Månedens Forfatter: April

Her er månedens forfatter for april

Læs mere om den talentfulde forfatterspire her

 

 

 

Lad os være fugle og flyve bort, for hernede raser stormen, og jeg har ikke kræfter til at stå fast, sådan skriver hun på sin profil. Hun er dygtig, har et hav af gode historier og så er hun en rigtig posotiv movellist. Du kan følge månedens forfatter på Movellas, Emmylou Rose her, og lade dig indfange i et poetisk og velskrevet univers af gode historier.

 

Stort til lykke fra os på Movellas! Her kan du blive klogere på forfatterspiren bag profilen.

 

 

 

 

 

 

5 hurtige til Månedens Forfatter på Movellas


 

Hvordan startede du med at skrive på Movellas?

Lige siden min barndom har jeg altid elsket at fordybe mig i fremmede universer, der distancerer læseren fra virkeligheden og forstærker fantasien og ens ubegrænsede forestillinger. Derfor lå det mig helt naturligt at skrive nogle af mine idéer ned; først med blyant og papir, nogle år senere på computeren. Det var dog sjældent mere end usammenhængende kladder, som jeg endte med at opgive og begrave, hver gang detaljerne smuldrede for mig – hvilket de ofte gjorde.

 

Måneder (nok nærmere år) op til sommeren 2012 fandt jeg i stedet meget glæde i at deltage i online rollespil inde på den kendte hjemmeside, goSupermodel. Mine hverdage bestod stadig af fiktive karakterer, som jeg selv opdigtede, men her var dispositionen for historien mig ukendt, da jeg ikke var alene om at skrive den. Det gjorde det nemmere for mig at komme i gang, for det var ikke nødvendigvis mig, der behøvede tage stilling til de vigtige omdrejningspunkter. Normalt interesserede jeg mig overhovedet ikke for andet derinde, men efterhånden anbefalede adskillige forumtråde et website for skriveglade unge. Nysgerrigt klikkede jeg mig ind på den og blev præsenteret for genrer, jeg ikke før havde hørt om, talentfulde skribenter og et helt nyt fællesskab. Der var ingen tvivl om, at jeg selv måtte være en del af det. En uge senere oprettede jeg min egen bruger. Det var her, jeg for alvor begyndte at skrive og færdiggøre længere historier, og jeg vil være Movellas evigt taknemmelig for den mulighed, de har givet mig og andre forfatterspirer.

 

Hvilke 3 ord beskriver dig bedst?

Eftertænksom, eventyrlysten og ubeslutsom.

 

 

Hvor finder du inspiration?

Inspirationen flyver mig i møde fra alle vinde. Der er intet konkret svar på, hvor jeg finder den, for sommetider kan den tage skikkelse som den mest ubetydelige bænk på gaden, og andre gange er den at finde oppe blandt stjernerne på nattehimlen. Som oftest inspireres jeg af oplevelser fra hverdagen, mennesker, jeg omgås, og mine personlige følelser på det givne tidspunkt. En detaljeret idé udspringer måske af en enkelt udtalelse, eller også falder jeg over mine egne ben på midten af skoletrappen og lander iblandt flyvske tanker, der eksploderer til dialoger og små, søde scener, jeg kan bygge en handling op omkring. Mange af mine værker er desuden inspireret af mine forestillinger om verden og mine utallige drømme, der dag for dag får større og større vinger; for selvom jeg er atten år gammel, er der adskillige situationer, som jeg ikke har befundet mig i endnu. Nå ja, og så er musik også en kæmpe inspirationskilde!

 

Hvem er din yndlingsforfatter (uden for Movellas) og hvad læser du for tiden?

Dette er nok et af de spørgsmål, jeg frygter mest. At jeg skal vælge blandt en hel verden af talentfulde forfattere, der mestrer at sammenflette ord på hver sin måde… det kan jeg ikke. Men jeg kan fortælle, at jeg altid har haft en stor kærlighed til Lene Kaaberbøl, som jeg læste rigtig meget af som yngre. Hun har den vildeste fantasi, og jeg ville åh så gerne have mødt hende på Bogforum et af de forrige år! Derudover synes jeg virkelig, at John Green formår at beskrive hverdagsepisoder på en utroligt underholdende måde, som jeg kun kan beundre ham for.

 

Jeg er netop blevet færdig med at læse ”To all the boys I’ve loved before”, som er skrevet af Jenny Han. Det er den første bog, som jeg læser af hende, og hvis man er til neglebidende drama og søde kærlighedshistorier, bør man helt bestemt læse den.  Jeg kan kun sige, at jeg ser frem til at få købt efterfølgeren hjem. Lige nu er jeg begyndt på Rainbow Rowells meget omtalte og roste roman, ”Fangirl”, som jeg desværre ikke er nået langt nok ind i til at give min mening til kende – men jeg har høje forventninger og har allerede forelsket mig i de skønne karakterer, der optræder.

 

Hvad skriver du på i øjeblikket?

Lige for tiden arbejder jeg på de sidste digte til min digtsamling ”tanker om eventyr”, som jeg næsten lige har publiceret. De er inspireret af velkendte eventyr, men jeg har givet dem en personlig og knapt så lykkelig drejning – for hvad sker der egentlig efter ”og de levede lykkeligt til deres dages ende”?

 

Når det kommer til større projekter, er jeg i øjeblikket i gang med en rørende roman om venskab, identitet og troen på sig selv, hvor drømme får vinger. Titlen er ”Sæson”, den er opdelt i fire dele og har til mening at skildre livets udfordringer. Mit håb er, at det måske endda kan blive min debutroman, og derfor vil jeg lige nu ikke afsløre mere – men jeg regner med at dele den med jer, når jeg får skrevet nogle flere kapitler.

 

 

 

Hvilken én af dine historier vil du anbefale til en førstegangslæser?

Hm, det må nok være den korte og dog tankevækkende novelle, jeg skrev for et halvt års tid siden: ”Indbakke (1)”. Den er skrevet gennem mails og spiller på en masse følelser, som jeg selv blev påvirket af under skriveprocessen, og jeg er for en sjælden gangs skyld helt tilfreds med resultatet.

 

 

 

Loading ...