En forfatters survival kit af LenaBlak

Et besøg i LenaBlaks skrive- og bogcafé

Et lille kig ind i en verden af skriblerier og forfatter must haves

 
Her på Movellas elsker vi at snuse rundt på jeres sider for at blive inspirerede, og vi finder tit de hyggeligste ting og sager. Denne gang har vi valgt at bringe et uddrag fra LenaBlaks skrive- og bogcafé. Det er ikke helt nyt, men det er stadig relevant, og der er nok nogle der ikke lige har læst det :-)
 
 
A Writer's Survival Kit
Af LenaBlak
 
Der er mange ting, man skal bruge, for at blive en dygtig forfatter: gåpåmod, fantasi, originalitet, disciplin, korrekt grammatik... Og en computer med den nyeste version af Microsoft Word ej at benægte.

Men nogle gange føles end ikke det som nok - nogle gange har vi brug for flere ting til at få os i det helt rigtige mentale tilstand, hvori vi skriver godt. Så derfor deler jeg i dag med jer the bare necessities, jeg benytter mig af for at overleve deadlines, selvkritik, perfektionisme, skriveblokader, ubeslutsomhed, ulykkelig slutninger, forfattere der er bedre end en og alle de andre hårde ting, man som forfatter må gennemleve. 

 

Mit spørgsmål til jer er - hvilke ting er i jeres Writer's Survival Kit?

Her er mine: 

 


 

En iPad med tilhørende skriveapps

Okay, så måske er en iPad ikke ren og skær nødvendighed, men den er helt sikkert brugbar, når man er i forberedelsesfasen. Den er skøn at læse på og kan nemt tages med overalt, hvilket gør research samt planlægning umådeligt meget lettere. Min yndlingsapp, der også vises på billedet her er A Novel Idea, der er helt fantastisk - særligt til fantasy og sci-fi, hvor man skal holde styr på utroligt meget. 

 

 

Musik

Selvom jeg faktisk ikke hører musik i særligt høj grad, når jeg arbejder (med mindre jeg er udenfor f.eks. på en café, hvor jeg gerne vil blokere al støj ud) er musik en uundværlig del af mit liv og min skrivning. Musik inspirerer, afslapper og fungerer perfekt til at komme i den rette stemning, hjælpe en idé på vej eller slappe af imellem skrivemaratonner! Personligt har jeg dog en elendig koncentrationsevne, så jeg har svært ved at skrive med for meget musik i ørerne. Jeg nyder dog alligevel tit at lytte til klassisk musik og generelt musik uden sang. Ludovici Einaudi, hvis musik er meget stille og "simpel" i sin lyd er for mig perfekt. 

 Te og kaffe

Ak ja, hvor ville være i verden uden disse to skønne drikke? Egentligt kan jeg bedre lide kaffe, men en alt for stor afhængighed af koffein har tvunget mig til at skære kraftigt ned og erstatte den med te. Og jeg må sige, te gør underværker for velværet! Pukka er mit personlige yndlingsmærke inden for te, da det er meget organisk og ikke har alle mulige tilsatte smagsstoffer i. Særligt denne med lemon, ingefær og honning er både afslappende lækker og utroligt sund. Okay, nok te-pushing, det var ikke det vi var her for. Te og kaffe er noget jeg simpelthen ikke kan koncentrere mig uden - og min store samling af kopper (hvor denne The Incredibles er blandt mine yndlings) gør det hele endnu sjovere!

 


 

En god kuglepen/tusch/pen

Et godt skriveredskab er, som billedet selv siger (og billeder lyver ikke), guld værd! Især hvis man, ligesom jeg, elsker at skrive i hånden. På sygdoms-workshoppen tidligere i år, fortalte Merlin Mann om en undersøgelse, der viste, at man tænker klarere og formulerer sig bedre, når man skriver i hånden. At skrive i hånden fungerer også utroligt godt som opvarmning, synes jeg, så jeg sørger for ofte at skrive streams-of-consciousness og lyrik ned med hånd. Min absolutte yndlingspenne er disse kuglepenne  fra Mitsubishi Pencil Co i modellen Uni-ball eye fine (denne hers farve hedder blot violet), der kan fås i mange farver i de fleste kontorartikel-forretninger og i Bog og Idé. 

 

 

Notesbøger

I tråd med førnævnte kuglepenne har man også brug for gode notesbøger. Det er forskelligt, hvad der virker for forskellige mennesker i forskellige perioder, men man må aldrig undervurdere vigtighed af at have en notesbog som tro følgesvend. Jeg kan bedst lide dem i i en A5-størrelse med linjeret sider, ligesom den jeg har nu, men skifter meget frem og tilbage. 

 

 

Ringbind

Ringbind. Ringbind til noter, ringbind til breve fra banken, ringbind til tilfældige minder og gamle tegninger. Ringbind, ringbind, ringbind. Jeg elsker mine ringbind, og jeg kunne ikke leve uden dem. Ja, de er kolossale og fylder, men de er også det bedste på Jorden til at passe på dine ting. I forhold til skrivning bruger jeg ringbind til mine længere historier (her ses Gustav & Elizabeths ringbind), hvori jeg printer mit forløb ud og endelige kapitler, da det er uendeligt meget lettere at lave en nærlæsning og præcis redigering med udprintede sider - og desuden er det skønt at have dine historier i fysisk form. Mine ringbind er alle sammen Elba eller Bantex. 

 

 

En god arbejdsplads

Vi skriver alle godt på forskellige måder og forskellige steder, det vigtigste er, at du finder et sted, der fungerer for dig. For mig er det mit skrivebord. Selvom jeg kan være et værre rodehoved er mit skrivebord stort set aldrig ryddet fuldstændigt op og organiseret. Det er stort, solidt og har en god højde for mig og dekoreret med ting, der inspirerer, motiverer og gør mig glad. Til venstre for skrivebordet står mit fjernsyn, så jeg kan følge med i f.eks. aftenens VM-bronzekamp uden at forlade mit sted og til højre er min skønne udsigt ud over Frederiksberg set fra anden etage, hvor jeg bor. Lille sidespørgsmål: Kunne I være interesseret i en guide, hvori jeg hjælper med at skabe en god arbejdsplads? Jeg har lagt mange timer og meget tanke ind i at gøre mit skrivebord så optimalt et sted at skrive så muligt, så jeg ville hellere en gerne hjælpe jer på vej til at gøre det samme. Lad mig vide om det har interesse i en kommentar nedenunder!

 

Gør lidt ekstra ud af det

Vil man skrive på et højt niveau kræver det utroligt meget arbejde og af og til bitre timer. Som alle interesser, man går meget op i, kommer man ingen vegne og bliver ikke god blot ved at have det sjovt hele tiden. Derfor er disse punkter utrolige vigtige for mig, fordi de som sagt hjælper mig med at have styr på det. Men det er ikke altid sjovt at sidde og rette side på side igennem, organisere alt i sine ringbind og huske at skrive hver lille idé ned, man får. Derfor er mit råd at gøre noget ud af det og læg personlighed i dine ting. Jeg er et farvestrålende menneske, og som I nok kan se er der knald på alt, jeg ejer - med undtagelse af min computer. Der er intet, der motiverer mig mere end at bruge lang tid på nøje at udvælge mine notesbøger, der alle har flotte, sjove eller interessante designs i stedet for blot at vælge en sort og derefter finde på et navn til dem (alle mine notesbøger indtil videre er opkaldt efter de Disney-prinsesser, som notesbogen minder mig mest om). Min kuglepen og de fleste af mine ringbind er lilla og lavendelfarve, fordi det er mine yndlingsfarve og er en farve, der virker afslappende for mit øje. Mine kopper gør mig glade hver gang, jeg skal lave en kop te eller kaffe og så er det det værd at bruge de ekstra penge på at finde nogle rigtigt fede af slagsen. Mit skrivebord, som jeg laver en nærmere tour af ved lejlighed er det bedste eksempel. Der intet på det skrivebord, der ikke er til, fordi det motiverer mig, inspirerer mig og gør mig glad. Det var den lange forklaring på noget, der kort sagt er: Gør lidt ekstra ud af dine ting. Jeg ved godt, det måske lyder materialistisk, men når dine arbejdsgenstande er nøje udvalgt og du har lagt følelser og personlighed i det, er det nemmere at motivere dig selv til at bruge dem!


Jeg håber I kunne bruge mit survival kit og fifs og tricks til noget. Lad mig som sagt vide, hvad der er i jeres Writer's Survival Kit og også meget gerne, hvad I synes om dette indlæg!

Until next time:

Kyskys♥
Lena
 

Loading ...