke over, hvordan du bliver mere kreativ. Jeg er overbevist om, at du også kan finde værdi i de tiltag, jeg benytter mig af.

Loading ...