Anmeldelse af Harry Potter and the Cursed Child

Vil du gerne vide mere om den ottende fortælling om troldmanden med arret?

Så læse Super Writer-ambassadør, Pastas anmeldelser lige her!

 

 

Af Pasta

 

19 år er gået, og d. 31. juli 2016 blev den ottende fortælling om Harry Potter udgivet. Historien er udgivet i forbindelse med teaterstykket, der ligeledes hedder Harry Potter and the Cursed Child, som lige har haft premiere i London, og derfor er bogen en  “special rehearsal edition script”.

 

Som sagt er det 19 år siden, at vi sidst hørte nyt fra trolddoms-universet. Harry har fået  arbejde i Ministeriet for Magi, er blevet gift med Ginny Weasley. Sammen har de tre børn - James, Albus og Lily - som alle er startet på Hogwarts.

Ron og Hermione har også sammen fået to børn, Rose og Hugo. Draco Malfoy har også fundet kærligheden, og har fået sønnen Scorpius.

Hurtigt finder Albus og Scorpius sammen, og bliver venner. Men som fortiden kommer tættere på, skal beslutninger tages, og hver beslutning har effekt på fremtiden. Hurtigt bliver tid en kostbar ting, og mørket gemmer sig i skyggerne.

 

Søndag nat stod jeg i Arnold Busck, klar til at få fingrene i den nye bog. Stemningen var i top, og folks spænding kunne høres på deres vejrtrækning. Endelig blev det min tur, og jeg fik fingrene i den længe ventede bog.

 

Aldrig tror jeg, at jeg har læst en bog så hurtigt. Under et døgn skulle der til, og allerede nu har jeg lyst til at læse den igen. Inden jeg begyndte, var jeg skeptisk: Var den nu universet tro? Var der nu nok magi? Jeg har kun én ting at sige: Det var en magisk læseoplevelse.

 

Dog er denne bog ikke helt normalt bygget op, den er nemlig sat op i manuskriftform. Hvilket vil sige at næsten al tekst er replikker, hvor der ind imellem er regibemærkninger, som for det meste forklarer personernes følelser. Jeg har intet imod opbygningen, tværtimod, faktisk synes jeg den er lettere og mere overskuelig at læse, især nu hvor den er på engelsk.

 

Selvom bogen primært består af replikker, er der rigeligt med beskrivelser. Hurtigt bliver man fanget ind i det velkendte miljø, og fornemmelsen af den magiske verden.

 

Hvis man ikke har set eller læst Harry Potter filmene/bøgerne, vil jeg kraftigt råde jer til at læse/se dem før man begynder at læse denne bog, da der er så mange referencer til de tidligere bøger/film.

 

Men for sådan en Harry Potter elsker som mig, overgik denne bog alle mine forventninger. Og nu kan tiden kun gå for langsomt til at den redigerede version kommer på gaden engang i 2017.

 

 

 
Loading ...