Ambassadørerne anbefaler: Juni

Juni favoritter

Af Ava Bratejka Lindberg

 

 

 

 

Sommerferien nærmer sig, og jeg kan praktisk talt dufte saltvandet der bare venter på de endeløse dage på stranden med massere af godt læsestof. Men dog, der er stadig en hel måned af eksaminer og årsprøver til… Suk. Det ændrer selvfølgelig ikke på at der er massere af godt læsestof derude! 

 

 

 

 

Som en der tager over fire timers offentlig transport dagligt, er movellas det skønneste at have på sin mobil eller computer – det gør det nemt at finde underholdning til togturen. Så her er mine fire favoritter, som du helt sikkert skal læse! 

 

 

Mit første valg i denne måned er:

 

00:43 af Julianeugh.

 

På trods af at den kun er på få linjer, og der uheldigvis ikke er mere end et kapitel, formår de få ord at få kuldegysningerne frem. Her er der selvfølgelig massere af fokus på ordvalg og sprog, og hvis du kender mig, ved du at det rigtige ordvalg kan få mig helt op og køre. Jeg kan kun sukke efter mere fra Julianeugh i denne movella! 

 

Mit andet valg denne måned er lidt anderledes:

 

Regnvejrspigen af Støj.

 

Jeg har læst den flere gange, og jeg bliver ved med at forelske mig i den simple, skønne pige der nyder regnvejret og mælkebøtterne ligeså meget som jeg selv. Den simple, og dog meget interessante, idé har givet mig så meget at tænke over – både omkring hvad jeg selv kan skrive, men også omkring livet generelt. 

 

Mit tredje valg hænger lidt sammen med dagbogskonkurrencen – også selvom denne fantastiske movella faktisk slet ikke deltager, og er en hel del ældre! Det er nemlig:

 

Love Sucks af Vice.

 

Hver enkelt ord i teksten virker så sandfærdigt som noget kan være, og selvom det er lidt løst, og den desværre ikke bliver opdateret alt for ofte, så formår Vice. at få mig til at forstå følelser på en helt anden måde hver gang. 

 

Mit sidste valg for nu var et indslag til Flash Fiction konkurrencen, hvor man skulle skrive noget på enten 6, 50 eller 100 ord – Nora F. har valgt de 50 ord i hendes movella Ukrudt, og jeg må sige hun gør det godt. På blot 50 ord, får Nora F. mig ikke kun til at smile, men også til at tænke på sommer på landet og gode venner, forelskelse og duften af hjemmelavet kirsebærtærte. 

 

Ukrudt af Nora F.

 

 

 

Selvom der kun er fire udvalgte her, håber jeg i nød det, og til forfatterene jeg har inkluderet;

tak for jeres tanker og fantastiske tekster. I gør togrejsen til en fryd. 

 

Peace out, 

Ava

Loading ...