Anmeldelse: The Hunger Games: Mockingjay part 1

Skal du i biografen og se "The Hunger Games: Mockingjay"?

Eller har du allerede set den? Læs Frederikkes anmeldelse og fortæl os, hvad du synes om filmen.

 

Onsdag den 19. november 2014 var dagen alle os Hunger Games fans havde ventet på. En dag hvor The Hunger Games: Mockingjay Part 1 havde verdenspremiere i biograferne. Mine fem veninder og jeg havde været så heldige at få billetter til premieren i Herning.

 

Det var tydeligt at mærke, hvordan mine forventninger til filmen var på et helt andet plan end mine veninders, da jeg, som den eneste i min vennekreds, havde læst hele trilogien, og derfor også vidste, hvad jeg gik ind til, da filmen startede.

 

Jeg læste serien tilbage i 2012 og havde siden da ventet på at Suzanne Collins’ fantastiske værker endelig ville ramme det store lærred i biograferne. De to første film havde begge levet op til de store forventninger jeg havde til dem, og første del af Mockingjay skuffede mig heller ikke.

 

Da jeg fandt ud af, at sidste del af serien ville blive delt op i to dele, blev jeg alligevel lidt skeptisk. Dog måtte jeg indrømme at trods alle de lidt skæve tanker til denne første del, så havde teamet bag filmen gjort et fantastisk stykke arbejde.

 

Jennifer Lawrence gør endnu en gang et prægtigt job i at spille hovedpersonen, Katniss Everdeen, der ihærdigt prøver at vænne sig til de nye omgivelser i Distrikt 13. Peeta Mellark (Josh Hutcherson), som vi i de to forrige film har været vant til regelmæssigt at se på, optræder desværre ikke så meget i Mockingjay Part 1, men formår alligevel at spille en vigtig rolle i filmens sammenhæng, de gange vi får ham at se.

 

Gale (Liam Hemsworth) og Finnick Odiar (Sam Claflin) er begge tætte venner af Katniss, hvilket ses på den måde begge deres roller begge får en mere betydningsfuld rolle, hvorpå de også optræder en del gange.

 

Derudover bliver vi også præsenteret for Julianne Moore, der kommer ind i fortællingen som Alma Coin, Præsident af Distrikt 13.

 

Netop på grund af de fænomenale skuespillercast, fandt jeg mig selv op til flere gange siddende helt fremme i sædet, grundet det perfekte skuespil de alle formåede at levere til os længeventende fans. Da filmen efter 2 helt fantastiske timer var færdig, kørte snakken også uafbrudt mellem mine veninder og jeg.

 

Instruktørerne bag Mockingjay har på bedste vis formået at levere et prægtigt arbejde af Suzanne Collins fantastiske værk, og The Hunger Games - serien holder sit høje niveau ved endnu en prægtig og veludført film.

 

Hvis ikke I allerede har planlagt en tur i biffen, så grib fat i jeres bedste venner eller veninder og giv dem en fantastisk oplevelse. 

Af Frederikke

 

Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Loading ...