Interview med Line.T

af , mandag 2. januar, 2012
Interview med Line.T

 

Line.T var også inde at snakke med Forlaget Carlsen. Jeg spurgte hende, hvordan det gik.

 

 

Line.T vandt vores store konkurrence i efteråret med den spændende krimi Bad Romance, som handler om pigen Natalia, der stikker af tværs over Spanien med en farlig drug dealer. Og nu er den endda lige blevet kåret som Årets Movellas af jer brugere herinde. Den kan anbefales, hvis I ikke allerede har læst den!
Line T var kørt hele vejen fra Randers for at få en snak med Camilla Schierbeck inde på Carlsen om Bad Romance. Jeg fangede Line T, da hun kom ud igen.

Sara: Var du nervøs, inde du skulle herind?
Line T: Ja, meget!
Sara: Så forlaget ud, ligesom du havde regnet med?
Line T: Nej, overhovedet ikke. Jeg havde ikke regnet med noget særligt, måske bare et almindeligt kontor, men det var jo enormt stort og så meget "professionelt"-agtigt ud.
Sara: Er det din drøm at blive forfatter?
Line T: Både og... Jeg vil gerne have en fremtid inden for skriveri, men tror mere det bliver noget inden for journalistik - gerne udenlandsk.
Sara: Hvordan var det at få professionel kritik på din historie?
Line T: Det var rigtig fedt. Jeg har skrevet i mange år, og selvom det selvfølgelig er dejligt at få kritik osv. fra sine veninder og andre jævnaldrende, var det alligevel rigtig dejligt endelig at kunne få det af en professionel.
Sara: Overraskede kritikken dig, eller vidste du godt nogle af tingene?
Line T: Noget af det kom bag på mig, fordi jeg slet ikke havde set det på den måde. Men da hun så nævnte det, kunne jeg også godt se hvad hun mente.
Sara: Hvilke tre ting lagde hun mest vægt på ved din historie?
Line T: Hun gik meget op i at jeg skulle have mere fat på mine hovedpersoners karakterer, så de ikke sådan pludseligt ændrede mening fra ene til anden midt i handlingen. Så snakkede hun også om direkte og indirekte tale, hvor det er godt at overlade lidt tænkning til læseren, ved at lade nogle ting stå mellem linjerne. Og så snakkede hun også om at jeg skulle variere mit sprog lidt mere; jeg kunne skrive pænt og med store ord, hvis anledningen var til det. Men hvis historien foregik i et rockermiljø, skulle sproget og stemningen også være anderledes, end hvis man fx skrev om dronningen.
Sara: Hvad syntes hun var godt?
Line T: Hun kunne rigtig godt lide mit sprog, og virkede til at være helt vild med selve handlingen. Hun kunne også godt lide at jeg havde så stor baggrundsviden bag hvor selve min historie foregår (Barcelona.)
Sara: Hvad skulle du lave om?
Line T: Der var lidt med nogle forløb og nogle opbygninger som skulle byttes rundt for at det gav bedre mening for teksten, og så var der også det med dialogerne. Og så skulle jeg også være opmærksom på ikke at gentage mig selv, da det så virker som om at jeg "ser ned på læseren".
Sara: Kan du bruge det, når du skal skrive fremover?
Line T: Helt sikkert! Jeg vil tage det til mig og arbejde ud fra det, og håbe på at forbedre mig!
Sara: Tak for i dag, og fordi jeg måtte lave et lille interview med dig!
Line T: Selv tak, det var super hyggeligt!

Det var det sidste interview med vores super dygtige forfatterspirer om deres møde med Forlaget Carlsen. Jeg håber, vi kan lave sådan en konkurrence igen snart herinde på Movellas.

Loading ...