Månedens forfatter: Oktober

af , fredag 2. oktober, 2015
Månedens forfatter: Oktober

Så har vi fundet den første "Månedens forfatter"

Læs mini interviewet med Cibena

 

 

Så har vi fundet den første Månedens forfatter på Movellas. Og det blev den altid posittive og engagerede Cibena! Stort til lykke og thumbs up fra os på Movellas. Følg hende her

Herunder kan du læse lidt om hvem Cibena er og hvad hun går og laver. Hver måned vil du kunne læse om den aktuelle Månedens forfatter her på bloggen. 

 

 

 

 

 

Hvordan startede du med at skrive på Movellas

Jeg var på en forfatterskole for snart et år siden, hvor Edith Ramona herinde fra også var til stede. Vi faldt hurtigt i snak, og hun fortalte mig om Movellas. Jeg forelskede mig omgående i hele konceptet og dets mange muligheder. Desværre lykkedes det mig ikke at finde tid til at skrive i den periode, så jeg nåede aldrig rigtig at komme i gang med siden.

Her for et par måneder siden besluttede jeg mig så for, at nu ville jeg gøre noget ved skrivningen. Derfor oprettede jeg min nuværende profil, hvilket jeg i den grad ikke har fortrudt. Mine fire måneder her på Movellas har gjort, at jeg har udviklet mig enormt meget, fordi folk har taget sig tid til at læse og kommentere mine ting. Oveni det har jeg også mødt en masse skønne mennesker, der elsker at skrive lige så meget som mig, hvilket er vildt fedt, da jeg plejede at mangle nogen at dele min begejstring for ord med.

 

Hvilke 3 ord beskriver dig bedst

Jeg er meget perfektionistisk, hvilket gør at der skal en hel del til, før jeg kan strejfe mine drømme med fingerspidserne. Jeg tror, det er derfor, at jeg også er så ambitiøs, de to hænger ligesom sammen.

Jeg vil hjertens gerne kunne svømme rundt i ord til evig tid, og omfavne alle de store drømme der svæver rundt så højt oppe over mit hoved, at jeg ikke kan nå dem i en alder af tretten år. Alligevel klynger jeg mig til min opfattelse, at jeg vokser et par centimeter tættere mit mål, hver gang min indre perfektionist hopper og danser hele vejen op gennem min hals, fordi den er tilfreds med noget, som jeg selv har skabt.

Det tredje ord der beskriver mig er kreativ. Jeg nyder at vække min kreativitet til livs gennem ord og musik og til tider også andre former for kunst. Jeg har altid elsket at skrive, måske fordi at det at være kreativ er en stor del af mig. Og så kan jeg sidde i flere timer på mit værelse, og lade fingrene stryge hen over guitarens strenge, eller begrave mig i klaverets sort/hvide tangenter, der kan vælte verden i farver, så snart man trykker dem i bund.

 

Hvor finder du inspiration

Jeg henter en masse inspiration i naturen, musik og sommetider i mine medmennesker. Jeg tror på, at der gemmer sig historier overalt, hvis blot man holder øjnene åbne. Inspirationen er ikke altid noget, som jeg skal lede efter, den kommer som regel bare helt af sig selv. Nogle gange kommer den til mig på ryggen af en kølig efterårsvind, og andre gange fylder den ikke mere end en sætning, der ender med at gro sig fast til mine tanker, og først giver slip når den har fået sin rette plads i en tekst eller bare bliver spyttet ud på et papir.

 

Hvem er din yndlingsforfatter (uden for Movellas) og hvad læser du for tiden?

Her for tiden har jeg været fuldstændig forelsket i Josefine Klougart. Jeg færdiggjorde hendes roman "Stigninger og fald" for nogle måneder siden, og jeg tror virkelig aldrig, at jeg har været så imponeret over en forfatter før. Selve bogen er en samling barndomsminder, hvilket i sig selv er rørende, og kombineret med hendes sindssygt flotte sprog, går den lige i hjertet på mig. Udover "Stigninger og fald" har jeg også fået læst "Dig og mig ved daggry," hvilket er en helt igennem fantastisk bog, som jeg anbefaler enhver at læse. Nu er jeg gået i gang med "Døde piger lyver ikke," som jeg også har store forventninger til, da skulle være vanvittigt god.

 

Hvad skriver du på i øjeblikket

Jeg har ikke noget større projekt i gang for tiden, men jeg skriver nærmest altid, så snart solen er gået i seng, og jeg burde have sovet i flere timer. Jeg plejer at koge historierne sammen med en kop grøn te ved hånden og en masse glimtende stjerner plantet midt i mit synsfelt. Jeg finder utroligt mange smukke ord i stjernerne, der falder ned fra himlens mørkeblå dyb og lander for mine fødder, så jeg kan forvandle dem til noveller og digte, hvori man altid kan finde spor af natten, der har efterladt aftryk bag linjerne.

 

Lige for tiden er mig og Anna MV. i gang med at kreere nogle digte, hvilket er en super spændende og lærerig proces. Det er altid sådan en ære at skrive sammen med andre dygtige mennesker, og jeg er sikker på, at det ikke bliver sidste gang, at jeg skriver med en herinde fra.

 
Loading ...