Romanbloggen nr. 4

af , lørdag 5. marts, 2016
Romanbloggen nr. 4

Romanbloggen nr. 4

En blog af N. Tiemroth

 

Kære Movellister.

 

Hermed den sidste romanblog fra N. Tiemroth. Min opgave er afleveret. Min roman er ude af døren og i folks hænder. Den tilhører ikke længere mig, jeg kan ikke rette mere i den, for ordene er printet og skåret i sten.

 

Min roman blev døbt ’I en hale af lys’, og sammen med min grafiker har jeg designet en forside, der pynter fint. Når du læser dette, har jeg sikkert fremlagt og solgt de kopier af bogen, som jeg havde mulighed for at sælge uden den store reklame. Projektet er slut. Og hvilken tom følelse.

 

Romanskrivningen har fyldt et helt år af mit liv, og jeg er overbevist om, at det kommer til at fylde betydeligt mere i fremtiden. Jeg har ikke mistet lysten til at skrive, tværtimod; jeg har fået mere blod på tanden. Men at give slip på ’I en hale af lys’ er overraskende svært. Det er min første roman, og jeg ved ikke om jeg er klar til, at den skal møde den kolde, onde verden.

 


 

 

En skriveproces er ikke et sprint, men et maraton. Det tager langt tid at udgrave et arkæologisk fund, og det samme gælder romanskrivningen. Der er mange detaljer, der skal findes nænsomt frem, og ikke smadres af for hårde instrumenter. Et år er måske ikke nok, men det afhænger af den specifikke historie. Sæt i bakspejlet kunne jeg godt have haft brug for mere tid til ’I en hale af lys’, men deadlinen lød på et år, og det var der ikke meget at lave om på. Den næste bog er der til gengæld ingen deadline på …

 

Under hele processen har jeg skrevet under mit alias N. Tiemroth. Her på faldbrættet kan jeg afsløre, at jeg er en gammel, gammel kending, og derfor ringer navnet N. A. Ulrich nok ikke nogen klokker. Det er dog under alle omstændigheder min officielle profil på Movellas.

 

Jeg håber, I har nydt at følge de dele af min proces, som jeg har haft mulighed for at dele med jer. Det har været en fornøjelse at få lov at dele nogle af de bump jeg har mødt på vejen. Hvis I har spørgsmål er I velkommen til at skrive til mig i kommentarerne eller på min væg.

 

 

 

 

 

 

God skrivelyst,

 

N. Tiemroth/N. A. Ulrich

Loading ...