Sådan optimerer du dine skrivesessions

af , tirsdag 20. september, 2016
4 Likes
Sådan optimerer du dine skrivesessions

Sådan optimerer du dine skrivesessions

Bliver du tit distraherert af facebook? Sker det der med at ordenen vælter ud af dig bare ikke særlig tit? Lær, hvordan du kan skrive 1000 ord - ikke nogle gange, men hver gang du sætter sig ved computeren!

 

Du har sat dig ved computeren og skal til at skrive - du får skrevet lidt, men så kommer der en besked på Facebook, om en gruppeopgave, og så skal du lige researche lidt og bliver fanget af noget andet... Det kender vi vidst alle sammen godt.

 

Men hvordan undgår man at spilde tiden, når man nu har sat tid af til at skrive?

 

Jeg opfatter mine skrivesessions som trænningspas. Ligesom, når jeg løbetræner, så er jeg 100% fokuserert. Hvis jeg tjekkede Facebook, mens jeg løb, eller stoppede hver gang, jeg så noget interessant på vejen, ville jeg aldrig komme videre. Sådan er det også med skrivning. Du bliver nødt til at tage dine skrivesessions seriøst, hvadend du har 2 eller 10 af dem på en uge.

 

Planlæg og tilpas dine sessions

Læg dine sessions, hvor du ved, der er lille sandsynlighed for, at noget kommer i vejen - og så priotér dem. Nej, du kan ikke lige komme over hos bedste veninden. Og nej, det er ikke, der du lige skal lave din fysikrapport. Sørg for at planlæg, at du får lavet dine lektier på andre tidspunkt og så lav en hel konkret plan fx hver mandag skriver jeg fra 20-21.

 

Derudover så skal du tilpasse dine sessions varighed din koncentration. Selv passer 1 times varighed perfekt til mig. På en god dag kan jeg sagtens fortsætte i 1,5 time, og på en dårlig dag kan jeg dele de 60 minutter op i 3x15 minutters skrivemarthon med 5 minutters pause imellem.

 

Sluk for alt andet

Du ved, hvad jeg vil sige, så lad mig gøre det kort: sluk for alt internet - fysisk set, slå internettet fra. Sluk for, at din mor banker på døren og forstyrrer dig. Luk din dør og skriv!

 

Planlæg, hvad du skal skrive

Det vil nok være mit allervigtigste tip, hav en plan for hver session! Efter hver session så åbn din notesbog og skriv ned, hvad du skal lave i den efterfølgende session. Planlæg, hvad der skal ske i scenerne og kort, hvordan de skal forløbe. Så slipepr du for at sidde og stirrer på den blinkede cursor, fordi du ved præcis, hvad der skal skrives!

 

Hjalp nogle af mine tips? Hvordan prioterer du dine skrivesessions? Og er det noget i vil høre mere om?

 

Kommentér gerne!

 

- Sofie

Loading ...