Write away!

af , fredag 2. december, 2011
Write away!

 

Så er vi nået til det andet af alle tiders største skrivetips, og det er at skrive hver dag. Men helt ærligt. Det er fint, at Stephen King skriver 10 sider hver dag (som i seriøst hver dag), og at alle mulige forfattere påstår, at de skriver bedst mellem 5.30 og 8.30 om morgenen. Godt for dem! Men hvad med os andre almindelige dødelige?

 

Man kan finde tusind artikler om at skrive, som alle sammen anbefaler, at man skriver hver dag. Mange lader tilmed til at mene, at man også skal gøre det på samme tidspunkt hver dag. Et

Basis skriveudstyr #1

populært forslag er for eksempel at stå en time tidligere op og bruge den på at skrive. Så har de ikke set mig om morgenen! Når jeg vågner, går der mindst en time, hvor jeg mere ligner en udefinerbar substans end en person. Det er helt sikkert ikke tidspunktet til at skrive den helt store roman, som verden vil huske for evigt.
Om aftenen inden man går i seng er også et populært bud. Men der går lige et par dage, og så ryger den plan ud af vinduet, fordi jeg laver noget andet, og så bliver klokken pludselig mange.

Så har jeg prøvet med om eftermiddagen, lige når jeg kommer hjem, men så har jeg 117 andre ting i hovedet. Jeg kan nærmest ikke blive mere ukoncentreret, end jeg er om eftermiddagen!
Alt i alt tænkte jeg, at jeg nok bare ikke er typen, der skal skrive hver dag. Det var en meget ulykkelig erkendelse, for alle de store forfattere skriver hele tiden, og det bliver man helt vildt dygtig af.
Men så skete der noget...

 


Basis skriveudstyr #2 Computer

Jeg fandt ud af, at man ikke behøver at sidde ved sit skrivebord med døren lukket for at få skrevet noget. Jeg begyndte at have en lille notesbog med mig overalt, så jeg lige kunne skrive ned, hvis jeg kom på et eller andet, faldt over en god replik eller fik en idé til en historie. Jeg fylder sådan en på ret kort tid, og så ligger den klar til at give mig inspiration når som helst. Jeg fandt også ud af, at man kan skrive på sin bærbare eller sin telefon når som helst, hvis man pludselig har tid. Så ligesom jeg pludselig altid har et helt digitalt bibliotek i tasken, hvis nu der skulle blive tid til at læse, så har jeg også mit lille transportable kontor, hvis der skulle blive tid til at skrive, eller inspirationen griber mig - det kræver nemlig ikke andet, end at jeg har min computer, min telefon eller min notesbog.

Basis skriveudstyr #3 Kaffe

 

At få skrevet hver dag (eller næsten hver dag) kræver ikke andet end viljen til at gøre det! Det kan gøres alle vegne, det behøver ikke at være hverken samme tid eller samme sted. Nu grifler jeg løs hele tiden, og så sætter jeg mig ved skrivebordet en hel dag en gang imellem og får hoved og hale i alle mine skriverier. Så kan de andre beholde deres morgener ved tastaturet fra 5.30-8.30!

 

PS: Hvornår på dagen skriver I? Og hvor tit?

 

Loading ...