Hvordan finder man inspiration?

Hvordan finder man inspiration til sine historier?

Af Frederikke

 

Inspiration til skrivning

 

Tit og ofte får jeg spørgsmålet om, hvordan jeg altid kan finde inspiration til mine historier. Hvordan jeg kan få spænding frem i hvert eneste kapitel, og hvordan jeg kan holde den kørende, uden at historierne enten bliver for kedelige eller for langtrukne?

 

Derfor har jeg herunder opstillet en masse punkter der viser de inspirationskilder jeg selv bruger, når jeg skriver.

 

For en god ting at gøre, hvis man mangler inspiration til sine historier er at tænke på følgende ting:

 

  • Hvad vil du selv gerne læse i en historie? Vil du gerne læse om drama mellem hovedpersonerne, eller er du mere til opbygning af spænding, hvor du i slutningen af historien rammer klimaks? Disse ting kan du bruge i dine egne historier.
  • Som ovenstående grænser lidt op til, så skriv om ting der inspirerer dig. F.eks. tager jeg tit udgangspunkt i ting jeg oplever i min hverdag. Hvis jeg går gennem en trist tid, kan det afspejle sig i mine kapitler, og hvis jeg tilmed oplever noget som jeg mener kan bruges til mine historier, får jeg på et objektivt niveau flettet det ind.
  • Lyt til musik mens du skriver. Normalt når jeg skriver sidder jeg med høretelefonerne i ørene og lytter til musik i forskellige genre. Musikken er også med til at skabe den rigtige stemning for det du vil skrive om.
  • Research - at researche ting på internettet kan også være med til at inspirere dig til at skrive. Måske kan dit plot finde sted et sted hvor du altid har drømt om at tage hen. Eller også kan det være at du beskriver ting bedre, hvis du sidder med et billede fremme, som kan inspirere dig til at beskrive omgivelserne bedre.
  • Læs en masse bøger, se en masse film og tv-serier. Det er et godt grundlag for inspiration, og du kan måske finde noget brugeligt i de ting du ser og læser, som du føler vil passe ind i dine egne tekster. Husk dog på at lav det anderledes, så det ikke kommer til at være en efterligning. Originalitet er noget vi alle elsker - og ikke noget der blot er lidt omformuleret.
  • Lad tankerne få frit løb. Det kan være svært at give slip på tanker der måske fylder din hverdag og tankegang, men at koble helt fra når man skriver, og at lade fingrene køre hen over tasteturet uden at tænke for meget over hvad de rent faktisk skriver, er nok den bedste form for inspiration. Her formår du at komme ud med tanker og følelser i dine kapitler, uden helt præcist at tænke over hvad det rent faktisk er du skriver.

 

Det er forskelligt fra person til person, hvordan man finder frem til ideer og ting man kan skrive om. Dog er det vigtigt at huske på, at det ikke kommer til en hvis ikke man gør noget for at blive inspireret!

 

Hvad gør du for at finde inspiration til dine historier? Kommentér gerne :-)

 

 

 

 

Loading ...