Din ideelle arbejdsplads

af , tirsdag 27. september, 2016
1 Like
Din ideelle arbejdsplads

Har du overvejet, hvorfor det er, du aldrig kan få skrevet noget? Måske er din løsning her

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du ikke har kunnet samle kocentration til at arbejde på det projekt, du ellers så gerne vil skrive på? Den typiske konklusion, som mange springer til, er at man er havnet i en skriveblokade eller tørkeperiode, hvor der ingen idéer fremkommer. 

Men din mangel på skrivelyst kan ligeså vel stamme fra, at du ikke arbejder under på idelle arbejdsplads. Der er stor forskel på, hvordan folk arbejder bedst. Der findes derved ikke en facitliste på den bedste arbejdsplads, idet folk arbejder meget forskelligt. 

 

Placering

Der er stor forskel på, hvordan folk bliver inspireret til at skrive. Nogen har brug for at lukke sig inde i et rum, hvor man ikke bliver forstyrret af andre. Ingen larm fra en forældre, der er igang med at lave mad, ingen skrigende lillesøster, der igen får ballade osv. For andre handler det simpelt om at arbejde et sted, hvor inspirationen er lige for øjnene. Måske skal du ud fra værelset, havde computeret med på en café eller det lokale bibliotek? 

 

Belysning

At noget så simpelt som belysning kan hjælpe lyder ånssvagt - men det er sandt. Ofte har jeg personligt svært ved at arbejde i dagstimerne, fordi der er så lyst over alt, at jeg bliver distraheret. Jeg skriver derfor ofte i aftentimerne, hvor mit arbejdslys består af min skrivebordslampe. Lyset koncentreres altså på mit arbejde, hvilket får mig til at arbejde mere produktivt. 

 

Omgivelser

Jeg oplevede for en måned siden, at jeg ikke fik skrevet noget, idet jeg havde fået placeret mit nye skrivebord op af en hvid væg. Med en udsigt ned over baggården og et enormt træ, der nu er ved at få de flotteste efterårsfarver, fik jeg overbevist mig selv om, at jeg måtte nedprioritere min sengs vinduesplads og rykke rundt. Det at kunne kigge ud i en travl baggård, der er fyldt med andre menneskers gøremål, har det formået at gøre mig mere inspireret. Dette er dog også meget forskellligt, idet det for andre også kan gøre folk distraheret. At vinduet derfor peger ind i en væg, kan for andre være en løsning. 

 

Behagelighed

Jeg tror ikke, at der er nogen tvivl om, at komfortabelhed også er en vigtig del af at skrive. Jo længere man kan holde ud af at sidde i et møbel, jo længere vil man blive der! Pt. har jeg ikke fået købt mig en stol, hvoraf jeg sidder på en klapstol dækket af et lammeskind. Det gør derfor, at jeg ofte ender med at sidde og arbejde i vores fællesrum eller i min seng i stedet, hvilket netop ikke er et godt arbejdssted for mig. Få derfor styr på, at møblerne også er behagelige at sidde i. Man skal jo være klædt på til Nanowrimo i november, hvor fingrene gerne skal være flere timer på tasteturet! 

 

Workspace

Få da lavet dit skrivebord til dit personlige forfatter workplace! Hvis du har en opslagstavle, så pynt den med postkort med citater, køb en flot blomst. Pynt bordet med sourvenirs fra fede ferier, der sætter tankerne igang osv. Jo federe dit skrivebord virker som et forfattersted, jo oftere vil du stå og sukke over, at du ikke sidder der. Da jeg flyttede hjemmefra og pludselig skulle have et nyt skrivebord, var dette netop en ideel ting for mig, idet mit skrivebord derhjemme normalvis ligner lort - og det lokker ikke ligefrem. 

 

Har I gjort nogle ændringer med jeres arbejdsplads, der har bringet held? Del endelig jeres yndlingssted at skrive! 

Loading ...