Månedens forfatter: Marts

af , mandag 29. februar, 2016
Månedens forfatter: Marts

Så er vi klar med denne måneds udvalgte forfatter 

Læs mere om forfatterspiren bag profilen

 

 

 

Månedens forfatter blev i denne måned den talenfulde Adison! Hun kan både skrive spændende fanfiction og realisme, der går lige i hjertet, og så er hun, ifølge hende selv, glad for at overraske sine læsere. Vi er også ret vilde med hendes evne til at overraske os med sine alsidige tekster, og derfor er hun blevet udvalgt som månedens forfatter. Find vej til hendes historier her

 

Stort tillykke fra os på Movellas. Herunder kan du blive klogere på, hvem den dygtige forfatterspire er.

 

 

 

 

 

 

Hvordan startede du med at skrive på Movellas?

Tilbage i 2011 brugte jeg den hjemmeside, der hedder goSupermodel, og det var dér, jeg for første gang hørte om Movellas. Til at starte med udgav jeg bare én historie og kom så ikke på i et godt halvt år, men så skete der et eller andet – måske blev jeg mere ambitiøs – og så gik jeg for alvor i gang med at skrible på livet løs!

 

Hvilke 3 ord beskriver dig bedst?

Paradoksal, overfølsom og ambitiøs.

 

Hvor finder du inspiration?

En kæmpe inspirationskilde for mig er egentlig bare alle de ting, jeg oplever i hverdagen. De ting, jeg føler, 
finder som regel en måde at blande sig i mit skriveri, og så får jeg på den måde et indirekte afløb for mine tanker. Jeg har erfaret, at det er enormt befriende for mig at bygge en historie op omkring forhold til vigtige personer i mit liv, men samtidig er jeg nødt til at holde en hårfin balance, hvor teksten hverken må være for personlig eller for svær at relatere til.

 

Derudover kan en tv-serie, film eller bog også i dén grad give mig lyst til at komme til tasterne! Hvis de påvirker mig meget emotionelt, kan jeg finde på at opdigte en hel historie baseret på den følelsestilstand, jeg er i.  

 

Hvem er din yndlingsforfatter (uden for Movellas) og hvad læser du for tiden?

Jeg tror ikke, jeg som sådan har nogen yndlingsforfatter, da jeg sjældent læser flere værker af samme forfatter (medmindre det er en serie). Da jeg var yngre, var min yndlingsforfatter altid bare forfatteren af min yndlingsbog (Suzanne Collins, The Hunger Games), men jeg tror ærlig talt aldrig, jeg har læst noget af nogen, hvor jeg med det samme tænkte, at jeg måtte læse alt andet, vedkommende havde udgivet.

Lige for tiden læser jeg Fasandræberne af Jussi Adler-Olsen. Da jeg flyttede hjemmefra, var den bare i en af kasserne – formentlig noget af det, min storebror gik og læste, dengang han gik i folkeskolen – og så tænkte jeg, at jeg ville give den et skud. Egentlig er jeg ikke den helt store tilhænger af krimithrillere, men den er meget velskrevet.

 

Hvad skriver du på i øjeblikket?

Lige i øjeblikket fokuserer jeg på tre historier, hvor to af dem er blevet publiceret på Movellas.

 

Den ene er Meet Me in New York, som deltager i Netflix-konkurrencen. Det er en idé, som jeg fik tilbage i 2014, og som jeg bare aldrig har fået tid til rent faktisk at skrive ned. Jeg kan huske, at jeg lavede et cover og en trailer og skrev første kapitel, hvorefter den så aldrig blev til mere.  

 

Den anden er Dear Blue Sky, som egentlig bare er en historie, jeg skriver på, når jeg lige føler for det. Det er ikke en, jeg har tænkt meget over, og derfor er idéen i sig selv heller ikke enormt unik. Jeg skifter generelt lidt imellem at fokusere på idéen og at fokusere på stemningen, når det kommer til min skrivning, og i denne historie er der ingen tvivl om, at jeg lægger rigtig meget vægt på nummer to.

Den tredje, som ikke er blevet publiceret, vil jeg ikke afsløre alt for meget om, men det er noget, jeg aldrig har begivet mig ud i før. Faktisk regner jeg heller ikke med at publicere den på Movellas, da jeg håber, dette projekt kan gå hen og blive min debutroman, og så er jeg bare typen, der elsker at have overraskelsesmomentet på min side. Jeg har arbejdet på idéen, siden jeg kom hjem fra mit udvekslingsophold i USA, men jeg må indrømme, jeg ikke er kommet særlig langt. Indtil videre har jeg to kapitler klar, og jeg regner da med at få skrevet flere, men netop fordi jeg aldrig har prøvet at skrive noget lignende, går det lidt langsomt.

 

 

 

Et forslag til én af dine egne yndlingshistorier, som en førstegangslæser burde læse af dig

Umiddelbart ville jeg anbefale Hvid og/eller gul, da det nok er en af de eneste historier, hvor jeg virkelig føler, man tager noget med sig efter at have læst den. De seneste par år har min største udfordring mht. skrivningen været at tilføre mine tekster dybde, og det synes jeg, er lykkedes meget godt med denne. Lige siden jeg kom hjem fra USA, har min familie ikke kunnet stoppe med at fable løs om, hvor meget jeg er modnet, så noget må der være om snakken.

Loading ...