Mad Tirsdag

af , tirsdag 11. oktober, 2016
Mad Tirsdag

 

Mad Tirsdag (med opskrift)

Det er tirsdag og nej ingen tinder her, men til gengæld har jeg mad og meget af det.

Min yngste bror og mor går til svømning tirsdag aften, så derfor er det blevet min pligt at lave mad. Jeg er ikke super glad for tiltaget, da jeg er lidt på udebane i køknet. Men når det nu skal være så lad mig da få noget ud af det.

I dag står den på blomkålsgratin og hambarryg.

 

Billede af mit forsøg:

 

Tid: 30-35 min forberedelse

(60 min koge tid)

Ingredienser (4 personer):

Et blomkålshoved

Vand

Salt

Ca. 100 g hvedemel

4 æg

10g smør

rasp

 

Sådan gør du:

Sæt oven på varmluft og 175 grader, så den kan varme op.

Først satte jeg hambarryggen over, da den skal have en time på kog en 30-35 min stående i vandet efter, så den ikke bliver tør.

Når den er sat over er det blomkålen. Før fjerner man de yderske blade på bolkålen, dernæst skær men den i mellem store bukætter. Bukætterne skal i kogene vand og koge ca. 4-5 minutter. Efter kogning skal de i en si eller dørslag så vandet kommer fra.

 

Mens de koger skal man tag 100g hvedemel og halvanden dl mælk som skal i ryge. Rør det godt sammen og sæt det over varme.

Tilsæt så smør og  halvanden dl mælk igen. Det hele skal rørs op under varme til det bliver en tyk grød/dej.

Tag gryden af varmen og lad den stå et øjeblik.

 

Del nu æggeblommer og æggehvider hver til sit. Se videoen under her, for en let måde at dele dem op. Tricket starter ved 00:27.

 

Æggeblommerne rør i grøden, men æggeblommerne bliver piskede stift. Tilsæt salt og pepper til grøden, før du blander blomkål og grøden sammen i en stor skål. Tilsæt æggevider lidt af gangen og rør med runde bevægelser så man ikke slå luften ud af dem.

Hæld nu hele massen i et smurt ildfastfad (smør eller olie), og kom rasp på toppen. Sæt det derefter i oven og lad de få 50-60 min.

 

God appetit.

 

Opskriften har inspiration fra Arla, med visse til rettelser.

Loading ...