Anmeldelse af The Mortal Instruments

Elsker du bøgerne?

Vi har sendt N. A. Ulrich i biografen for at se filmatiseringen af første bind i bogserien The Mortal Instruments.

 

Måske har du læst bøgerne og overvejer at se filmen. Du kan her læse, hvad N. A. Ulrich synes om filmen The Mortal Instruments - Dæmonernes by:

 

Onsdag den 22. august 2013 tog jeg og en veninde i Palads for at se forpremieren på filmatiseringen af bogen Dæmonernes By. Jeg, som stor fan af bogserien, havde høje forventninger til filmen, og da vi sidder i vores sæder er luften elektrisk af spænding. Jeg opdager, at de fleste omkring os er unge piger eller drenge, og jeg kan mærke, at de har læst bogen og glæder sig på samme måde som mig. Derfor, da det første billede dukkede op på den enorme skærm, holdt hele salen vejret.

 

The Mortal Instruments er en bogserie, der på dansk hedder Dødens Instrumenter. Første bog hedder Dæmonernes By og handler om helt almindelige Clary, som efter at have vidnet et mystisk drab, bliver hvirvlet ind i en hel ny verden. Hun opdager, at hun kan se ting, normale mennesker ikke kan, og snart bliver hendes hverdag fyldt med dæmoner og en gruppe mystiske mennesker, der kalder sig Skyggejægere. Sammen med Skyggejægeren Jace leder Clary efter sin forsvundne mor og forsøger at forstå, hvorfor dæmonerne er ude efter hende – og hvorfor hun er en af de få, som kan se verden, som den virkelig er.

 

For mig er første scene gældende; ikke så meget for stemningen, men nemlig fordi det giver mig et indblik i, hvor tæt filmen vil holde sig til bogen. Jeg har før oplevet dyb skuffelse ved første scene, men Dæmonernes By overraskede mig. Filmen var castet rigtigt, karaktererne var lige så overbevisende og stærke som i bogen, og special effects og kulisserne var lige i øjet. Selvom der var småting, jeg ville ønske, at de havde inkluderet, kom filmen virkelig tæt på at være den bedste filmatisering, jeg har set længe.

 

Med tanke på dem, der ikke har læst bogen, men stadig er nysgerrige efter at se filmen, havde jeg min veninde med. For hende havde forestillingen været god, men forvirrende. Hun kunne godt mærke, at der var tidspunkter, hvor jeg fik mere ud af filmen end hende.

 

Som læser kan jeg kun sige; se den! Hvis du er Mortal Instruments-fan er det næsten et must, om så du kommer ud fra biografen skuffet eller opstemt.

Loading ...