Interview med RinKim

af , onsdag 28. december, 2011
Interview med RinKim

Interview med RinKim om at mødes med Forlaget Carlsen

 

Jeg snakkede med RinKim efter mødet med redaktøren Birgitta Gärtner, som havde læst hendes historie The End of the Day. Hvordan syntes hun så, det var at få professionel feedback på noget, hun har skrevet?

 

Redaktør Birgitta Gärtner havde læst RinKims historie The End of The Day, en SHINee fanfiction, som foregår i en verden, der er ødelagt af zombier, hvor hovedpersonen Rin kæmper for sin egen og sine venners overlevelse. Efter at vi havde fået en introduktion til forlagsbranchen og hørt om, hvor svært det er at blive udgivet, gik de ind på Birgittas kontor for at snakke om RinKims manuskript alene. De var derinde i en evighed, mens jeg sad og var ved at dø af spænding efter at høre, hvordan det var gået. Så kom de endelig ud!

Sara: Var du nervøs inden, vi skulle herind?
RinKim: Jeg var ikke, men min mor var helt vildt nervøs hele vejen til København fra Midtjylland. Jeg fik dog først lidt sommerfugle i maven, da vi skulle mødes og gå hen til forlaget.
Sara: Så forlaget ud, ligesom du havde regnet med?
RinKim: Rimelig meget, ja. Det med afdelingerne havde jeg også i hovedet. Der var dog meget sikkerhed, og ikke helt så mange mennesker, som jeg havde troet.
Sara: Drømmer du om at blive forfatter?
RinKim: Jeg vil virkelig gerne udgive en bog. Jeg ved endnu ikke om jeg vil leve af at være forfatter eller ej, men det er helt sikkert min drøm at udgive en bog eller en saga, som bliver kendt.
Sara: Hvordan var det at få kritik? Var det hårdt? Fedt?
RinKim: Det var ikke så hårdt. Det var konstruktiv kritik, men stadig meget professionelt. Der var dog også noget ros, jeg fik bl.a. meget ros for de følelser jeg beskrev, hvad angik forelskelser og kærlighed. Det blev jeg meget glad for, eftersom alle mine historier handler om kærlighed.
Sara: Overraskede kritikken dig? Eller var det ting, som du godt lidt vidste i forvejen?
RinKim: Jeg vidste ikke rigtigt hvad de ville komme med af kritik. Den overraskede mig en lille smule, men ikke ret meget. Der var dog ting jeg havde på fornemmelsen.
Sara: Kan du nævne de tre ting, som hun lagde mest vægt på ved din tekst?
RinKim: At jeg skulle skrive om personer der også var grimme, hvilket er lidt svært når jeg skriver om SHINee... At jeg brugte fremmede ord som fik folk til at leve sig ind i det land som historien foregik i, at jeg havde overflødige ord nogle steder.
Sara: Hvad syntes hun var godt?
RinKim: Min beskrivelse af kærlighed, mit plot og de tanker jeg gav personerne.
Sara: Hvad skulle laves om?
RinKim: Nogle af mine sætninger, og de steder hvor hovedpersonen "ved noget" hun/han ikke burde vide, og jeg skal forklare mere.
Sara: Kan du bruge det, når du skal skrive fremover?
RinKim: Ja, helt sikkert. Det var en fed oplevelse.

Jeg syntes også, det var en fed oplevelse, og jeg håber, at vi kan lave sådan en konkurrence igen på et tidspunkt. Stor tak til Birgitta Gärtner, for det var hende og Camilla der gjorde det muligt, og selvfølgelig også til alle de flittige forfattere inde på Movellas. Og så var der faktisk en lille ekstra ting… Mens vi sad og ventede, hørte jeg et lille rygte om, at RinKim også er virkelig dygtig til at tegne.

Måske kunne man få en af tegningerne at se som en forside på din næste historie??
Næste gang kommer det sidste interview, som er med Line T, der også var inde på forlaget.

Loading ...