Hvordan overlever man en dag med menstruationssmerter?

 Hvordan overlever man en dag med menstruationssmerter? 

Vi er ret mange piger her på movellas, og jeg tænker jeg ikke er den eneste som døjer med grimme smerter hver gang russeren kommer forbi? Så her har jeg samlede mine metoder til at overleve en dag med i skærsilden. Og nej, ingen af dem indebære særlig medicin, voodoo eller  heksekunster, du kan være helt rolig. 

1)   Kom ud af sengen.

Hvor slemt det end er, så bliver det ikke bedre af at ligge stille. Kom ud af sengen og få fokus på noget andet end smerterne, også selv om du helst bare vil ligge i fosterstillinger under dynen der hjemme.

 

2) Få trænet.

Selvom det ikke lyder behagligt, så kan en løbetur eller en god gang zumba tag livet af de fleste smerter for en stund. Og lad nu vær med at træne dig selv i stykker. Du behøver ikke presse dig selv til yderste når det er. Bare kom ud og rør dig lidt, det er nok.

For mig hjælper træningen ikke med smerterne hele dagen/natten, men ofte træner jeg inden sengetid, så jeg er træt og smerte fri når jeg skal sove, så kan jeg normalt falde bedre i søvn.

 

3)   dirk meget…

Vand, for det første. Drik ekstra vand, så du ikke dehydrere. Derefter så drik te, kakao og kaffe (gerne uden koffein - nogle undersøgelser mener koffein er med til at forstærke smerterne). Men varmen fra disse drikke kan lindre smerterne.

 

4)   Varme er din ven.

Har du mulighed for det, så tag et varmt bad, hvor du særligt har varmt vand mod underlivet. Hvis du ikke har det, så kan man købe varmepuder. Varmepuden skal - med et lag tøj i mellem - liggers mod smerte stedet og så vil varmen igen tag sig af nogle af smerterne.

Min varmepude er klart min bedsteven så længe jeg har ondt. Jeg bruger den alle steder i mit hjem. Den kan ikke tag det hele, men den gør det muligt for meget sidder op ved mit skrivebord og arbejde.

 

5)   Ingen stress!

Slap af! Det er super vigtigt at du slapper af når du har ondt. Selv om du skal ud af sengen, så er der ingen grund til at have 3000 ting på programmet, så du aldrig kommer til at sidde ned i løbet af dagen.

 

6)   Spis!

Der er mulighed for du har det ligesom mig, og er ekstra sulten når det er du har det røde. Og så der kun en ting at sige, Spis! Det er okay at have lidt ondt af sig selv når man har ondt og derfor forkæler sig selv med et stykke chokolade eller nogle vingummerier. Dertil skal det også siges at der ingen grund er til at spise dagen væk. Det er ikke fordi det tager smerterne, det flytter blot fokus.

 

7)   Godt tøj

Der er ingen grundt til at dag bukserne der strammer på den dag hvor du alligevel har ondt. Find dit mest behaglige tøj frem, det som du føler dig mest sikker og tilpas i. For man føler sig ikke sit bedste når det er, og så er det ingen grund til at gøre det være ved at tag noget særligt tøj på for dagen.

 

Jeg håber min lille guid kan være til hjælp for dig næste gang. Har du selv nogle gode råd som du syntes skal på listen, så kom endelig med dem. Det er altid godt at hører hvad andre har forsøgt sig med.

 

Kæmpe kram til jer.

Alberte Dons Lauritzen

Loading ...